SAP Lleida 302/2015, 8 de Julio de 2015

PonenteALBERTO GUILAÑA FOIX
ECLIES:APL:2015:607
Número de Recurso446/2014
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución302/2015
Fecha de Resolución 8 de Julio de 2015
EmisorAudiencia Provincial - Lleida, Sección 2ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL

DE LLEIDA

Secció segona

El Canyaret, s/n

Rotlle núm. 446/2014

Procediment ordinari núm. 1032/2013

Jutjat Primera Instància 8 Lleida

SENTÈNCIA núm. 302/2015

PRESIDENT:

EN ALBERT GUILANYA I FOIX

MAGISTRATS:

NA ANA CRISTINA SAINZ PEREDA

NA MARIA CARMEN BERNAT ALVAREZ

Lleida, vuit de juliol de dos mil quinze

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Lleida, integrada per les persones que s'esmenten al marge, hem vist, en grau d'apel·lació, les actuacions de procediment ordinari número 1032/2013, del Jutjat de Primera Instància núm. 8 de Lleida, en virtut del recurs interposat per Severino I Agustina, representats per la procuradora MªJOSÉ ALTISENT CAMARASA i assistits pel lletrat José María Simón Solano contra sentència de data trenta de maig de dos mil catorze dictada en el procediment esmentat, rotlle de sala núm. 446/2014. Aurora, representada pel procurador JORDI DAURA RAMON i assistitda pel lletrat JAIME PIÑOL ALENTA impugna l'apel·lació. És ponent d'aquesta resolució el magistrat ALBERT GUILANYA I FOIX .

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La transcripció literal de la part dispositiva de la sentència dictada en data trenta de maig de dos mil catorze, és la següent: "DECISIÓ.-

FALLO

Que DEBO ESTIMAR Y ESTIMO la demanda interpuesta por el procurador de los Tribunales D. Jordi Daura Ramón, en nombre y representación de Dña. Mercedes que actúa como legal representante de su hermana Dña. Aurora, de la que es tutora, contra Dña. Agustina y D. Severino, y en consecuencia, acuerdo:

  1. - Declarar la nulidad de pleno derecho de la donación llevada a cabo con fecha 6 de agosto de 2009, por Dña. Aurora, a favor de los demandados D. Severino y Dña. Agustina, en escritura pública otorgada ante el Notario de Lleida, D. Gerardo Mármol Llombart y que causó el número 883 de su protocolo general corriente.

  2. - La consiguiente cancelación de las inscripciones registrales de titularidad de las fincas donadas a favor de los referidos demandados efectuada en el Registro de la Propiedad número 2 de los de Lleida, fincas registrales NUM000 y NUM001, por título de donación, al ser nulo dicho título que ha dado lugar a dichas inscripciones, ordenando librar el mandamiento correspondiente.

  3. - Se condena a la parte demandada a estar y pasar por estas declaraciones.

Todo ello con imposición a la parte demandada de las costas procesales causadas. ...]"

SEGON

Contra l'anterior sentència, Severino i Agustina van interposar un recurs d'apel·lació, que el Jutjat va admetre, i un cop seguits els tràmits de rigor va trametre les actuacions a aquesta Audiència, Secció Segona.

TERCER

La Sala va decidir formar rotlle i va designar magistrat/ada ponent, al qual es van lliurar les actuacions perquè, després de deliberar, proposés a la Sala la resolució oportuna. Es va assenyalar el dia 8 de juliol de 2015 per a la votació i decisió.

QUART

En la tramitació d'aquesta segona instància s'han observat les prescripcions legals essencials del procediment.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

La part demandada recorre contra la sentència de primera instància i ho fa al·legant fonamentalment error en la valoració de la prova practicada en primera instància, i així fa notar que no s'ha tingut en compte el fet de que l'atorgament de l'escriptura de donació es va fer davant de notari i en un entorn familiar a la demandant, com era la casa dels demandats on es va desplaçar el notari; que els documents en que la sentència fonamenta la seva decisió no són concloents, i així per exemple, parlen de "probable" Alzheimer o fan referència a un medicament que és propi d'estadis inicials o moderats de la malaltia però no de greus, o parla de simptomatologia "compatible amb". Pel demés la pericial no pot ser tinguda en compte en la forma que fa la sentència que pràcticament descansa la seva raó de decidir en aquella prova. Resulta -argumenta l'apel·lant- que l'informe del perit es fonamenta solament en els documents que el propi actor li va proporcionar, sent que a més, el perit és psiquiatra però no neuròleg, amb la qual cosa la diagnosi de la malaltia que pateix la part actora no entrar dins de la seva especialitat. Finalment s'argumenta que el procediment d'incapacitació es va iniciar a l'any 2009 però a fiscalia inicialment es va arxivar i no va ser sinó fins a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATS, 7 de Febrero de 2018
    • España
    • 7 Febrero 2018
    ...la sentencia dictada por la Audiencia Provincial de Lérida (Sección Segunda) con fecha 8 de julio de 2015, en el rollo de apelación n.º 446/2014 , dimanante del procedimiento ordinario n.º 1032/2013, del Juzgado de Primera Instancia n.º 8 de Mediante diligencia de ordenación de fecha 23 de ......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR