STSJ Islas Baleares 46/2016, 3 de Febrero de 2016

PonenteGABRIEL FIOL GOMILA
ECLIES:TSJBAL:2016:54
Número de Recurso314/2014
ProcedimientoPROCEDIMIENTO ORDINARIO
Número de Resolución46/2016
Fecha de Resolución 3 de Febrero de 2016
EmisorSala de lo Contencioso

T.S.J.ILLES BALEARS SALA CON/AD

PALMA DE MALLORCA

SENTENCIA: 00046/2016

SENTÈNCIA núm. 46

Il·lès. Srs.

PRESIDENT:

Gabriel Fiol Gomila.

MAGISTRATS:

Pablo Delfont Maza.

Carmen Frigola Castillón.

Palma, a 3 de febrer de 2016

VISTES per la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears les actuacions número 314 de 2014, dimanants del recurs contenciós administratiu seguit entre parts, d'una, com a demandant, l'Administració General de l'Estat, representada i assistida per la seva direcció lletrada, i, d'altra, com a Administració demandada, la de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, representada i assistida pel seu advocat.

L'objecte del recurs és la resolució dictada pel conseller de Salut del Govern Balear, el dia 18 de març de 2014, mitjançant la qual es va desestimar el requeriment del dia 14 anterior, efectuat pel sots-secretari del Ministeri de l'Interior a l'empara de l' article 44.1 de la Llei jurisdiccional 29/1998, de 13 de juliol .

La quantia es fixà en indeterminada.

El procediment seguit ha estat el del tràmit previst a la Llei Jurisdiccional 29/1998.

L'Il·lm. Sr. Gabriel Fiol Gomila, President de la Sala, en qualitat de magistrat ponent, expressa el parer del Tribunal.

= ANTECEDENTS DE FET =

1r.- Interposat el recurs en el termini prefixat en la Llei Jurisdiccional se li donà el tràmit processal adequat, ordenant-se reclamar l'expedient administratiu i anunciar la seva incoació. Interposició que es va instal·lar en seu dels jutjats contenciosos administratius i va pertocar per repartiment al núm. 1 dels de Palma. Jutjat que va dictar interlocutòria inhibint-se del seu coneixement. Competència assumida després pel Tribunal una vegada es varen remetre les actuacions iniciades.

2n.- Rebut l'expedient administratiu es va posar de manifest en Secretaria a la part recurrent, l'Administració General de l'Estat, perquè formalitzés la demanda. La referida demanda fou deduïda dins el termini legal al·legant-se en ella els fets i fonaments de dret que s'estimaren necessaris en ordre a les seves pretensions i interessant de la Sala que es dictés sentència estimatòria del recurs per ser contraris a l'ordenament jurídic els actes administratius impugnats.

3r.- Donat trasllat de l'escrit de demanda a la representació de l'Administració demandada, la de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, perquè la contestés, així ho va fer en temps i forma, oposant-se a ella i suplicant que es dictés sentència confirmatòria dels actes administratius recorreguts.

4r.- A través del corresponent Acte es rebé el plet a prova que devia versà sobre els punts de fet interessats per ambdues parts. Proposta i admesa que fou en forma documental, es practicà amb el resultat que és de veure en les actuacions.

5è.- Per provisió es declarà conclosa la discussió escrita i el període probatori, ordenant-se portar les actuacions a la vista, amb citació de les parts per a sentència, acordant que aquestes formularan les conclusions per escrit; cosa que així varen fer, i s'assenyalà a continuació, per a la votació i decisió, el dia 12 de gener de 2016 no respectant-se el termini per dictar sentència per raons de distribució i volum de treball assenyalat.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Hem assenyalat a l'encapçalament, que la revisió jurisdiccional ho era de la resolució dictada pel conseller de Salut del Govern Balear, el dia 18 de març de 2014, mitjançant la qual es va desestimar el requeriment del dia 14 anterior, efectuat pel sots-secretari del Ministeri de l'Interior a l'empara de l' article 44.1 de la Llei jurisdiccional 29/1998, de 13 de juliol .

Resolució sobre la qual, la direcció lletrada de l'Estat en la representació que li ve conferida, articula una consideració sobre el fons que, en definitiva, i no altra qüestió, és la de si es possible per part de la Conselleria de Salut del Govern Balear, en compliment de les obligacions derivades de les seves competències, dispensar la triple teràpia per a l'hepatitis C als interns penitenciaris als quals lis sigui indicada pels serveis mèdics de la pròpia Comunitat Autònoma.

Malgrat tot, i a pesar que la resolució administrativa té "nom i llinatges", a la pètita de la demanda interessa l'estimació del recurs contra, afirma: "el silencio administrativo o, subsidiariamente, inactividad de la Conselleria de Salut al requerimiento de 14 de febrero de 2014 efectuado por el Sr. Subsecretario del Ministerio del Interiors, acuerde estimar lo solicitado en aquél y, conforme se expone en el cuerpo del presente escrito no se acuerde la imposición de costas a ninguna de las partes litigantes".

Silenci o inactivitat mai produïda i que, sense cap referència prèvia ni cita legal, es introduïda per primera vegada a la referida pètita. Extrem, en qualsevol cas, irrellevant per resoldre's el contenciós articulat.

Veiem com es produïren els fets determinants:

1r.- El 5 de desembre de 2013 el sots-director general de Coordinació de Sanitat Penitenciària del Ministeri de l'Interior dirigeix una "carta", tal com expressament ho denomina, a la Direcció General de Gestió Econòmica i Farmàcia del Govern Balear. En ella, el va fer partícip de la seva preocupació pel fet que els interns que es relacionen, usuaris del sistema nacional de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
4 sentencias
  • ATS, 20 de Junio de 2019
    • España
    • June 20, 2019
    ...del TSJ de la Rioja en sentencia de 4 de junio de 2015 , la Sentencia del TSJ de Castilla León de 30/6/2015, la Sentencia del TSJ de Islas Baleares de 3 de febrero de 2016 y de Sentencia del TSJ de la Comunidad Valenciana de 12 de julio de 2016 , en el supuesto de la financiación del fármac......
  • ATS, 12 de Septiembre de 2019
    • España
    • September 12, 2019
    ...del TSJ de la Rioja en sentencia de 4 de junio de 2015 , la Sentencia del TSJ de Castilla León de 30/6/2015, la Sentencia del TSJ de Islas Baleares de 3 de febrero de 2016 y de Sentencia del TSJ de la Comunidad Valenciana de 12 de julio de 2016 , en el supuesto de la financiación del fármac......
  • ATS, 28 de Marzo de 2019
    • España
    • March 28, 2019
    ...del TSJ de la Rioja en sentencia de 4 tic junio de 2015, la Sentencia del TSJ de Castilla León de 30/6/2015, la Sentencia del TSJ de Islas Baleares de 3 de febrero de 2016 y de Sentencia del TSJ de la Comunidad Valenciana de 12 de julio de 2J16, en el supuesto de la financiación del fármaco......
  • ATS, 28 de Marzo de 2019
    • España
    • March 28, 2019
    ...del TSJ de la Rioja en sentencia de 4 tic junio de 2015, la Sentencia del TSJ de Castilla León de 30/6/2015, la Sentencia del TSJ de Islas Baleares de 3 de febrero de 2016 y de Sentencia del TSJ de la Comunidad Valenciana de 12 de julio de 2J16, en el supuesto de la financiación del fármaco......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR