AAP Tarragona 187/2017, 17 de Octubre de 2017

PonenteMANUEL GALAN SANCHEZ
ECLIES:APT:2017:1730A
Número de Recurso707/2016
ProcedimientoRecurso de apelación
Número de Resolución187/2017
Fecha de Resolución17 de Octubre de 2017
EmisorAudiencia Provincial - Tarragona, Sección 3ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL

TARRAGONA

SECCIÓ TERCERA

ROTLLO DE APEL LACIÓ Núm. 707 / 2016

OPOSICIÓ EXECUCIÓ TÍTOL JUDICIAL Núm. 1556 / 2014

JUTJAT DE PRIMERA INSTANCIA Núm. 3 - REUS

INTERLOCUTÒRIA

MAGISTRATS IL LM. SR.

GUILLERMO ARIAS BOO (President)

JOAN PERARNAU MOYA

MANUEL GALAN SANCHEZ (Ponent)

Tarragona, a 17 d'octubre de 2.017.

Vist per aquesta Secció Tercera de la Audiència Provincial el recurs d'apel lació interposat pel Sr. Landelino representat per la Procuradora dels Tribunals Sra. Torreblanca Mendoza i defensat pel Lletrat Sr. J. A. Bitos Rodríguez, contra la Interlocutòria de 3 de novembre de 2.015 dictada pel Jutjat de Primera Instància nº 3 de Reus en el incident d'oposició a l'execució de títol judicial núm. 1556/2014, essent part executant l'apel lant i la Sra. Ascension, i part executada la Sra. Fátima representada per la Procuradora dels Tribunals Sra. Buñuel Gual i assistida per la Lletrada Sra. Morell Calvo.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

La resolució recorreguda conté la següent part dispositiva:

"Se acuerda ESTIMAR PARCIALMENTE LA OPOSICIÓN formulada por el Procurador D. Manuel Vicente Ramón Gaspar, ordenando continuar la ejecución por sus trámites reduciendo el importe de principal a ciento veinte euros y cincuenta y cuatro céntimos (120,54 €), más otros cuarenta euros y dieciocho céntimos (40,18 €) prudencialmente calculados por intereses y costas.

Se imponen al ejecutante las costas del incidente por temeridad."

Segon

Contra la citada resolució es va interposar recurs d'apel lació per la representació processal del Sr. Landelino .

Tercer

L'adversa ha presentat escrit d'oposició al recurs d'apel lació.

FONAMENTS JURÍDICS

Primer

Pronunciaments impugnats.

Interposa el Sr. Landelino el present recurs d'apel lació contra la resolució que estima parcialment l'oposició a l'execució al legant que no estem davant d'un cas d'estimació parcial de l'oposició; que l'estimació parcial de l'oposició a l'execució no comporta imposició de costes a l'executant i, subsidiàriament, inexistència de temeritat manifesta.

Segon

Estimació parcial de l'oposició?.

Manté la part recurrent que "no consideramos que estemos ante un caso de estimación parcial de la oposición, dado que antes que debiera ser presentada ya se había reducido la cantidad reclamada por la ejecutante, por lo que la única cantidad en liza fue a de 120,24 €, cantidad por la que se continua la ejecución, y por consiguiente realmente la oposición fue desestimada totalmente" (foli 48).

El motiu es desestima: la demanda executiva es presenta per la quantitat de 9.320,24 euros de principal, però és quan l'executada justifica haver abonat 9,200 euros, el moment en que redueix l'import reclamat a 120,54 euros. Resulta per aquest Tribunal evident que la reducció és a posteriori i, per tant, l'estimació és parcial si tenim en compte la quantitat inicialment reclamada en concepte de principal.

Tercer

L'estimació parcial de l'oposició a l'execució pot comportar imposició de costes a l'executant? Manifesta la part apel lant que amb aquesta condemna s'infringeixen els articles 539, 561 i 394 de la LEC . La Interlocutòria de l'Audiència Provincial de Cadis, secció 5, del 15-05-2017 (ROJ: AAP CA 532/2017 -ECLI:ES:APCA:2017:532A) assenyala:

"Pocas dudas hay acerca de que cuando hay una estimación parcial de la oposición (o de las medidas solicitadas en la demanda de ejecución según se mire) se trata de una laguna legal que debe ser completada acudiendo a lo dispuesto en el apartado 2 del artículo 394 de la Ley de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR