STSJ Cataluña 222/2022, 17 de Enero de 2022

JurisdicciónEspaña
Fecha17 Enero 2022
Número de resolución222/2022

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 08019 - 44 - 4 - 2019 - 8023538

EBO

Recurso de Suplicación: 5137/2021

ILMO. SR. LUIS REVILLA PÉREZ

ILMO. SR. JAUME GONZALEZ CALVET

ILMA. SRA. M. MACARENA MARTINEZ MIRANDA

En Barcelona a 17 de enero de 2022

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya, compuesta por los/as Ilmos/as. Sres/as. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A núm. 222/2022

En el recurso de suplicación interpuesto por Teodulfo frente a la Sentencia del Juzgado Social 11 Barcelona de fecha 13 de abril de 2021 dictada en el procedimiento Demandas nº 472/2019 y siendo recurrida María Antonieta, HOSPITAL CLÍNIC I PROVINCIAL DE BARCELONA y MINISTERI FISCAL, ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. Luis Revilla Pérez.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 25 de julio de 2019 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Reclam. derechos contracto trabajo, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 13 de abril de 2021 que contenía el siguiente Fallo:

"Desestimo la demanda interposada per Teodulfo contra l'HOSPITAL CLÍNIC I PROVINCIAL DE BARCELONA, María Antonieta i el Ministeri Fiscal, per la qual cosa absolc les demandades de totes les peticions deduïdes en contra seva."

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

Primer

Lactor presta els seus serveis a favor de l'Hospital Clínic de Barcelona,que es regeix pels seus propis estatuts, acreditant una antiguitat de 28 anys i 6 meses, la categoria professional 618 Tècnic FP2 i una retribució bruta, inclosa la prorrata de pagues extres, de 2.625,59 euros mensuals.

Resulta daplicació el conveni col·lectiu general de lHospital Clínic i Provincial de Barcelona 2014 (conformitat i doc. 3 a 4 de lactor).

Segon

En data de 27 de novembre de 2018, l'empresa va convocar una plaça de Coordinador/a Tècnic CDI pel departament de Radiodiagnòstic Medicina Nuclear (CDI) i Radiologia Maternitat, amb horari de 37,5 hores setmanals (de 8 a 16 hores de dilluns a divendres i 1 hora per a menjar), amb el número de referència 119/19, presentant-se la treballadora a la citada convocatòria juntament amb la demandada María Antonieta

, de conformitat amb el Reglament sobre política de selecció de comandaments de la Direcció d'Infermeria (conformitat, doc. 1 de lactor, doc. 1 i 6 de lempresa i testif‌ical).

Tercer

Tant lactor com laltre candidata van presentar els seus respectius projectes de treball a la citada convocatòria un cop acreditat que complien amb la resta de requisits genèrics, com ara ser personal f‌ix, tenir el títol de FP2, nivell bàsic danglès i cinc anys dexperiència como a tècnic.

Els integrants del comitè avaluador, en la seva reunió de 14-2-2019, després de deliberar sense la presència dels candidats que, prèviament i durant 15 minuts, van haver de defendre el seu projecte de treball, van acordar per unanimitat la resolució favorable per a la candidatura de la Sra. María Antonieta (doc. 2, 3 i 4.2 de lempresa).

Quart

En data del 14-2-2019 es dictà la resolució del procés de convocatòria del lloc de treball de Coordinadora Tècnic/a, amb indicació de la persona seleccionada, la Sra. María Antonieta, donant coneixement el 18-2-2019 de la dita resolució al comitè dempresa (doc. 1 de lactor i doc. 4.1 i 5 de lempresa).

Cinquè

Les deliberacions dels integrants del comitè avaluador només es van guiar per factors de professionalitat i considerant els criteris exposats verbalment en la defensa per cada candidat del seu projecte de treball, en base a l organització, planif‌icació i f‌inalitat del mateix, sense que es donés cap puntuació ni es tingués en consideració ni que lactor ostentava representativitat sindical ni que la demandada Sra. María Antonieta estigués ocupant temporalment i en substitució el càrrec de Coordinadora Tècnic CDI des del 17-9-2018 (testif‌ical).

Sisè

La demandada Sra. María Antonieta, amb la categoria de Tècnic FP2, va ser anomenada a partir del 17-9-2018 i f‌ins a la cobertura def‌initiva de la vacant de Coordinadora, per realitzar les tasques de Coordinadora Tècnic CDI, càrrec de conf‌iança, amb un horari de 37,5 hores setmanals, distribuïdes de 8 a 16.30 hores de dilluns a divendres amb una hora per dinar, i percebent en concepte de Complement de Lloc de Treball la quantitat de 616,10 euros bruts mensuals per 12 mensualitats ordinàries.

Durant aquest període la informació als treballadors es feia a través del Sra. María Antonieta com a coordinadora (doc. 8 a 9 de lactor i doc. 8 de lempresa).

Setè

Amb posterioritat a la resolució del procés de convocatòria, la treballadora demandada va desplegar a partir del 4-3-2019 les funcions de Coordinadora Tècnic CDI, amb idèntiques condiciones, si bé el Complement de Lloc de Treball es va f‌ixar en la quantitat de 537,33 euros bruts mensuals per 12 mensualitats ordinàries.

Lloc de treball que no té pas el caràcter de consolidable sinó que es mantindrà mentre es mantinguin les condicions actuals de desenvolupament de les funcions de coordinació (doc. 7 de lempresa).

Vuitè

Lactor ha ostentat càrrecs de representativitat dels treballadors tant en el Comitè d'Empresa com en el sindicat CGT, sent en aquests moments militant del sindicat SUBTIL.

El demandant va haver d'impugnar amb anterioritat la concessió d'una plaça de tècnic FP2 denominada CENTRE DIAGNOSTIC PER LA IMATGE amb un horari de 37,5 hores setmanals i amb horari de 8 a 15 hores de dilluns a divendres i diumenges alterns atorgada a la pròpia Sra. María Antonieta, la tramitació del qual va correspondre al Jutjat Social núm. 17 de Barcelona, en les actuacions núm. 827/13, on també s'al·legava la vulneració empresarial dels drets fonamentals del que subscriu, tot i que es va retirar la demanda per lactor (no controvertit).

Novè

Lactor, en data 15 de març de 2019, va interposar la corresponent reclamació prèvia a la via jurisdiccional social impugnant la resolució del procés de convocatòria núm. 119/18, de data 14 de febrer de 2.019 (folis 9 a 10 girat).

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte actora, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

La sentencia del Juzgado, tras entrar a conocer sobre el fondo del litigio, desestima f‌inalmente la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR