STSJ Cataluña 8200/2008, 4 de Noviembre de 2008

PonenteLIDIA CASTELL VALLDOSERA
ECLIES:TSJCAT:2008:11975
Número de Recurso5051/2007
ProcedimientoSOCIAL
Número de Resolución8200/2008
Fecha de Resolución 4 de Noviembre de 2008
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

RU

IL·LM. SR. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO

IL·LMA. SRA. Mª LOURDES ARASTEY SAHÚN

IL·LMA. SRA. LIDIA CASTELL VALLDOSERA

Barcelona, 4 de novembre de 2008

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 8200/2008

En el recurs de suplicació interposat per Marina a la sentència del Jutjat Social 24 Barcelona de data 8 de març de 2007 dictada en el procediment núm. 874/2006 en el qual s'ha recorregut contra la part Paulino y otro, ha

actuat com a ponent Il·lma. Sra. LIDIA CASTELL VALLDOSERA.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 5 de desembre de 2006 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre Reclamacio drets contracte treball, en la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 8 de març de 2007, que contenia la decisió següent:

"Desestimando la excepción de prescripción alegada por los demandados Dª Esther y D. Paulino, y desestimando la demanda interpuesta frente a ellos por Dª Marina, en reclamación de cantidad, debo absolver y absuelvo a los demandados de la pretensión planteada en la demanda".

Segon

En aquesta sentència es declaren com a provats els fets següents:

PRIMERO

La actora, Dª Marina, con DNI nº NUM000, prestó servicios para los demandados Dª Esther y D. Paulino desde septiembre de 1992 a abril de 2005, como asistenta del hogar.

SEGUNDO

Inicialmente realizaba un horario de 7 a 3 horas de lunes a viernes; posteriormente, al ser más mayores las hijas de los demandados, su horario se fue reduciendo. Su retribución mensual a partir de 1-9-04 pasó a ser de 500 euros (fotocopias de talones aportados en el ramo documental de la parte actora y doc. 6 de los demandados).

TERCERO

En septiembre de 2002 los demandados se marcharon a trabajar a Estados Unidos y entregaron a la actora una carta de recomendación para que buscara un nuevo trabajo; al volver después de un año, la actora volvió a prestar nuevamente servicios para ellos (doc. 54 de la parte actora).

CUARTO

Los demandados nunca cursaron su alta en la Seguridad Social.

QUINTO

En fecha 6-7-05 la actora interpuso papeleta de conciliación previa, celebrándose el correspondiente acto de conciliación el día 21-7-05, con el resultado de sin avenencia.

Tercer

Contra aquesta sentència la part actora va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària i el van impugnar en forma. Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Enfront la sentència d'instància, que desestimà la demanda interposada per la part actora, en reclamació de quantitat, s'interposa per aquesta Recurs de Suplicació. Cal dir que la sentencia recorreguda va desestimar la demanda en entendre que no es va acreditar per l'actora les diferències salarials reclamades ni la jornada i salari al.legats en la demanda.

El recurs consta d'un únic motiu, correctament emparat en l' apartat b) de l'article 191 de la Llei de Procediment Laboral, en el qual es sol.licita la modificació del fet provat segon, proposant la redacció següent: "La actora realizaba un horario de 7 a 15 horas de lunes a viernes. El salario mensual era de 781,32 Euros, si bien los demandados pagaban cantidades variables a la actora. La actora dejó de percibir el salario pactado desde septiembre del 2.004". Fonamenta la revisió en la documentació aportada per l'actora, concretament en els que es troben als folis 57 a 67, que son fotocòpies dels talons lliurats a l'actora des del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATS, 25 de Marzo de 2010
    • España
    • 25 Marzo 2010
    ...por la Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña de fecha 4 de noviembre de 2008, en el recurso de suplicación número 5051/07, interpuesto por Dª Noelia, frente a la sentencia dictada por el Juzgado de lo Social nº 24 de los de Barcelona de fecha 8 de marzo de 2007, en......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR