STSJ Cataluña 4/2014, 9 de Enero de 2014

PonenteEDUARDO PARICIO RALLO
ECLIES:TSJCAT:2014:4451
Número de Recurso753/2010
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución4/2014
Fecha de Resolución 9 de Enero de 2014
EmisorSala de lo Contencioso

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA

SALA CONTENCIÓS ADMINISTRATIVA

SECCIÓ CINQUENA

Rotlle d'apel·lació núm. 753/2010

SENTÈNCIA Núm. 4/2014

Il·lms. Srs.:

President

Sr. Alberto Andrés Pereira

Magistrats

Sr. José Manuel Soler Bigas

Sra. Ana Rubira Moreno

Sr. Eduard Paricio Rallo

Sr. Juan Fernando Horcajada Moya

A la ciutat de Barcelona, 9 de gener de 2014.

LA SALA CONTENCIOSA ADMINISTRATIVA DEL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA (SECCIÓ CINQUENA) ha pronunciat la següent SENTÈNCIA en el recurs d'apel·lació núm. 753/2010, interposat pel Sr. Enrique, representat pel Procurador Sr. JOAQUIN PRECKLER DIESTE i dirigit pel Lletrat Sr. EDUARD TURON MIRANDA, essent part apel·lada l' INSTITUT CATALÀ D'ASSISTÈNCIA I SERVEIS SOCIALS, representat pel procurador Sr. JOSEP-RAMON JANSA MORELL i dirigit pel Lletrat Sr. CARLES VINYALS BAIGES.

Ha estat ponent el Magistrat Il·lm. Sr. Eduard Paricio Rallo, que expressa el parer de la Sala.

ANTECEDENTS

PRIMER

Al recurs ordinari núm. 143/2008, seguit davant el Jutjat Contenciós Administratiu núm. 17 de Barcelona, es va dictar sentència en data 4 de novembre de 2009 que desestima el recurs presentat per l'actor contra la resolució de 24 de juliol de 2007 de la Directora del Serveis Territorials de Barcelona de l'ICASS que desestima el recurs d'alçada interposat contra la resolució de data 25 d'abril de 2007 del cap del Servei d'atenció a les persones del Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunyaque denega un ajut econòmic de dependència.

SEGON

La representació de l'actor va interposar recurs d'apel·lació contra l'anterior sentència, recurs mitjançant el qual va demanar sentència que revoqui la sentencia apel·lada i estimi el recurs inicialment interposat, tot acordant concedir l'ajut per dependència sol·licitat. Hom fonamenta el recurs en el fet que l'actor no pot desplegar les tasques bàsiques i fonamentals de la vida diària sense l'assistència d'una tercera persona, de forma que li correspon l'ajut sol·licitat, especialment tenint en compte la seva edat avançada i l'estat mental i anímic que pateix.

TERCER

El recurs va ser admès a ambdós efectes i va ser traslladat a la representació de l'Administració demandada, que s'hi va oposar, tot demanant la desestimació del recurs d'apel·lació i la confirmació de la sentència objecte d'apel·lació.

QUART

Un cop es van elevar les actuacions a aquesta Sala, es va formar el corresponent rotlle d'apel·lació, es va designar Magistrat ponent i, atès que no es va demanar la recepció a prova en aquesta alçada ni la celebració de vista, es va assenyalar data per a la votació i resolució del recurs.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

En el recurs d'instància es va impugnar la resolució dictada en data 25 d'abril de 2007 pel cap del Servei d'atenció a les persones del Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya que va desestimar la sol·licitud d'ajut de suport...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • SAP Barcelona 572/2020, 15 de Octubre de 2020
    • España
    • Audiencia Provincial de Barcelona, seccion 12 (civil)
    • 15 Octubre 2020
    ...que, a su a vez, han enumerado las Sentencias del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya de 14/10/09, 19/12/11, 27/10/11, 25/3/13, 9/1/14, 12/1/15, 23/3/15, 19/2/16 y RÉGIMEN DE VISITAS En cuanto a la pretensión de suspender el régimen de visitas paterno-f‌iliales o, en su caso, reducir......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR