STSJ Islas Baleares 330/2012, 4 de Mayo de 2012

PonenteGABRIEL FIOL GOMILA
ECLIES:TSJBAL:2012:616
Número de Recurso181/2009
ProcedimientoPROCEDIMIENTO ORDINARIO
Número de Resolución330/2012
Fecha de Resolución 4 de Mayo de 2012
EmisorSala de lo Contencioso

T.S.J.ILLES BALEARS SALA CON/AD

PALMA DE MALLORCA

SENTENCIA: 00330/2012

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA ILLES BALEARS

SALA CONTENCIOSA ADMINISTRATIVA

SENTÈNCIA núm. 330

Il·lès. Srs.

PRESIDENT:

Gabriel Fiol Gomila.

MAGISTRATS:

Pablo Delfont Maza.

Carmen Frigola Castillón.

Palma, a 4 de maig de 2012

-------------------------VISTES per la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears les actuacions número 181 de 2009, dimanants del recurs contenciós administratiu seguit entre parts, d'una, com a demandant, l'entitat Alaruet SL., representat per la procuradora dels Tribunals Sra. Ferrer Mercadal i assistit per l'advocat Sr. Suau Allés, i, d'altra, com a Administració demandada, la General de l'Estat, representada i assistida pel seu advocat. En la qualitat de part codemandada ha intervingut la Comunitat Autònoma de les Illes Balears representada i assistida per la seva direcció lletrada.

L'objecte del recurs és la resolució dictada el dia 23 de desembre de 2008 pel Tribunal Econòmic Administratiu Regional en Illes Balears la qual va desestimar la reclamació econòmica administrativa interposada per l'entitat Alauret SL. núm. 877/2006 envers la liquidació complementària de l'impost sobre Transmissions Patrimonials i Actes jurídics documentats núm. 0102100197141, exercici 2003 per un import a ingressar de 92.753,52 #.

La quantia es fixà en 92.753,52 #

El procediment seguit ha estat el del tràmit previst a la Llei Jurisdiccional 29/1998.

L'Il·lm. Sr. Gabriel Fiol Gomila, President de la Sala, en qualitat de magistrat ponent, expressa el parer del Tribunal.

= ANTECEDENTS DE FET =

1r.- Interposat el recurs en el termini prefixat en la Llei Jurisdiccional se li donà el tràmit processal adequat, ordenant-se reclamar l'expedient administratiu i anunciar la seva incoació. 2n.- Rebut l'expedient administratiu es posà de manifest en Secretaria a la part recurrent perquè formalitzés la demanda. La referida demanda fou deduïda dins el termini legal al·legant-se en ella els fets i fonaments de dret que s'estimaren necessaris en ordre a les seves pretensions i interessant de la Sala que es dictés sentència estimatòria del recurs per ser contraris a l'ordenament jurídic els actes administratius impugnats.

3r.- Donat trasllat de l'escrit de demanda a les representacions de les administracions demandada i codemandada perquè la contestessin, així ho varen fer en temps i forma, oposant-se a ella i suplicant que es dictés sentència confirmatòria dels actes administratius recorreguts.

4r.- Per provisió es declarà conclosa la discussió escrita - després que la part actora hagués fet ús del que es preveu a l' article 56.4 de la Llei Jurisdiccional aportant diversa documentació per tal d'acreditar allò que mantenia, i trasllat a les altres parts -, ordenant-se portar les actuacions a la vista, amb citació de les parts per a sentència, acordant que aquestes formularan les conclusions per escrit; cosa que així varen fer, i s'assenyalà a continuació, per a la votació i decisió, el dia 27 de març de 2012.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Hem assenyalat a l'encapçalament, que la revisió jurisdiccional ho era de la resolució dictada el dia 23 de desembre de 2008 pel Tribunal Econòmic Administratiu Regional en Illes Balears la qual va desestimar la reclamació econòmica administrativa interposada per l'entitat Alauret SL. núm. 877/2006 envers la liquidació complementària de l'impost sobre Transmissions Patrimonials i Actes jurídics documentats núm. 0102100197141, exercici 2003 per un import a ingressar de 92.753,52 #.

En seu de la mateix resolució el citat Tribunal va estimar la reclamació contra la sanció derivada, expedient acumulat 1157/2006 i que no és objecte de la present controvèrsia.

Dues són les qüestions que col·loca en el debat la part actora; a saber: La de la incompetència de l'Oficina liquidadora del Registre Mercantil per resoldre el recurs de reposició i la de l'aplicació de l'exempció prevista a l' article 45.1.B) 10 de la Llei de l'Impost sobre Transmissions Patrimonials a l'operació realitzada. És dir, a les aportacions de rama d'activitat realitzades per una persona física en una ampliació de capital duta a terme en escriptura pública el 29 de juliol de 2003.

La liquidació fou de l'1% sobre el valor de la rama d'activitat aportada.

Veiem els fets el quals foren acceptats tàcitament per la part actora, la qual, a l'escrit de demanda i el posterior de conclusions escrites res assenyala sobre els que hi consten a l'expedient i aquells que es reflecteixen a la resolució administrativa recorreguda i que tenen a veure, precisament, amb l'atorgament de la referida escriptura pública de 29 de juliol de 2003.

1r.- En ella...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STS, 18 de Octubre de 2013
    • España
    • 18 Octubre 2013
    ...del Tribunal Superior de Justicia de las Islas Baleares en el recurso del citado orden jurisdiccional seguido ante la misma bajo el núm. 181/2009, en materia de aportaciones de rama de actividad realizadas por personas físicas con especial referencia a si se trata de operación sujeta o exen......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR