SAP Tarragona 201/2018, 22 de Mayo de 2018

PonenteMANUEL GALAN SANCHEZ
ECLIES:APT:2018:604
Número de Recurso503/2017
ProcedimientoRecurso de apelación
Número de Resolución201/2018
Fecha de Resolución22 de Mayo de 2018
EmisorAudiencia Provincial - Tarragona, Sección 3ª

Sección nº 3 de la Audiencia Provincial de Tarragona. Civil

Avenida Presid. Lluís Companys, 10 - Tarragona - C.P.: 43005

TEL.: 977920103

FAX: 977920113

EMAIL:aps3.tarragona@xij.gencat.cat

N.I.G.: 4316342120158017684

Recurso de apelación 503/2017 -C

Materia: Juicio ordinario otros supuestos

Órgano de origen:Sección Civil. Juzgado de Primera Instancia e Instrucción nº 1 de El Vendrell (UPAD)

Procedimiento de origen:Procedimiento ordinario 62/2015

Parte recurrente/Solicitante: ZURICH INSURANCE PLC SUCURSAL EN ESPAÑA

Procurador/a: Concepció De Castro Fondevila

Abogado/a: ANNA CASAS CERDÀ

Parte recurrida: Severino, AXA GESTION DE SEG. Y REASEG.,S.A.

Procurador/a: Concepció De Castro Fondevila, Jose Farre Lerin

Abogado/a: BERNABE MARTI, JUAN LACABA URCHAGA

SENTENCIA Nº 201/2018

MAGISTRATS IL LMS. SRS.

GUILLERMO ARIAS BOO (President)

JOAN PERARNAU MOYA

Manuel Galan Sanchez (Ponent)

Tarragona, a 22 de maig de 2.018.

Vist per aquesta Secció Tercera de la Audiència Provincial el RECURS D'APEL LACIÓ interposat per ZURICH COMPAÑÍA DE SEGUROS representada per la Procuradora dels Tribunals Sra. de Castro Fondevila i defensada per la Lletrada Sra. Casas Cerdá, contra la Sentència de 13 de febrer de 2.017 dictada pel Jutjat de Primera Instància núm. 1 del Vendrell, procediment ordinari núm. 62/2015, al qual figura com a part demandant AXA SEGUROS GENERALES, S.A. representada pel Procurador dels Tribunals Sr. Farré Lerín i defensada pel Lletrat Sr. Lacaba Urchaga, i com a parts demandades l'asseguradora apel lant, així com el Sr. Severino .

ANTECEDENTS DE FET

Primer

La resolució recorreguda conté la següent Decisió:

"Que estimando en su integridad la demanda deducida por la representación procesal de AXA SEGUROS GENERALES, S.A. frente a ZURICH INSURANCE, PLC. SUCURSAL EN ESPAÑA, debo condenar y condeno a la demandada a pagar a la demandante la suma de 6.376,09€ más los intereses legales desde la fecha de presentación de la demanda, más así como al pago de las costas causadas a la actora por la interposición de la demanda."

Segon

Contra la esmentada resolució es van interposar recursos d'apel lació per ZURICH COMPAÑÍA DE SEGUROS, d'acord amb les al legacions contingudes al seu escrit.

Tercer

Per la representació processal de AXA SEGUROS GENERALES es va presentar escrit d'oposició al recurs.

FONAMENTS JURÍDICS

Primer

Pronunciaments impugnats.

Interposa l'asseguradora ZURICH recurs d'apel lació contra la sentència d'instància que estima íntegrament la demanda formulada per l'asseguradora AXA en exercici d'una acció de responsabilitat extracontractual en relació amb l' article 43 de la LCS .

Al lega l'entitat recurrent, d'una banda, error en la valoració de la prova respecte a la valoració de les coses danyades, i d'altra banda, concurrència d'assegurances.

Segon

Error en la valoració de la prova respecte a la valoració de les coses danyades.

Considera la part recurrent que la valoració dels danys s'ha de realitzar a valor de reposició i no de nou (foli 279). El motiu ha de ser rebutjat: tal i com assenyala la resolució recorreguda, els treballs es van efectuar de conformitat amb la seva entitat, havent-se acreditat el preu i necessitat de les actuacions fetes (v. en aquest sentit, informe pericial acompanyat com a document nº 4 de la demanda -folis 106 i ss.-, així com documents nº 5 a 8 de las demanda consistents en factures de reparació -folis 126 i ss.-). En qualsevol cas, destaca que valorant-se els danys en la quantitat de 7.389,04 euros, es reclamen 6.376,09 euros (foli 106), quantitat indemnitzada al seu assegurat (foli 133).

Tercer

Concurrència d'assegurances.

Manté l'asseguradora recurrent, front al pronunciament de la sentència d'instància, que existint concurrència d'assegurances amb l'asseguradora de la Comunitat de Propietaris, ZURICH només hauria de respondre del 50%, sense perjudici de que l'actora reclama l'altre 50% de FIATC.

El motiu igualment es rebutja: disposa l' article 43 de la LCS que "El asegurador, una vez pagada la indemnización podrá ejercitar los derechos y las acciones que por razón del siniestro correspondieran al asegurado frente a las personas responsables del mismo, hasta el límite de la indemnización", acció respecte de la qual la STS del 19-11-2013 (ROJ: STS 6633/2013 - ECLI:ES:TS:2013:6633) declara: "CUARTO.- Estimación del primer motivo.

  1. Fundamento de la subrogación prevista en el artículo 43 LCS : Dice el art. 43 de la LCS : "......."

    La doctrina centra el fundamento de la subrogación legal del asegurador sobre las siguientes bases. Primera, evitar que el asegurado que, como consecuencia del siniestro, tiene una doble vía de resarcimiento del daño (contra el asegurador y contra el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR