SAP Barcelona 219/2020, 15 de Septiembre de 2020

PonenteESTEVE HOSTA SOLDEVILA
ECLIES:APB:2020:8565
Número de Recurso805/2018
ProcedimientoRecurso de apelación
Número de Resolución219/2020
Fecha de Resolución15 de Septiembre de 2020
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 14ª

SENTÈNCIA núm 219/2020

Secció Catorze

Rotllo núm. 805/2018

Il·lustres senyors magistrats:

Agustí Vigo Morancho

Esteve Hosta Soldevila

Antonio José Martínez Cendán

Barcelona, 15 de septiembre de 2020

VIST per la Secció Catorze d'aquesta Audiència Provincial el rotllo núm. 805/2018 dimanant de les actuacions de procediment ordinari seguides amb el núm. 865/2016-4A pel Jutjat de Primera Instància núm. 7 de Barcelona a instancia del Sr. Sabino contra CAIXABANK, SA, en virtut del recurs d'apel·lació interposat per la part actora contra la Sentència dictada el 3 de juliol de 2018 pel magistrat de l'expressat Jutjat.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La part dispositiva de la Sentència apel·lada és del tenor literal següent:

Que, desestimando íntegramente la demanda:

  1. - absuelvo a la demandada de todos los pedimentos interesados en su contra.

  2. - Impongo las costas a la parte actora .

SEGON

La part actora hi va interposar recurs d'apel·lació, al qual, admès a tràmit, la part demandada va formular oposició. Les actuacions originals es van elevar a l'Audiència Provincial de Barcelona, que les va repartir a aquesta Secció Catorze, en la qual, seguits els corresponents tràmits processals, va tenir lloc la deliberació el dia 10 de setembre de 2020.

TERCER

En la tramitació del present procediment s'han observat i complit les prescripcions legals.

VIST, sent ponent el magistrat Sr. ESTEVE HOSTA SOLDEVILA.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Resum d'antecedents.

Presentada per Sabino demanda de judici ordinari contra Caixabank, SA, en reclamació de la restitució dels

60.000 € ingressats per l'actor en el compte núm. NUM000 de la Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona (actualment Caixabank) en dues transferències de 30.000 € cadascuna efectuades els mesos de gener i febrer

de 2007 en concepte de senyal del pagament del preu de compra d'un habitatge àtic model penthouse del projecte de promoció immobiliària a la localitat de Campos del Río (província de Múrcia) de la companyia Trampolín Hills Golf Resort, SL, (declarada posteriorment en concurs necessari el 13 d'octubre de 2009), conforme a la clàusula cinquena del contracte privat de compravenda formalitzat entre l'actor i la promotoravenedora el 23 de desembre de 2006, la Sentència d'instància va desestimar l'excepció de manca de legitimació passiva de la demanda, l'excepció de prescripció i l'al·legació de la demandada que l'actor no era consumidor, però finalment va desestimar la demanda amb imposició de costes ja que l'actor va efectuar els dos ingressos en un compte corrent de Trampolín Hills Golf Resort, SL, a la Caixa però diferent a l'especial al qual es refereix l' art. 1 de la Llei 57/1968, sobre percepció de quantitats anticipades en la construcció i venda d'habitatges (derogada per la disposició final tercera de la Llei 20/2015, però d'aplicació als fets litigiosos per raons de vigència temporal).

La part actora va interposar contra la Sentència recurs d'apel·lació en el qual va al·legar error de la resolució en l'aplicació dels requisits legals i jurisprudencials per a exigir responsabilitat a la demandada, així com error en la valoració de la prova sobre els incompliments de la demandada, amb la qual cosa va finalitzar sol· licitant que es dictés sentència revocant la d'instància, amb estimació de les pretensions de la demanda, això és, declarant l'obligació de la demandada de restituir a l'actor els 60.000 € lliurats, condemnant la demandada a tornar aquesta quantitat més els interessos legals des de la reclamació extrajudicial, i imposant-li el pagament de les costes.

L'escrit d'oposició de la part demandada va al·legar que el recurs contenia fets i arguments jurídics no al·legats en primera instància; i inexistència d'error en la valoració de la prova i en l'examen dels requisits legals i jurisprudencials de l'acció, amb la qual cosa va sol·licitar la desestimació del recurs.

SEGON

L'al·legació de fets i arguments jurídics nous formulada per la part demandada a la seva oposició al recurs d'apel·lació.

Es desestima ja que la motivació fàctica i jurídica del recurs d'apel·lació, certament més extensa i fonamentada que la de la demanda, força escarida, malgrat això presenta un enllaç directe amb aquesta i ve donada per la naturalesa de l'oposició formulada per la demandada en la contestació a la demanda així com pel resultat de la prova practicada en el Jutjat.

En tot cas, com ensenyen...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATS, 15 de Febrero de 2023
    • España
    • 15 Febrero 2023
    ...la sentencia dictada, el 15 de septiembre de 2020, por la Audiencia Provincial de Barcelona (Sección 14.ª) en el rollo de apelación n.º 805/2018 dimanante de los autos de juicio ordinario n.º 865/2016 del Juzgado de Primera Instancia n.º 7 de Mediante diligencia de ordenación se acordó la r......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR