ORDRE de 8 de març de 2000, de convocatòria d'establiments col·laboradors del programa de suport a l'acolliment residencial per a la gent gran.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 8 de març de 2000, de convocatòria d’establiments col·laboradors del programa de suport a l’acolliment residencial per a la gent gran.

Atès el Decret 284/1996, de 23 de juliol, de regulació del sistema català de serveis socials;

Atesos el Decret 288/1992, de 26 d’octubre, de creació del Programa d’ajuts de suport a l’acolliment residencial per a gent gran, modificat pel Decret 393/1996, de 12 de desembre, sobre les prestacions econòmiques d’atenció social a la gent gran, i l’Ordre de 22 de desembre de 1992, que el desplega, modificada per la Disposició final 2 de l’Ordre de 29 de gener de 1998, de convocatòria pública per a la concessió d’ajuts a persones naturals per a programes del Departament de Benestar Social en matèria de serveis socials;

Vista l’Ordre de 4 de desembre de 1995, per la qual es regula el procediment d’accés als serveis socials i programes d’atenció a la gent gran, modificada per l’Ordre de 13 de desembre de 1996, i per l’Ordre de 3 de desembre de 1997;

Atès el Decret 192/1993, de 27 de juliol, de reestructuració del Departament de Benestar Social, i el Decret 239/1995, d’11 de juliol, de reestructuració de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials i de les delegacions territorials del Departament de Benestar Social, modificat pel Decret 97/1998, de 15 d’abril;

Vist l’informe del Consell General de Serveis Socials, i en ús de les facultats que m’atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Convocatòria d’entitats

S’obre la convocatòria perquè les persones físiques o jurídiques titulars d’establiments d’acolliment residencial, centres de dia o habitatges tutelats per a gent gran presentin sol·licituds per ser inclosos en la relació d’establiments col·laboradors del Programa de suport a l’acolliment residencial per a gent gran, regulat pel Decret 288/1992, de 26 d’octubre, modificat pel Decret 393/1996, i per l’Ordre de 22 de desembre de 1992, que el desplega, modificada per l’Ordre de 29 de gener de 1998, d’acord amb les característiques i els requisits establerts en aquesta convocatòria.

Article 2

Sol·licituds

Les sol·licituds s’hauran de formular en l’imprès normalitzat que es facilitarà a les dependències esmentades a l’annex 2 d’aquesta Ordre.

Les sol·licituds s’hauran d’emplenar degudament i s’hi hauran d’adjuntar els documents per acreditar els requisits i les condicions exigits; es presentaran a les dependències esmentades sens perjudici del que preveu l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

La convocatòria queda oberta tot l’any natural.

Article 3

Requisits

Els requisits per a la inclusió en la relació d’establiments col·laboradors són els següents:

a) Estar inscrit en el Registre d’entitats, serveis i establiments socials, com a establiment residencial, centre de dia o habitatge tutelat.

b) No tenir cap expedient sancionador en tràmit ni sancions pendents de liquidació. En cas d’haver-ne tingut, caldrà haver esmenat les mancances que el van originar.

c) Garantir, mitjançant una declaració responsable, que ni les entitats ni els seus representants legals estan en situacions fixades com a prohibicions per contractar que s’esmenten a l’article 20 de la Llei 13/1995, de 18 de maig, de contractes de les administracions públiques.

d) Garantir, mitjançant una declaració responsable, en cas que l’entitat titular de l’establiment disposi de 50 treballadors o més, el compliment de l’obligació que estableix l’article 38.1 de la Llei 13/1982, de 7 d’abril, d’integració social dels minusvàlids, de donar ocupació a treballadors disminuïts en un percentatge d’almenys un 2% del total de treballadors.

e) Garantir el compliment de les disposicions aplicables en matèria de serveis socials i els requisits i les condicions que s’estableixen a la present Ordre i el seu annex.

Article 4

Valoració

La valoració del compliment dels requisits, l’efectuarà el Servei de Gestió de Recursos Assistencials per a les Persones Grans de l’ICASS.

Article 5

Resolució

5.1 La resolució d’inclusió en la relació d’establiments col·laboradors correspon a la directora general de l’ICASS.

La resolució posa fi al procediment administratiu i s’haurà de notificar dins el termini de sis mesos a partir de la data en què la sol·licitud hagi tingut entrada a qualsevol dels registres del Departament de Benestar Social.

Els procediments originats per les sol·licituds de les entitats que concorrin a la present convocatòria es consideren iniciats d’ofici.

Transcorregut el termini fixat sense que s’hagi notificat resolució expressa, s’entendrà desestimada la sol·licitud.

5.2 La resolució es notificarà als interessats per correu certificat. Contra la resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d’alçada en el termini d’un mes davant l’òrgan que ha dictat l’acte o davant la consellera de Benestar Social, en els termes que estableixin l’article 114 i següents de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Article 6

Exclusió provisional de la relació

Quan hi hagi un expedient sancionador en tràmit, s’exclourà provisionalment de la relació d’establiment col·laborador fins a la resolució de l’expedient sancionador que correspongui, sense que puguin ingressar nous beneficiaris del programa des de la data de la resolució de l’exclusió i durant tot aquest període de temps.

Article 7

Exclusió de la relació

7.1 Seran causes d’exclusió de la relació:

a) L’incompliment de les disposicions normatives aplicables, la present convocatòria o qualsevol criteri o condició d’organització i funcionament establerta en l’annex 1.

b) L’incompliment de les condicions establertes a la resolució d’inclusió, així com dels pactes subscrits al conveni signat.

c) Quan per l’adopció de la mesura cautelar de tancament o per resolució ferma se sancioni un establiment.

d) El fet de percebre per qualsevol concepte una quantitat econòmica superior a l’establerta pel programa, llevat dels serveis opcionals d’acord amb el que s’estableix al conveni de col·laboració.

e) El fet de no ingressar els beneficiaris del programa, sempre que tingui places vacants disponibles pel programa, així com el fet de no continuar la prestació del servei als que ingressats prèviament com a privats passin a ser beneficiaris del programa. En aquest últim cas es tindrà en compte la data d’efectes fixada a la resolució de concessió.

f) La renúncia.

g) El canvi de titular. En aquest cas, si el nou titular està interessat a continuar com a establiment col·laborador, s’haurà de presentar a la convocatòria vigent, amb el compromís d’assumir els drets de les persones beneficiàries del programa ja ingressades.

7.2 L’exclusió de la relació d’establiment col·laborador s’efectuarà mitjançant resolució del director general i suposarà l'extinció del conveni de col·laboració signat.

7.3 L’exclusió de la relació d’establiment col·laborador es comunicarà als beneficiaris del programa ingressats per tal que puguin optar per romandre a l’establiment o accedir-ne a un altre.

Article 8

Signatura de conveni

La inclusió d’un establiment en la relació d’entitats col·laboradores no comporta la recepció efectiva de persones beneficiàries del Programa per part d’aquesta, la qual requerirà la signatura prèvia d’un conveni amb l’ICASS que concretarà el nombre mínim de persones beneficiàries que podran tenir accés al servei i a altres condicions d’aquest accés.

Article 9

Obligació d’informació

Les entitats estan obligades a facilitar tota la informació requerida pels òrgans de control de l’Administració i a comunicar qualsevol variació sobre la seva situació juridicoadministrativa.

Disposició addicional

Els establiments ja inclosos en la relació d’establiments col·laboradors a l’empara de les ordres corresponents continuaran incloses en la relació esmentada sempre que compleixin els requisits i les condicions establertes a la present convocatòria.

Disposició transitòria

Els establiments ja inclosos en la relació d’establiments col·laboradors a l’empara de les ordres corresponents s'hauran...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR