SAP Tarragona 234/2017, 4 de Julio de 2017

PonenteMANUEL GALAN SANCHEZ
ECLIES:APT:2017:1117
Número de Recurso528/2016
ProcedimientoRecurso de Apelación
Número de Resolución234/2017
Fecha de Resolución 4 de Julio de 2017
EmisorAudiencia Provincial - Tarragona, Sección 3ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL

TARRAGONA

SECCIÓ TERCERA

ROTLLO DE APEL LACIÓ Núm. 528/2016

JUDICI ORDINARI Núm. 123/2012

JUTJAT DE PRIMERA INSTANCIA NÚM. 1 - EL VENDRELL

S E N T È N C I A núm. 234/2017

MAGISTRATS IL LMS. SRS.

GUILLERMO ARIAS BOO (President)

JOAN PERARNAU MOYA

MANUEL GALÁN SÁNCHEZ (Ponent)

Tarragona, a 4 de juliol de 2017

Vist per aquesta Secció Tercera de la Audiència Provincial el RECURS D'APEL LACIÓ interposat per la Sra. Candelaria representada pel Procurador dels Tribunals Sr. Garrido Mata i defensada pel Lletrat Sr. Folch Pedrola, contra la Sentència de 7 de març de 2.016 dictada pel Jutjat de Primera Instància núm. 1 del Vendrell, procediment ordinari núm. 123/2012, al qual figura com a part demandant el Sr. Apolonio representat pel Procurador dels Tribunals Sr. Gracia Marías i defensada per la Lletrada Sra. García Piñas, i com a part demandada l'ara apel lant.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

La resolució recorreguda conté la següent Decisió:

"ACUERDO: Estimar la demanda interpuesta por Apolonio, declarando su condición de legitimario respecto de la herencia de Estanislao, condenando a la heredera universal Candelaria al pago de la legítima que corresponda al demandante. Se imponen las costas del procedimiento a la demandada."

Segon

Contra la esmentada resolució es va interposar recurs d'apel lació per la representació processal de la Sra. Candelaria d'acord amb les al legacions contingudes al seu escrit.

Tercer

Per la representació processal de l'adversa es va presentar escrit d'oposició al recurs.

Quart

En data 28-10-2016 es va dictar Interlocutòria acordant no admetre com a prova en aquesta alçada la documental aportada per la part apel lant i consistent en document datat el dia 04-04-2016, es a dir, posterior a la data de la sentència impugnada i la seva notificació, no constant haver-se interposat cap recurs contra aquella resolució.

FONAMENTS JURÍDICS

Primer

Pronunciaments impugnats.

La part apel lant Sra. Candelaria, declarada en situació processal de rebel lia en la instància, interposa el present recurs contra la sentència d'instància que estima la demanda formulada per l'adversa i declara que el Sr. Apolonio és legitimari de l'herència del seu pare, i condemna a l'ara recurrent com hereva universal al pagament de la legítima que li correspongui a aquell.

El motiu d'impugnació es refereix a haver-se incorregut en nul litat d'actuacions per infracció dels articles 155, 156 i 164 de la LEC "en orden a la comunicación edictal" (foli 204), havent-se vulnerat segons manifesta el seu dret de defensa. Subsidiàriament, al lega haver renunciat a l'herència (aportant un document que és precisament el que no ha estat admès i, per tant, no és prova en aquest procediment).

SEGON

Petició de nul litat d'actuacions: emplaçament per edictes.

En primer lloc direm que com assenyala la STS del 17 de maig de 2017 (ROJ: STS 1897/2017 -ECLI:ES:TS:2017:1897), "no cabe prescindir de la llamada a juicio en forma personal cuando existe una posibilidad directa o indirecta de localizar al interesado y hacerle llegar el contenido del acto de comunicación ( STS 19 de febrero de 1998 ). En consecuencia, el actor tiene la carga procesal de que se intente dicho acto en cuantos lugares existe base racional suficiente para estimar que pueda hallarse la persona contra la que se dirige la demanda y debe desplegar la diligencia adecuada en orden a adquirir el conocimiento correspondiente, aunque no cabe exigirle una diligencia...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR