STSJ Islas Baleares , 12 de Junio de 2000

PonenteGABRIEL FIOL GOMILA
ECLIES:TSJBAL:2000:792
Número de Recurso841/1996
ProcedimientoCONTENCIOSO
Fecha de Resolución12 de Junio de 2000
EmisorSala de lo Contencioso

SENTÈNCIA núm. 468 Il.lms. Srs. PRESIDENT:

Jesús I. Algora Hernando.

MAGISTRATS:

Gabriel Fiol Gomila.

Pablo Delfont Maza.

Palma, a 12 de juny de 2000.

VISTES per la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears les actuacions número 841 de 1996, dimanants del recurs contenciós administratiu seguit entre parts, d'una, com a demandant l'entitat Sur Menorca SA., representada per la procura dora dels Tribunals Sra. Montaner Ponce i assistida per l'advocat Sr. Seguí Díaz, i, d'altre, com a Administració demandada la de l'Ajuntament de Sant Lluís (Menorca), representada pàl procurador Sr. Buades Salom i assistida pel seu advocat Sr. Mir Cerdó.

L'objecte del recurs és la resolució denegatòria, per silenci administratiu, del recurs de reposició interposat contra anterior on se li notificó la liquidació definitiva, número 125, relativa a les contribucions especials, corresponents a les obres d'abastament d'aigua potable, xarxa de clavegueram i obres d'urbanització a Cala Biniancolla.

La quantia es fixà en 7.781.623 pessetes.

El procediment seguit ha estat el del recurs contenciós ordinari previst a la Llei Jurisdiccional de 1956.

L'Il-lm. Sr. Gabriel Fiol Gomila, en qualitat de Magistrat ponent expressà el parer de la Sala.

= ANTECEDENTE DE FET =

1r.- Interposat el recurs en el termini prefixat en la Llei Jurisdiccional se li donó el tràmit processal adequat, ordenant-se reclamar l'expedient administratiu i anunciar la seva incoació, mitjançant edictes en el BOCAIB.

2n.- Rebut l'expedient administratiu es posó de manifest a Secretaria a la part recurrent perquè

formalitzés la demanda. Dita demanda deduïda dins el termini legal, al-legant els fets i fonaments de dret que estimó necessaris en ordre a les seves pretensions, suplicant a la Sala que es dictés sentència estimatòria del recurs per ser contraris a l'ordenament jurídic els actes administratius impugnats.

3r.- Donat trasllat de l'escrit de demanda a la representació de l'Administració demandada perqué la contestés, així ho va fer en temps i forma, oposant-se a ella i suplicant que es dictés sentència confirmatòria dels actes administratius recorreguts.

4r.- A través del corresponent Acte es rebé el plet a prova que devia versó sobre els punts de fet interessats per les parts. Proposta i admesa que fou en forma, se practicó amb el resultat que és de veure en les actuacions.

5è.- Per provisió es declaró conclosa la discussió escrita i el període probatori, ordenant-se portar les actuacions a la vista, amb citació de les parts per a sentència, acordant que aquestes formularan les conclusions per escrit; cosa que així van fer, i s'assenyalà a continuació, per a la votació i decisió, el día 9 de juny de 2000.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Hem assenyalat a l'encapçalament que l'objecte del recurs és la resolució denegatòria, per silenci administratiu, del recurs de reposició interposat contra anterior on se li notificó la liquidació definitiva, número 125, relativa a les contribucions especials, corresponents a les obres d'abastament d'aigua potable, xarxa de clavegueram i obres d'urbanització a Cala Biniancolla.

A la demanda, la defensa de la part actora, postula, en primer terme, la declaració de nul- litat radical per quan, ens diu, mai li fou notificada cap resolució de l'Ajuntament, I ni pel que fa a l'aprovació ni els coeficients de participació de 1990, ni, afegeix, de l'aprovació definitiva de les liquidacions de contribucions especials, operada en virtut de sessió plenària celebrada l'any 1994.

Va fer, desprès, de la possible incidència en el cas dels instituts de la prescripció i de la caducitat - si bé, en àdhuc aquest últim, amb la boca petita, en tesi ja abandonada a les conclusions escrites -.

Per últim, i concernint al fons de la qüestió, va voler fer referència a la improcedència de la liquidació, en la mesura que ella tenia els seus propis sistemes de clavegueram i un pou d'aigua. A més a més, digué, l'hotel Sur Menorca pertany a la urbanització de Son Remei que no a la de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STS, 20 de Septiembre de 2005
    • España
    • 20 Septiembre 2005
    ...del Tribunal Superior de Justicia de las Islas Baleares, con fecha 12 de Junio de 2000, en el recurso contencioso-administrativo número 841/1996, seguido a su instancia, contra el Ayuntamiento de Sant Lluis (Menorca), en impugnación de la liquidación definitiva nº 125, relativa a las contri......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR