STSJ Cataluña 1075/2007, 7 de Febrero de 2007

PonenteDANIEL BARTOMEUS PLANA
ECLIES:TSJCAT:2007:2078
Número de Recurso6690/2005
Número de Resolución1075/2007
Fecha de Resolución 7 de Febrero de 2007
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 08019 - 44 - 4 - 2005 - 0000260

AD

IL·LMA. SRA. Mª DEL CARMEN FIGUERAS CUADRA

IL·LM. SR. FELIPE SOLER FERRER

IL·LM. SR. DANIEL BARTOMEUS PLANA

Barcelona, 7 de febrer de 2007

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats

més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 1075/2007

En el recurs de suplicació interposat per Leonor a la sentència del Jutjat Social 11 Barcelona de data 18 d'abril de 2005 dictada en el procediment Demandes núm. 6/2005 en el

qual s'ha recorregut contra la part -T.G.S.S.- (Tesorería Gral. Seguridad Social), -I.C.S.-(Institut Català de la Salut), MUTUA UNIVERSAL, Clece, S.A. i I.N.S.S., ha actuat com a ponent Il·lm. Sr. DANIEL BARTOMEUS PLANA.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 12 d'abril de 2005 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre Incapacitat temporal, en la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 18 d'abril de 2005, que contenia la decisió següent:

Que debo desestimar y desestimo íntegramente la demanda formulada por doña Leonor , contra el INSS, TGSS, ICS, CLECE, S.A. y la Mutua de Accidentes de Trabajo y Enfermedades Profesionales de la Seguridad Social nº 10 MUTUA UNIVERSAL, que pretendía pronunciamiento judicial que declare que la situación de incapacidad temporal que le afecta desde el 07/05/2004 en que sufrió grave accidente detráfico es derivada de accidente de trabajo y no de accidente no laboral, absolviendo libremente a los demandados de la pretensión de condena en su contra dirigida.

Segon

En aquesta sentència es declaren com a provats els fets següents:

"1º. La actora doña Leonor , titular de DNI nº NUM000 , afiliado al Régimen General de la Seguridad Social con el nº NUM001 , viene prestando servicios para la empresa CLECE, S.A., como mozo desde el 06/08/2003, teniendo la empresa concertado el riesgo de accidente de trabajo de sus productores con la Mutua de Accidentes de Trabajo y Enfermedades Profesionales de la Seguridad Social nº 10 MUTUA UNIVERSAL.

  1. El 07/05/2004 a las 20:35 horas, después de abandonar el centro de trabajo sito en la calle Bravo Murillo, 52 de Barberà del Vallès sobre las 20:30 horas, y cuando ocupando asiento contiguo al del conductor, su esposo, don Diego , que había acudido al centro de trabajo para transportarla, el vehículo que conducía, matrícula ....-ZPF , a la altura del número 18 de la calle Molí d'en Planes del Polígono Industrial Santita de Barberà del Vallès, invadió el sentido contrario de la marcha y colisionó fronto-lateralmente con la cabeza tractora de un camión.

  2. La actora y su esposo que tienen su domicilio habitual en la localidad de Ripollet del Vallès, cuando se produjo el accidente habían rebasado el desvío que lleva a tal localidad y se dirigían a la localidad de Barberà del Vallès, al parecer a visitar a una tía de la actora, con la que convivía su madre, desde el reciente fallecimiento de su esposo.

    Era habitual que la actora, bien acompañada por su esposo, bien por compañeros de trabajo que la transportaban, realizase tal desplazamiento y con igual fin, tras concluir su jornada laboral.

  3. Como consecuencia del accidente resultó politraumatismo del que recibe asistencia a cargo de los servicios médicos del ICS, que también extendieron parte de incapacidad temporal por accidente no laboral, tras de que los de la mutua dicha rechazacen el parte de accidente de trabajo, por no haber acaecido "in itinere".

  4. Formuló reclamación previa ante la mutua, el INSS y l'ICS, el 27/07/2004 que pretendía que se cursase parte de baja por contingencia de accidente de trabajo, que fueron desestimadas por silencio negativo."

Tercer

Contra aquesta sentència la part demandant va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària, i la Mutua Universal va impugnar. Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Com a primer motiu de recurs i a l'empara de l' apartat b) de l'article 191 de la Llei de procediment laboral , la treballadora recorrent demana revisió de la relació de fets provats amb l'objectiu que l'ordinal tercer de la relació fàctica de la sentència d'instància quedi redactat afegint que la tia de la demandant a casa de la qual es dirigien convivia amb la mare de la pròpia demandant des del 28 d'abril de 2004 a causa del traspàs del marit d'aquella i que la treballadora demandant anava a visitar-la habitualment des d'aleshores. La qual revisió fonamenta en l'anàlisi de la prova documental incorporada a foli 31 de les actuacions que és un informe encarregat per la Mútua Universal en el qual consta la informació que la pròpia implicada va donar a l'investigació.

Aquest motiu de recurs ha de ser desatès per la Sala ja que es fonamenta en l'anàlisi d'una declaració de la pròpia implicada documentada en un escrit que reflexa el seu testimoni. El principi d'immediació establert a l' article 74 de la Llei de procediment laboral desplega una de les seves manifestacions a l' article 191 b) de la pròpia llei que impedeix la revisió de fets provats en suplicació sobre la base de les proves d'interrogatori i testifical, per aquest motiu, la Sala no pot revisar un fet provat partint d'un interrogatori documentat i ha de declarar que als efectes revisoris el contingut del foli 31 no és pròpiament un document sinó una manifestació de la pròpia demandant que no pot servir de base a la revisió fàctica. Per altra part, l'addició és inútil, atès que ja consta a fet provat tercer ja consten les dades que es pretenen incorporar.

SEGON

Com a segon motiu de recurs, i també amb correcte empara en l'apartat b) de l'article 191 de la Llei de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
2 sentencias
  • ATS, 20 de Junio de 2013
    • España
    • 20 Junio 2013
    ...pero en cualquier caso y como ya se ha dicho, ninguna de ellas es contradictoria con la recurrida. La sentencia del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña de 7 de febrero de 2007 contempla un supuesto que no guarda la menor identidad con el de la recurrida donde la cuestión se centra en ......
  • ATS, 25 de Septiembre de 2008
    • España
    • 25 Septiembre 2008
    ...por la Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña de fecha 7 de febrero de 2007, en el recurso de suplicación número 6690/2005, interpuesto por Dª María Teresa, frente a la sentencia dictada por el Juzgado de lo Social nº 11 de los de Barcelona de fecha 18 de abril de 2......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR