Resolució del director general de Planificació, Infraestructures Educatives i Recursos Humans de 22 de juliol de 2013 per la qual es regula i organitza l’oferta en règim semi presencial dels ensenyaments esportius de règim especial i del bloc comú de les formacions de període transitori, i del procediment de sol·licitud i autorització d’aquest tipus d’oferta

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorCONSELLERIA D'EDUCACIÓ, CULTURA I UNIVERSITATS
Rango de LeyResolució

La Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig d’Educació (LOE) estableix en diferents apartats la necessitat d’adequar i flexibilitzar l’oferta educativa per tal d’atendre les persones adultes i les persones sense titulació. En aquesta línia es planteja la possibilitat de fer ofertes de formació a distància i oferir una formació permanent, entre altres.

El Reial decret 1363/2007, de 24 d’octubre, estableix l’ordenació general dels ensenyaments esportius de règim especial. A l’article 24 regula els “Tipus d’oferta” i estableix que l’oferta a distància permet una formació dels ensenyaments esportius més flexible i que resulta més compatible amb l’activitat esportiva dels esportistes d’alt rendiment i les activitats laborals dels adults. Al punt 24.2 s’especifica que “l’Administració educativa, a l’àmbit de les seves competències, establirà les mesures necessàries per l’organització de l’oferta”.

El mateix Reial decret estableix a l’article 27 que l’avaluació final de cada un dels mòduls de la formació a distància exigirà la superació de proves presencials. A l’article 28.2 assenyala que l’Administració Educativa pot dictar les instruccions de l’oferta a distància als centres del seu àmbit territorial, que els centres han de tenir els materials curriculars adequats, i que han de comptar amb autorització prèvia per impartir els ensenyaments esportius en règim presencial.

L’Ordre de la consellera d’Educació i Cultura de 28 de juliol de 2008 (BOIB núm. 113 de 14 d’agost) de regulació dels ensenyaments esportius de règim especial a les Illes Balears, estableix a l’article 8 els tipus d’oferta. El punt 8.2 especifica que l’oferta es pot autoritzar en la modalitat d’ensenyament presencial, semi presencial o d’educació a distància, d’acord amb la normativa reguladora de l’esport corresponent. L’article 11 de l’Ordre parla de la “Formació en la modalitat d’educació a distància”.

La disposició final primera de l’Ordre de la consellera d’Educació i Cultura de 28 de juliol de 2008, autoritza al director general de Planificació, Inspecció i Infraestructures Educatives (actualment Direcció General de Planificació, Infraestructures Educatives i Recursos Humans) per disposar la realització de les actuacions administratives necessàries per a l’execució, per al desplegament i per a la concreció d’aquesta Ordre, pel que fa als ensenyaments esportius de règim especial que s’hagin de desenvolupar a les Illes Balears.

La disposició transitòria primera del Reial decret 1363/2007, de 24 d’octubre, estableix les formacions de període transitori i dóna als òrgans competents en matèria esportiva de cada Comunitat Autònoma les competències per promoure i/o autoritzar aquestes formacions. Si es compleixen els procediments establerts, (l’article 31 del RD 1363/2007, estableix que abans de resoldre les autoritzacions de formacions és preceptiu que es demani informe preceptiu de l’organisme competent en matèria d’educació del seu àmbit territorial), la superació d’aquestes formacions podran obtenir el reconeixement que correspongui, una vegada regulats els ensenyaments esportius de règim especial de la corresponent modalitat esportiva. Aquestes formacions del període transitori queden regulades amb l’ Ordre EDU/3186/2010, de 7 de desembre.

Posteriorment l’ Ordre EDU/581/2011, de 7 de març, per la qual es modifica l’Ordre EDU/3186/2010, de 7 de desembre i dóna una nova redacció a l’article 25 en els següents termes: «Les Administracions educatives, d’ acord amb la disposició transitòria primera del Reial Decret 1363/2007, de 24 de octubre, són les competents per autoritzar a impartir el bloc comú en les condicions a què es refereix la present Ordre a: a) Els centres públics promoguts pels òrgans competents en matèria d’esports o, en el seu cas, de formació esportiva de les Comunitats Autònomes...”

La Conselleria de Turisme i Esports va delegar en l’Escola Balear de l’Esport (EBE) actualment Fundació per a l’Esport Balear, la possibilitat de promoure i/o autoritzar les formacions de les federacions autonòmiques i espanyoles en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR