RESOLUCIÓ de 23 de març de 2000, de modificació dels Estatuts del Col·legi de Farmacèutics de Lleida.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyResolució

de 23 de març de 2000, de modificació dels Estatuts del Col·legi de Farmacèutics de Lleida.

Vista l’Ordre de 8 d’octubre de 1985 publicada en el DOGC número 707, de 30 de juny de 1986, per la qual es declaren l’adequació a la legalitat, la inscripció en el Registre de col·legis professionals de Catalunya i la publicació dels Estatuts del Col·legi de Farmacèutics de Lleida, i la Resolució de 27 de juliol de 1990 (DOGC número 1327, de 6 d’agost de 1990) de modificació d’estatuts;

Vista la modificació global dels Estatuts aprovada en l’Assemblea General Extraordinària de 18 de novembre de 1999;

Vistos la Llei 13/1982, de 17 de desembre, i el Reglament de col·legis professionals de Catalunya, aprovat pel Decret 329/1983, de 7 de juliol; el Decret 213/1983, de 31 de maig, delegant en el conseller de Justícia funcions atribuïdes al Departament de la Presidència; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, el Decret 184/1994, de 26 de juliol;

Atès que el present expedient ha estat promogut per persona legitimada, que s’han aportat els documents essencials i que s’han complert tots els tràmits establerts;

D’acord amb el que disposen els articles 79 i 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta de la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques,

Resolc:

—1 Declarar l’adequació a la legalitat de la modificació global dels Estatuts del Col·legi de Farmacèutics de Lleida, i disposar-ne la inscripció en el Registre de col·legis professionals de la Generalitat de Catalunya.

—2 Disposar que es publiqui al DOGC la modificació dels Estatuts esmentats, a l’annex a aquesta Resolució.

Barcelona, 23 de març de 2000

Núria de Gispert i Català

Consellera de Justícia

Annex

Títol preliminar

Article 1

De conformitat amb el que ordena la disposició addicional única de la Llei 7/1997, de 14 d’abril, de mesures liberalitzadores en matèria de sòl i col·legis professionals, que modifiquen determinats aspectes de la Llei 2/1974, de 13 de febrer, reguladora dels col·legis professionals, així com amb el que preveu la Llei 13/1982, de 22 de desembre, sobre col·legis professionals, aprovada pel Parlament de Catalunya, i el Reglament de Col·legis Professionals de Catalunya, aprovat per Decret de la Presidència de la Generalitat del 7 de juliol de 1983, es redacten els presents Estatuts amb la finalitat d’adaptar els Estatuts que han regit el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Lleida, declarats adequats a la legalitat per Ordre de data 8 d’octubre de 1985 del conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, i les seves posteriors modificacions, a la citada normativa i a les necessitats actuals del Col·legi.

Títol primer

Del Col·legi

Article 2

2.1 El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Lleida és una corporació de dret públic i de caràcter professional al servei de la sanitat i al dels seus col·legiats, dotat de personalitat jurídica i amb capacitat per qualsevol classe d’actes, regit per una Junta General, una Junta de Govern i una Comissió Permanent, constituïdes amb subjecció als presents Estatuts.

2.2 Els col·legiats resten subjectes als presents Estatuts, als acords de la Junta General, òrgan suprem del Col·legi, als de la Junta de Govern i als de la Comissió Permanent, sempre que siguin adoptats de conformitat amb el que estableixen els presents Estatuts.

Article 3

3.1 El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Lleida agruparà obligatòriament tots els que estan en possessió del títol de llicenciat o doctor en farmàcia, i exerceixin la professió, en qualsevol de les seves modalitats, dins l’àmbit territorial que comprèn la província de Lleida.

3.2 El Col·legi Oficial de Farmacèutics tindrà la seu a la ciutat de Lleida, i el domicili a la plaça Berenguer IV núm. 9, 2a pl. El canvi de domicili, sempre dins de la dita ciutat, podrà ser acordat per Junta General Ordinària.

Article 4

4.1 Per tal d’exercir la professió de farmacèutic a Lleida i província, en qualsevol de les seves modalitats, tant de manera independent com al servei de les administracions públiques, o qualsevol altra entitat pública o privada, és condició indispensable la incorporació al Col·legi Oficial de Farmacèutics de Lleida, quan el domicili professional del farmacèutic es trobi en l’àmbit territorial delimitat, o es pretengui desenvolupar l’activitat de forma única o principal en el mateix àmbit. En casos excepcionals s’autoritzarà la col·legiació temporal.

4.2 També podran incorporar-s’hi tots aquells que tinguin la titulació esmentada i no exerceixin la professió en l’àmbit de la província de Lleida, si bé només en qualitat de "sense exercici", independentment que estiguin donats d’alta o no en altres col·legis oficials de farmacèutics d’àmbit diferent.

4.3 No obstant això, es podrà autoritzar la col·legiació simultània al Col·legi Oficial de Farmacèutics de Lleida i altres col·legis, sempre que la modalitat farmacèutica sol·licitada no presenti incompatibilitats. Se’n donarà compte al Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, al Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics d’Espanya, així com als altres col·legis implicats.

4.4 Es podrà autoritzar l’habilitació per exercir la professió a farmacèutics que pertanyin a altres col·legis i que exerceixin la seva professió també en l’àmbit territorial d’aquest Col·legi, previ compliment dels requisits establerts en els presents Estatuts, i els que es puguin establir per organismes de nivell superior per obtenir la corresponent habilitació, sempre que no hi hagi incompatibilitat legal que ho impedeixi. D’aquestes autoritzacions es donarà compte immediatament al Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, al Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics d’Espanya, i al Col·legi de Farmacèutics d’origen.

Article 5

5.1 S’entendrà que qualsevol llicenciat o doctor en farmàcia exerceix la professió, als efectes d’exigir la col·legiació obligatòria amb caràcter previ a l’inici de l’activitat:

5.1.1 Quan té la propietat o copropietat d’una oficina de farmàcia, o quan és nomenat farmacèutic regent, en els casos que sigui possible legalment, adjunt o bé substitut del propietari o copropietari d’una oficina de farmàcia.

5.1.2 Quan presti els seus serveis com a farmacèutic en servei de farmàcia o dipòsit de medicaments d’un hospital, o en qualsevol altre centre sanitari, sociosanitari, psiquiàtric o d’altres d’assimilats que es puguin establir en el futur, tant si són de titularitat pública com privada.

5.1.3 Quan és nomenat per prestar els seus serveis professionals com a director tècnic d’un laboratori dedicat a la preparació o distribució de productes farmacèutics, així com adjunt, o substitut dels citats directors tècnics.

5.1.4 Quan és nomenat per prestar els seus serveis professionals com a farmacèutic, en les entitats o agrupacions ramaderes, o en els establiments comercials a la menuda autoritzats per la dispensació de medicaments veterinaris, en la forma prevista en la legislació vigent.

5.1.5 Quan realitzi la seva activitat professional en la indústria o en centres de distribució, en qualsevol activitat del procés d’elaboració, producció, assessorament tècnic, control de la distribució, promoció o activitat similar, a la que accedeixi per tenir el títol de llicenciat o doctor en farmàcia.

5.1.6 Quan realitzi la seva activitat professional com a tal farmacèutic en laboratoris d’anàlisis, propis o de tercers.

5.1.7 Quan presti els seus serveis a l’Administració Central, Generalitat de Catalunya, Diputació o ajuntaments, Seguretat Social, o empreses i entitats de naturalesa pública o privada, sempre que li hagi estat exigit el títol de llicenciat o doctor en farmàcia per ocupar la plaça i no estigui exempt de col·legiació per disposició legal.

5.1.8 Els farmacèutics interns i/o residents (FIR) o els que facin pràctiques per a l’obtenció del títol d’especialista de conformitat amb les disposicions legals vigents.

5.1.9 Els farmacèutics que es dediquin a la docència i la recerca, i qualsevol altra modalitat d’exercici que exigeixi el títol de llicenciat o doctor en farmàcia.

5.2 Els farmacèutics nacionals d’un Estat membre de la Unió Europea que tinguin concedit el dret d’establiment a Espanya, de conformitat amb el previst al Reial decret 1667/1989, de 27 de desembre i disposicions concordades, i que vulguin desenvolupar la seva activitat com treballadors per compte aliè, o bé en l’exercici lliure de la professió en l’àmbit territorial del Col·legi de Lleida, caldrà que s’hi incorporin com a col·legiats en qualsevol de les seves modalitats.

5.3 Els farmacèutics nacionals d’estats no membres de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR