DECRET 358/2000, de 7 de novembre, de regulació de la instal·lació de xarxes públiques de telecomunicacions en el domini públic viari i ferroviari.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

358/2000, de 7 de novembre, de regulació de la instal·lació de xarxes públiques de telecomunicacions en el domini públic viari i ferroviari.

L’evolució tecnològica en el camp de les telecomunicacions i el desenvolupament de la societat de la informació que s’ha produït en aquests darrers anys fa necessari que per part de l’Administració de la Generalitat es potenciï el desplegament de manera equilibrada per tot el territori català de les xarxes de telecomunicacions.

En el desenvolupament d’aquesta xarxa un dels factors a tenir en compte és la possible utilització per part dels operadors degudament autoritzats del domini públic, utilització que s’ha de fer de manera ordenada i que ha de comportar els impactes mínims sobre el territori.

A Catalunya, la Llei 7/1993, de 30 de setembre, de carreteres, preveu la possibilitat que el subsòl de la zona de domini públic de les carreteres pugui ser utilitzada per a la implantació d’infraestructures necessàries per a la prestació de serveis públics essencials. Així mateix, la normativa aplicable en matèria de transports terrestres, Llei 16/1987, de 30 de juliol, d’ordenació dels transports terrestres, i Reial decret 1211/1990, de 28 de setembre, que la desenvolupa, admet també l’execució d’obres en la zona de domini públic del ferrocarril quan la prestació d’un servei d’interès general així ho exigeixi.

En atenció a aquest marc legal, aquest Decret té per objecte l’establiment del procediment per autoritzar la implantació de canalitzacions per a les telecomunicacions en la xarxa de carreteres i en la xarxa ferroviària titularitat de la Generalitat de Catalunya com també l’aplicable respecte de canalitzacions preexistents. En qualsevol cas, per tal de minimitzar l’impacte que sobre el territori pot ocasionar la instal·lació d’aquesta xarxa i per minimitzar la pertorbació que les obres podrien ocasionar en la prestació del servei viari i ferroviari, el procediment que es preveu contempla un mecanisme d’ús compartit d’acord amb el que determina la Llei general de telecomunicacions i el Reglament que la desenvolupa.

Per tot això, d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques i de conformitat amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

És objecte d’aquest Decret l’establiment del règim jurídic de les autoritzacions per a l’ocupació del subsòl en la zona de domini públic de les carreteres i ferrocarrils de titularitat de la Generalitat de Catalunya, a efectes de la construcció de canalitzacions per a la instal·lació de xarxes públiques de telecomunicacions o de la seva instal·lació en canalitzacions ja existents i el procediment per al seu atorgament.

Article 2

Titulars de les autoritzacions

Poden ser titulars de les autoritzacions per a l’ocupació del domini públic els operadors que siguin titulars d’una llicència per a la instal·lació de xarxes públiques de telecomunicacions, d’acord amb el que preveuen els articles 43 i següents de la Llei general de telecomunicacions.

Article 3

Condicions per a l’ocupació del domini públic

3.1 L’ocupació del subsòl en la zona de domini públic de les carreteres s’admet preferentment a la franja d’1 metre situada a la part més exterior d’aquesta zona, de conformitat amb el que estableix l’article 25.2 de la Llei 7/1993, de 30 de setembre, de carreteres, excepte que circumstàncies tècniques ho desaconsellin.

3.2 En cap cas es pot autoritzar l’ocupació del subsòl amb instal·lacions que puguin afectar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR