SAP Girona 83/2002, 19 de Febrero de 2002

PonenteCARLES CRUZ MORATONES
ECLIES:APGI:2002:290
Número de Recurso466/2001
ProcedimientoCIVIL
Número de Resolución83/2002
Fecha de Resolución19 de Febrero de 2002
EmisorAudiencia Provincial - Girona, Sección 1ª

SENTENCIA NÚM 83/2002

PRESIDENT

Im. Sr. FERNANDO LACABA SANCHEZ

MAGISTRATS

Im. Sr. FERNANDO FERRERO HIDALGO

Im. Sr. CARLES CRUZ MORATONES

Girona, 19 de febrer de 2002

Aquesta Sala ha vist el Rotlle d'apel.lació núm. 466/2001 en el qual, ha estat part apel.lant

COMUNITAT DE PROPIETARIS " DIRECCION000 ", representada per la procuradora

MARIA DEL MAR RUIZ RUSCALLEDA i defensada pel lletrat RAMIR JÓSEP BASCÓMPTE

DALMAU i part apel.lada Miguel , representat i defensat pel lletrat

JOSÉ JESUS RIGES NAVARRO i essent també part apel.lada Marí Luz , no

compareguda davant d'aquesta alçada. Ha actuat com a magistrat ponent l'Im. Sr. CARLES CRUZ MORATONES.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

El Jutjat de Primera Instáncia i Instrucció núm. 1 BLANES, en les actuacions de JUICI DE COGNICIÓ núm. 58/99, incoades a instáncia de COMUNITAT DE PROPIETARIS " DIRECCION000 ", representada per la procuradora MARIA DEL MAR RUIZ RUSCALLEDA i defensada pel llétrat RAMIRBASCOMPTE DALMAU, contra Miguel , representat i defensat pel lletrat JOSÉ JESUS RIBES NAVARRO i contra Marí Luz , no compareguda a primera instáncia i declarada en rebel.lia processal, va dictar Senténcia en data 5 de maig de 2000, la decisió de la qual, literalment copiada, diu aixi: "DECIDEIXO: Acuerdo la desestimación total de la demanda presentada por el Procurador Doña María del Mar Ruiz Ruscalleda, en representación de la Comunidad de Propietarios " DIRECCION000 " y contra Don Miguel , representado por el Letrado Don José Jesus Ribes Navarro y contra Doña Marí Luz declara en rebeldía; con expresa imposición de las costas causadas en esta instancia a la parte actora".

SEGÓN. La part demandant va recorrer en apel.lacio contra la Senténcia esmentada i per aquest motiu es van elevar les actuacions a aquesta Audiéncia, i es van seguir els trámits establerts en l'article 734 i els següents de la Llei d'enjudiciament civil.

TERCER

En la tramitació d'aquest recurs s'han observat les prescripcions legals corresponents.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

No s'accepten els de la Sentencia contra la que s'apel.la.

SEGON

En el present plet la part demandant, una Comunitat de propietaris, reclama a un d'ells el pagament de les quotes comunitáries des de l'exercici de 1993 fins l'exercici pressupostat de 1998 per un import total de 382.447 ptes. Exercita la seva acció de reclamació a través del procediment declaratiu de cognició atés que en la data de presentació de la demanda (26-2-99) encara no s havia publicat la reforma de la [lel de propietat horitzontal (LPH) 8/1999 de 6 d'abril en la que, entre d'altres reformes, s'establia un procediment executiu regulat en el seu article 21.

La part demandada contesta a la demanda en la que, en síntesi, s'oposa a la mateixa en base a dos motius: un, que existeix una clara plus petició perqué les despeses cornunitáries no són realment les que es diu per la Comunitat i, dos, que els coeficients assignats per cada local no són eis correctes segons les seves mides. Aquests havia de ser el debat que el jutge d'instáncia havia de resoldre per no caure en incongruéncia i deixar en indefensió alguna part, tal i com ha reiterat el Tribunal Suprem entre multes d'altres, en les SSTS de 27-10-98, 17 i 23-7-98 i 3 i 23-7-98 i el Tribunal Constitucional en les seves senténcies de 18 de març de 1992, de 22 de juliol de 1988 i 30 de setembre de 1991 entre d'altres.

TERCER

Doncs bé, la Senténcia desestima la demanda per manca de prova de la reclamació que fa la part demandant o, per dir-ho més precisament per manca de les formalitats legalment exigibles per fer la reclamació. Peró la Sala no pot compartir el criteri de la instáncia perqué parteix d'una errada de plantejament. La para demandant no está fent (ni podia fer-la) una reclamació a l'empara de l'article 21 de la LPH (en la redacció que li va donar la llei 6/1999) sirsó que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR