STSJ Cataluña 5994/2007, 14 de Septiembre de 2007

PonenteIGNACIO MARIA PALOS PEÑARROYA
ECLIES:TSJCAT:2007:9442
Número de Recurso3127/2006
Número de Resolución5994/2007
Fecha de Resolución14 de Septiembre de 2007
EmisorSala de lo Social

SENTENCIA núm. 5994/2007

En el recurso de suplicación interpuesto por Servei Català de la Salut frente a la Sentencia del Juzgado Social 1 Mataró de fecha 30.9.2005 dictada en el procedimiento Demandas nº 316/2005 y siendo recurrido/a Sra. Virginia . Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. IGNACIO MARÍA PALOS PEÑARROYA.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 30.5.2005 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Reintegro gastos médicos, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 30.9.2005 que contenía el siguiente Fallo:

Estimar la demanda presentada per Doña. Virginia amb NIF NUM000 en contra del Servei Català de la Salut i reconèixer el dret de l 'actora a percebre en concepte de rescabalament de despeses per prestacions sanitàries la quantitat de 1.79 1,53 euros i condemno el Servei Català de la Salut a l'abonament d'aquesta quantitat. .

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"I.- La demandant va néixer el 4-7-31 i està afiliada a la Seguretat Social amb el núm. NUM001NUM002 (expedient administratiu).

II- L'actora va formular sol.licitud de rescabalarnent de despeses per assistència sanitària al SCS el dia 15-7-04. Per resolució de la Gerència del SCS de data 29-12-05, es va denegar la petició. En contra d'aquesta resolució es va interposar la reclamació prèvia en data 2-3-05, sense que consti la seva resolució (expedient administratiu).

  1. El 1995 1 'actora va acudir al seu metge de famIlia corn a conseqüència d 'haver detectat una pèrdua de visió. Aquest facultatiu va derivar la pacient al Servei d'oftalmologia de l'ICS el qual va derivar-la de nou a l 'Institut Català de la Retina de Barcelona on se li va practicar una flouresceingrafia a partir del diagnòstic de drusses maculars amb alteració associada a I 'epiteli pigmentari (fets no controvertits).

  2. Des del 2002 la dernandant va acudir en diferents ocasions al Servei d'oftalmologia de l'ICS per tal de visitar-se per la pèrdua progressiva de la seva visió. D'aquest servei és derivada al Consorci Sanitari del Maresme -Hospital de Mataró- on se li diagnostica el maig del 2003 signes d'atròfia corirretiniana macular, compatible amb DMAE seca en ambdós ulls, més evolucionada e l'esquerre. El mes de setembre del 2003 el metge especialista de l'ICS va comunicar aquests resultats a la pacient i la va emplaçar de nou per dins de 6 mesos. No obstant, davant la pèrdua progressiva de molta visió, de nou el metge de capçalera remet la demandant a l 'especialista oftalmòleg de l'ICS qui la visita el 8-4-04 i que constata aquesta la pèrdua de visió però no practica cap prova angiogràfica. Novament, davant la insistent pèrdua de visió, el metge de capçalera remet de nou al oftalmòleg de l'ICS per visitar-se el 9-6-04. L'especialista deriva l'actora a l 'Hospital de Mataró, on practiquen angiografia, fluoresceincia i retinografies, resultan un diagnòstic d'alteració d'epiteli pigmentari i drusses compatible amb DMAE seca en ull dret i membrana subretiniana amb gran component fibrovascular a l'ull esquerre. Desprès de diferents gestions administratives, I 'actora és remesa a l'Hospital de Bellvitge, on li comuniquen una llista d 'espera per fer tractament de terapia fotodinàmica d'un any (fets no controvertits).

  3. Paral.lelament al seguiment de les malalties oftalmològiques de la sanitat pública, en data 7-6-04 va ser visitada per l 'oftalmòleg particular Dr. Casimiro , qui prescriu un tractament urgent amb teràpia fotodinàmica. El dia 16-7-04 la demandant és tractada amb teràpia fotodinàmica amb Visudyne a l'ull esquerre a l'Institut Oftalmològic de Catalunya, de caràcter privat, prèvia comunicació escrita a l'ICS de la urgència d'aquest tractament. En el control efectuat a la pacient es constata una estabilització de la lesió en l'ull esquerre així com una millora de l'agudesa visual fins al 0,2 (folis 19 i 32-33).

  4. En data 10-11-04 la demandant va ser visitada a les consultes externes d'oftalmologia de l'Hospital de Bellvitge per a la valoració de teràpia fotodinàmica de la seva degeneració macular associada a l'edat a l'ull esquerre. Aquest servei va valorar, a partir d 'un estudi angiogràfic de juliol del 2004 de l'Hospital de Mataró, que la lesió presentava un gran component fibrovascular i que,...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR