ORDRE AAR/258/2007, de 18 de juliol, per la qual es regula per a l'any 2007 la comunicació prèvia a l'inici de les inversions acollides al règim dels ajuts per a la incorporació de joves agricultors, la modernització i la diversificació de les explotacions agràries.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/258/2007, de 18 de juliol, per la qual es regula per a l'any 2007 la comunicació prèvia a l'inici de les inversions acollides al règim dels ajuts per a la incorporació de joves agricultors, la modernització i la diversificació de les explotacions agràries.

El Reglament CE 1698/2005, del Consell, de 20 de setembre, regula l'ajut al desenvolupament rural a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) (DOUE núm. 277, de 21.10.2005), i estableix que cada Estat membre presentarà un pla estratègic nacional que indiqui les prioritats de la intervenció de l'Estat, tenint en compte les directrius estratègiques comunitàries, els seus objectius específics, la contribució del FEADER i els altres recursos financers.

El Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2007-2013 (PDR), estableix una sèrie de mesures adreçades a la incorporació de persones agricultores joves, així com a la modernització de les explotacions i la diversificació de l'economia rural.

Una vegada les institucions competents de la Unió Europea aprovin el PDR, es procedirà a la seva execució, la qual cosa implica que el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural publiqui la normativa reguladora per a la tramitació dels ajuts corresponents.

L'article 71 del Reglament CE 1698/2005, assenyala, al seu apartat 1, que les despeses subvencionables cofinançades amb fons del FEADER no hauran de concloure abans de la data d'inici de la subvencionabilitat, és a dir, abans de la publicació de la convocatòria de l'ajut corresponent.

D'altra banda, el concepte de despesa subvencionable es regula a l'article 31 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003), on s'indica que es consideren despeses subvencionables les que, de manera indubtable, responguin a la naturalesa de l'activitat subvencionada i es realitzin en el termini establert a les diferents bases reguladores de les subvencions.

L'article 13.4 del Reglament CE 1974/2006, de la Comissió, de 15 de desembre, pel qual s'estableixen disposicions d'aplicació del Reglament CE 1698/2005 (DOUE núm. L368, de 23.12.2005), estableix condicions per a l'atorgament de l'ajut en cas de primera instal·lació de joves agricultors/es.

Per tot l'anterior, la finalitat genèrica d'aquesta Ordre és evitar qualsevol perjudici a les possibles persones beneficiàries en la presa de les seves decisions d'inversió i d'incorporació, i el seu únic objectiu és fixar la data en què es poden iniciar les inversions per tal que puguin ser subvencionades, sempre que es compleixin els requisits a establir a les bases reguladores de les convocatòries corresponents.

En conseqüència, a proposta de la Direcció General de Desenvolupament Rural, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides per la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 L'objecte d'aquesta Ordre és establir el procediment per tal que les persones interessades en sol·licitar els ajuts que es detallen a l'article...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR