STSJ Cataluña 1177/2009, 26 de Noviembre de 2009

PonenteENRIQUE GARCIA PONS
ECLIES:TSJCAT:2009:14793
Número de Recurso1683/2007
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución1177/2009
Fecha de Resolución26 de Noviembre de 2009
EmisorSala de lo Contencioso

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTICIA DE CATALUÑA

SALA DE LO CONTENCIOSO-ADMINISTRATIVO

SECCIÓN QUINTA

Rollo de apelación nº 1683/2007

SENTENCIA Nº 1177/2009

Ilmos. Sres.:

Presidente:

DON ALBERTO ANDRÉS PEREIRA

Magistrados:

DON JUAN FERNANDO HORCAJADA MOYA

DON JAVIER AGUAYO MEJIA

DON ENRIQUE GARCÍA PONS

En la Ciudad de Barcelona, a veintiséis de noviembre de dos mil nueve.

LA SALA DE LO CONTENCIOSO-ADMINISTRATIVO DEL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTICIA DE CATALUÑA (SECCIÓN QUINTA) ha pronunciado la siguiente Sentencia en el recurso de apelación arriba referenciado, interpuesto por la mercantil PRICEWATERHOUSECOOPERS JURÍDICO Y FISCAL, S.L. (LANDWELL), representada por el Procurador de los Tribunales D. Antonio Mª de Anzizu Furest y asistida por el Letrado D. Luis Comas Martínez de Tejada; siendo partes apeladas el AYUNTAMIENTO DE BADALONA, representado por el Procurador de los Tribunales D. Jordi Bassedas Ballús y asistido por la Letrada Dª. Milagrosa, la UNIÓN TEMPORAL DE EMPRESAS " Milagrosa, Valentina, Luz y Cecilia ", representadas por el Procurador de los Tribunales D. Jordi Bassedas Ballús y asistidas por el Letrado D. Juan Carlos Zayas Sádaba, y la mercantil ROFES ABOGADOS ASOCIADOS, S.R.L., representada por la Procuradora de los Tribunales Dª. Blanca Soria Crespo y asistida por el Letrado D. José Rofes Mendiolagaray. Ha sido Ponente el Magistrado Ilmo. Sr. D. ENRIQUE GARCÍA PONS, quien expresa el parecer de la Sala.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

En el recurso contencioso-administrativo nº 587/2005, seguido ante el Juzgado de lo Contencioso-Administrativo nº 14 de Barcelona por los trámites del Procedimiento Ordinario, se dictó Sentencia en fecha 17 de julio de 2007, cuyo fallo fue desestimatorio del recurso interpuesto por la parte actora y en el presente rollo de apelación parte apelante.

SEGUNDO

Contra la referida Sentencia se interpuso recurso de apelación por la mercantil Pricewaterhousecoopers Jurídico y Fiscal, S.L., (en adelante LANDWELL), que fue admitido a trámite, dándose traslado del mismo a las representaciones de las partes recurridas, que presentaron escritos de oposición.

TERCERO

Elevadas las actuaciones a esta Sala, se acordó formar el oportuno rollo de apelación y tras los trámites procesales pertinentes, no habiéndose solicitado el recibimiento a prueba en esta alzada ni la celebración de vista, por Providencia se designó Magistrado Ponente al Ilmo. Sr. D. ENRIQUE GARCÍA PONS y se señaló fecha para la votación y fallo del recurso.

CUARTO

En la sustanciación de este recurso se han observado las prescripciones legales.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

Constituye el objeto del presente recurso de apelación la Sentencia dictada en primera instancia, el día 17 de julio de 2007, por el Juzgado de lo Contencioso-Administrativo nº 14 de Barcelona, que decidió desestimar el recurso contencioso-administrativo interpuesto por la representación procesal de la mercantil Pricewaterhousecoopers Jurídico y Fiscal, S.L., (LANDWELL) contra el Acuerdo de la Junta de Gobierno Local del Ayuntamiento de Badalona, de fecha 13 de septiembre de 2005, por el que se decidió:

PRIMER - Declarar vàlid l'acte de licitació.

SEGON.- Desestimar les al·legacions presentades per LANDWELL- PricewaterhouseCoopers Jurídico y Fiscal, S.L, en data 15 de juliol de 2005, contra l'acte públic de proposta, d'adjudicació de la Mesa de Contractació de data 12 de juliol de 2005, en base a l'informe emès al respecte per la Comissió Tècnica, en data 21 de juliol de 2005, informe que s'adjuntarà a la corresponent resolució.

TERCER.- Desestimar les al·legacions presentades per ROFES ABOGADOS ASOCIADOS, S.L.U. en data 14 de juliol de 2005, contra l'acte públic de proposta d'adjudicació de la Mesa de Contractació de data 12 de juliol de 2005, en base a l'informe emès al respecte per la Comissió Tècnica, en data 21 de juliol de 2005, informe que s'adjuntarà a la corresponent resolució.

QUART.- Adjudicar solidàriament a Cecilia amb N.I.F NUM000, Luz amb N.I.F NUM001, Valentina amb N.I.F NUM002, i Milagrosa amb N.I.F NUM003, mitjançant concurs, procediment obert i tramitació ordinària, el contracte de consultoria i assistència per a l'assessorament, representació i defensa jurídica de l'Ajuntament i els seus Organismes Autònoms en els plets de naturalesa contenciós administrativa i penal, per un preu d'adjudicació de SIS-CENTS QUARANTA MIL EUROS (640.000.- #) IVA inclòs pel període de dos anys. L'esmentada adjudicació es realitza d'acord amb les propostes de la Mesa de Contractació, de dates 12 i 26 de juliol de 2005 i els informes de la Comissió Tècnica de dates 6 i 21 de juliol de 2005 que s'adjuntaran a la corresponent resolució.

CINQUÈ.- El contracte adjudicat a l'apartat anterior, pel que fa a l'import de CENT SIS MIL SIS-CENTS SEIXANTA-SIS EUROS AMB SEIXANTA-VUIT CÈNTIMS (106.666,68.-6) IVA inclòs, corresponent a les despeses derivades de l'execució d'aquell en el present exercici econòmic, es finançarà amb càrrec a la partida NUM004 del pressupost municipal vigent, amb el núm. operació que, en el seu cas comptabilitzi la Intervenció, Retenció de Crédit núm. 1714. L'import de 533.333,32.- #, restant fins a completar el preu d'adjudicació de 640.000.- #, i que correspon a les despeses d'execució durant els exercicis econòmic 2006 i 2007, restarà sotmès a la condició suspensiva, prevista a l' art. 69.4 del Text Refós LCAP, d'existència de crèdit adequat i suficient als pressupostos municipals corresponents.

SISÈ.- Les adjudicatàries hauran de constituir, dintre dels 15 dies naturals següents a la notificació de la present resolució, garantía definitiva que, equivalent al 4% de l'import d'adjudicació, es xifra en

25.600,00.- #, per qualsevol de les formes previstes a l' art. 36 del TRLCAP, i amb subjecció, en cada cas, a les condicions reglamentàriament establertes i en compliment d'allò establert a la clàusula 1v4 ) del Plec de Clàusules Particulars. L'incompliment d'aquest requisit, per causa imputable a l'adjudicatari, donarà lloc a la resolució del contracte.

SETÈ.- El contracte adjudicat a l'apartat Quart es formalitzarà dins dels trenta dies naturals següents a la notificació de l'adjudicació; dintre d'aquest termini Cecilia amb N.I.F NUM000, Luz amb N.I.F NUM001, Valentina amb N.I.F NUM002, i Milagrosa amb N.I.F NUM003, hauran d'haver presentat, en el Dep. de Serveis Jurídics de l'Àmbit de Govern, la documentació acreditativa de la formalització de l'agrupació empresarial que correspon d'acord amb la legislació aplicable en matèria de contractació administrativa. VUITE.- Atorgar Cecilia amb N.I.F NUM000, Luz amb N.I.F NUM001, Valentina amb N.I.F NUM002, i Milagrosa amb N.I.F NUM003, el termini de dos mesos, a comptar des de la formalització del contracte, per tal que procedeixin a la instal·lació i posada en funcionament del sistema tecnològic per a la informació sobre l'estat dels plets, sistema que va estar ofert a la seva proposició.

NOVE.- Procedir a la devolució de les garanties provisionals constituïdes pels licitadors que no han resultat adjudicataris

DESE.- Notificar la present resolució als licitadors i als departament d'lntervenció i Tresoreria Municipal.

SEGUNDO

A fin de centrar el objeto de debate resulta pertinente dejar constancia de los siguientes hechos relevantes a los efectos del presente recurso acreditados en las actuaciones:

  1. Por Providencia de la Alcaldesa de Badalona, de fecha 4 de mayo de 2005, se acordó proceder a iniciar los trámites legales para la adjudicación del contrato de asesoramiento, representación y defensa jurídica del Ayuntamiento de Badalona y de sus Organismos Autónomos en los pleitos de naturaleza contencioso- administrativa y penal (folio 1188 del expediente administrativo).

  2. Por Acuerdo de la Junta de Gobierno Local del Ayuntamiento de Badalona, de fecha 17 de mayo de 2005, se aprobó el Plec de Clàusules administratives i Tècniques particulars del contracte de consultoria i assistència per a l'assessorament, representació i defensa de l' Ajuntament de Badalona i dels seus Organismes Autònoms en els plets de naturalesa contenciosa-administrativa i penal (folio 1168 del expediente administrativo).

  3. En la cláusula 1h), apartado SOBRE NÚM. 1, último párrafo, del precedente Pliego se establece que:

    Els licitadors podran presentar les seves ofertes de forma individual o bé conjuntament amb altres empreses, en aquest cas mitjançant el compromís de constitució d'una Unió Temporal d'Empreses (UTE) en el cas d'esdevenir adjudicatàries. A tal efecte, les empreses que tinguin intenció de constituir una UTÉ, hauran de presentar una sola oferta, en la qual indiquin els noms, les circumstàncies i la participació dels seus membres.

    L'efectiva formalització de la UTE en escriptura pública només serà exigible en el supòsit que aquesta esdevingui adjudicatària. Les empreses que conformin la UTE hauran de nomenar un apoderat o representant únic.

  4. Asimismo, la cláusula 1j) (Criteris a tenir en compte en l'adjudicació del concurs i ponderació atribuïda) del precedente Pliego se establece que:

    "Els criteris a tenir en compte a l'hora de considerar quina és la proposició mes avantatjosa seran, de forma decreixent, els que tot seguit s'indiquen, d'acord amb la ponderació que es detalla per a cadascun d'ells:

    1) Curriculums dels advocats que prestaran el servei:

    Fins un màxim de 5 punts.

    - Pel que fa a l'especialització en matèria contenciós-administrativa: fins un màxim de 3 punts, exigint-se com a mínim l'obtenció de 1,5 punts per tal que el licitador pugui continuar en el procés selectiu.

    - Pel que fa a l'especialització en matèria penal: fins un màxim de 1,75 punts, exigint-se com a mínim l'obtenció de 0,875 punts per tal que el licitador pugui continuar en el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STS, 20 de Febrero de 2012
    • España
    • 20 d1 Fevereiro d1 2012
    ...Quinta de la Sala de lo Contencioso Administrativo del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, recaída en el recurso de apelación nº 1683/2007 , contra la sentencia de 17 de julio de 2007 del Juzgado de lo Contencioso-Administrativo nº 14 de Barcelona que desestimó el recurso nº 587/2005......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR