ORDRE de 19 d'abril de 2001, per la qual, en el marc del III Pla de recerca de Catalunya, la CIRIT convoca concurs per a la concessió dels Premis per fomentar l'esperit científic del jovent (PJ) i s'aproven les bases que han de regir aquesta convocatòria.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 19 d’abril de 2001, per la qual, en el marc del III Pla de recerca de Catalunya, la CIRIT convoca concurs per a la concessió dels Premis per fomentar l’esperit científic del jovent (PJ) i s’aproven les bases que han de regir aquesta convocatòria.

El III Pla de recerca de Catalunya, aprovat pel Govern català per al quadrienni 2001-2004, inclou, entre els seus objectius generals, el foment de l’esperit científic i de la il·lusió per la recerca de les noves generacions. En aquest sentit, cal fomentar entre els joves les característiques i les qualitats que defineixen l’esperit científic: l’objectivitat, l’experimentació, l’observació i l’aptitud per al treball en equip, per tal que descobreixin com el treball científic i la innovació, en qualsevol àmbit, són factors de progrés i de modificació del seu entorn.

Els Premis CIRIT pretenen, per tant, premiar l’esforç d’alumnes d’ensenyament secundari que, tutelats pels seus professors, duguin a terme un treball de recerca que els permeti l’aplicació dels coneixements propis del seu curs al desenvolupament i la interpretació de projectes de recerca. Així mateix, es premia l’esforç dels centres d’ensenyament secundari en el foment de la participació dels seus tutors i alumnes en aquesta convocatòria.

La primera convocatòria d’aquests Premis va tenir lloc el curs 1981-82. Des de llavors, s’han convocat ininterrompudament; s’hi han presentat més de cinc mil treballs i n’han estat premiats gairebé mil quatre-cents, realitzats per alumnes provinents de prop de cent cinquanta centres educatius. Durant aquests anys ha tingut lloc, paral·lelament, la implantació progressiva de la reforma dels ensenyaments mitjans, que inclou ara un treball de recerca a segon de batxillerat que han de realitzar tots els alumnes d’aquest nivell educatiu. Aquest requisit obligatori, propi del currículum que s’aplica al sistema educatiu de Catalunya, suposa també una confirmació de la idoneïtat de l’objectiu de promoció de la recerca que tenen els Premis CIRIT des de la seva creació.

En conseqüència, i d’acord amb la Comissió Interdepartamental de Recerca i Innovació Tecnològica, CIRIT;

Atès el que disposa el capítol IX de la Llei de finances públiques de Catalunya, modificat per la Llei 4/2000, de 26 de maig, de mesures fiscals i administratives,

Ordeno:

Article 1

Es convoca concurs per a la concessió dels Premis CIRIT 2001 per fomentar l’esperit científic del jovent.

Article 2

S’aproven les bases que hauran de regir la convocatòria esmentada, les quals es publiquen a l’annex d’aquesta Ordre.

Article 3

El pagament dels Premis, fins a un import global màxim de 7.900.000 ptes. (47.479,06 euros), anirà a càrrec de la partida 26.04.480.01/0 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 2001.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l’endemà de la seva...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR