STSJ Cataluña 7601/2010, 22 de Noviembre de 2010

JurisdicciónEspaña
Número de resolución7601/2010
Fecha22 Noviembre 2010

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 08019 - 44 - 4 - 2009 - 0002762

fc

ILMO. SR. JOSÉ DE QUINTANA PELLICER

ILMO. SR. JOSÉ QUETCUTI MIGUEL

ILMA. SRA. MATILDE ARAGÓ GASSIOT

En Barcelona a 22 de noviembre de 2010

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as. Sres/as. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A núm. 7601/2010

En el recurso de suplicación interpuesto por -I.N.S.S.- (Instituto Nacional de la Seguridad Social) frente a la Sentencia del Juzgado Social 25 Barcelona de fecha 3 de Julio de 2009 dictada en el procedimiento Demandas nº 84/2009 y siendo recurridos Caja de Ahorros del Mediterráneo, -T.G.S.S.- (Tesorería Gral. Seguridad Social) y Hugo . Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. JOSÉ DE QUINTANA PELLICER.

ANTECEDENTES DE HECHO

PRIMERO.- Con fecha 30 de Enero de 2009 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Seguridad Social en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 3 de Julio de 2009 que contenía el siguiente Fallo:

"Estimo la demanda preentada per Hugo contra l'Institut Nacional de la Seguretat Social, Tresoreria General de la Seguretat Socia i Caja de Ahorros del Mediterràneo (CAM), en reclamació de reconeixement de pensió de jubilació parcial i declaro el dret de l'actor a percebre la prestació de jubilació en un percentatge del 85% de una base reguladora de 2.257,43 euros mensuals amb efectes del 1-11-08 i condemno a les demandades a estar y passar per aquesta declaració i a l'INSS a l'abonament de la pensió reconeguda més les millores i revaloritzacions legals aplicables".

SEGUNDO.- En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

1r.- La part demandant Hugo , amb DNI núm. NUM000 i afiliat a la Seguretat Social amb elnúm. NUM001 va sol.licitat a l'INSS la pensió de jubilació parcial que a ser denegada per resolució de 25.11.08, notificada el 12.12.08, per no complir els requisits exigits a l'article 12.6 de l'Estatut dels Treballadors perquè el treballador rellevista i el jubilat parcialno ocupen elmateix lloc de treball o similar i la base de cotització el rellevista és inferior al 65% de la base per la que venia cotitzant el treballador que accedeix a la jubilació parcial.

2n.- Contra aquesta resolució va presentar reclamació prèvia que va ser desestimada per resolució de 19-01-09, la qual cosa esgota la via administrativa.

  1. - El treballador demandant ostenta una antiguitat a l'empresa des del 12-05-1975, ha desenvolupat la seva vida laboral a la Caixa demandada com administratiu inclòs en el Niv. VII grup 1. Endata 24-11-08 el demandant va subscriure un contracte de treball a temps parcial del 15% amb sol.licitud de jubilació parcial i l'empresa amb la mateixa data va signar un contrcte derelleu amb la treballadora Mónica per ocupar un lloc de treball amb la professiño de administratiu, amb la categoria niv. XII grup 1. La citada treballadora rellevista és llicenciada en dret. (folis núm. 36 a 43).

4t.- El demandant cotitza al grup de cotització 5 per una base de cotització de 3.074,10 euros mensuals, ila persona cotractada rellevista està enquadrada al grup de cotització 7 amb una base de cotització de 1.645,99 euros mensuals. (foli núm. 51).

5è.- El Conveni Col.lectiu de Caixes d'Estalvis estableix que els empleas es classificaran en dos grups professionals, el Grup I vinculats directament amb l'activitat financera o creditícia enquadrats en un únic grup professional i el Grup II que engloba als que desenvolupen funcions o treballs propios de oficis o especialistes per als que no es requereix qualificació i són aliens a l'activitat financera o creditícia. Dins del grup 1 hi ha 13 nivells retributius en correspondència amb les antigues categories professionals. Els nivells del I al V es corresponen amb els antics "caps", i del nivell VI al X als antics "oficials" i del XI al XII als antics "auxiliars".

6è.- La base reguladora de la prestació de jubilació parcial anticipada és de 2.257,43 euros mensuals, el percentatge del 85% i la data d'efectes el 1-11-08. (sense controvèrsia).

TERCERO.- Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte demandada, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado lo impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO

ÚNICO.- Al amparo de la letra c) del artículo 191 del R. D. Legislativo 2/1995, de 7 de abril , por el que se aprueba el T. R. de la Ley de Procedimiento Laboral EDL1995/13689 se alega por el recurrente INSS infracción del artículo 166.2 de la Ley General de la Seguridad Social , del artículo 10 del RD 1131/2002 de 31 de Octubre , por el que se regula la Seguridad Social de los trabajadores contratados a tiempo parcial, así como la jubilación parcial, en relación con el artículo 12.6 y 12.7 del Estatuto de los Trabajadores .

El debate consiste en determinar si el puesto de trabajo del trabajador "relevista" debe ser similar al desempeñado por el trabajador parcialmente jubilado y la incidencia que el cumplimiento de dicha exigencia debe tener para este último, así como la aplicación de la doctrina correspondiente al presente caso. La sentencia ha estimado la demanda y declarado que la jubilación parcial...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR