STSJ Cataluña 1/2012, 10 de Enero de 2012

PonenteMONTSERRAT FIGUERA LLUCH
ECLIES:TSJCAT:2012:401
Número de Recurso269/2009
ProcedimientoRECURSO ORDINARIO (LEY 1998)
Número de Resolución1/2012
Fecha de Resolución10 de Enero de 2012
EmisorSala de lo Contencioso

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA

SALA CONTENCIOSA ADMINISTRATIVA

SECCIÓ SEGONA. BARCELONA

Recurs ordinari (Llei 1998) núm. 269/2009

Parts: Marta, Sonsoles i Alejandra

c/ JURAT D'EXPROPIACIO DE CATALUNYA. SECCIO BARCELONA i AJUNTAMENT DE BARCELONA

SENTÈNCIA Núm. 1

Magistrats:

Il·lma. Sra. Ma Pilar Rovira del Canto

Il·lm. Sr. Javier Bonet Frigola

Il·lm. Sra. Montserrat Figuera Lluch

Barcelona, 10 de gener de 2012

La Secció Segona de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya s'ha constituït per resoldre el recurs ordinari (llei 1998) núm. 269/2009, el qual va ser interposat per Marta, Sonsoles i Alejandra, representat pel procurador Sr. JORDI- ENRIC RIBAS FERRE, i assistit de lletrat, contra JURAT D'EXPROPIACIO DE CATALUNYA. SECCIO BARCELONA, representat i defensat pel LETRADO DE LA GENERALITAT, i contra l'AJUNTAMENT DE BARCELONA, representat pel procurador Sr. JESÚS SANZ LÓPEZ i defensat per lletrat.

Aquesta Secció ha pronunciat la Sentència següent en nom de SM el Rei.

Hi ha actuat com a ponent el/a magistrat/da il·lm/a. sr/a. Montserrat Figuera Lluch, qui expressa el parer de la Sala.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

La representació de la part actora va interposar un recurs contenciós administratiu contra resolució de data 17-4-09 que fixa el preu just finca c/ DIRECCION000 NUM000 - NUM001 de Barcelona. Dret afectat: propietat. "Execució del Pla Especial de Millora, Protecció i Reforma interior del Sector de Santas primera fase aprovat definitivament el 19-6-1991". Expropiant: Ajuntament de Barcelona: Beneficiari: Districte Sants-Montjuich. Expedient: NUM002 .

Segon

Acordada la incoació d'aquestes actuacions, se'ls va donar el curs processal previst per la Llei d'aquesta jurisdicció. Les parts van despatxar els tràmits conferits de demanda i contestació, en el seu moment i per ordre, i d'acord amb els fets i fonaments de dret dels seus escrits, van sol·licitar, respectivament i en els termes que hi consten, que s'anul·lessin els actes objecte del recurs i que aquest es desestimés.

Tercer

Per interlocutòria es va obrir el procés a prova que es va fer d'acord amb el que es troba a les actuacions i tot seguit es va continuar pel tràmit de conclusions succintes, que les parts van evacuar fent-hi les al·legacions que van considerar aplicables, i finalment, es va assenyalar dia i hora per a la votació i decisió, que va tenir lloc el dia 1 de desembre de 2011.

Quart

En la substanciació d'aquest procediment s'han observat i complert les prescripcions legals,

FONAMENTS DE DRET

Primer

Constitueix l'objecte d'aquest recurs la resolució del Jurat d'Expropiació de Catalunya, secció de Barcelona de data 17 d'abril de 2009, dictat en l'expedient núm., NUM002, que fixa el preu just de l'expropiació forçosa de la finca situada al carrer DIRECCION000 núm. NUM000 - NUM001 de Barcelona, propietat dels actors, en 2.673.336,22 euros.

El motiu que justifica l'expropiació és l'execució del Pla Especial de Millora, Protecció i Reforma Interior del sector de Sants, primera fase, aprovat definitivament en data 19 de juny de 1991.

L'expropiació i fixació del preu just es conseqüència obligada del compliment de la Sentència d'aquest Tribunal de data 30/11/2006 sobre l'expropiació de la finca per la via de l' article 103 del Decret Legislatiu 1/1990, de 12 de juliol, pel qual s'aprova la refosa dels textos legals vigents a Catalunya en matèria urbanística.

Es tracta d'una finca de 587 m2 de superfície sobre la qual hi ha una edificació, consistent en una nau industrial, de 976 m2, dels quals,587 m2 de planta baixa i 380 d'altell.

La finca es troba en sòl urbanitzat. El Pla General Metropolità de Barcelona va determinar la classificació del sòl de la finca com sòl urbà qualificat de zona 17/6 definida en les seves NNUU com zona de renovació urbana en transformació de l'ús a sistema de parcs urbans.

L'actora impugna el preu just fixat pel Jurat i en base al mateix informe tècnic presentat juntament amb el seu full d'apreuament en via...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STS, 16 de Diciembre de 2014
    • España
    • 16 Diciembre 2014
    ...la Procuradora Doña Rosa Sorribes Calle en nombre y representación de Doña Silvia , Doña Belinda Y Doña Graciela contra la Sentencia número 1/2012, de 10 de enero, dictada en el recurso núm. 269/2009 por la Sala de lo Contencioso Administrativo (Sección Segunda) del Tribunal Superior de Jus......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR