REIAL DECRET 2090/1983, de 29 de juny, sobre traspassos a la Generalitat de Catalunya de funcions i serveis de l'Estat en matèria de guarderies laborals infantils.

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per Llei Org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, estableix en els seus articles 9.25 i 9.27 la competËncia exclusiva de la Generalitat en matËria d'assistËncia social i de promociÛ de la dona.

AixÌ mateix, l'article 15 de l'esmentat Estatut d'Autonomia estableix la competËncia plena de la Generalitat en matËria d'ensenyament.

La ComissiÛ Mixta prevista a la disposiciÛ transitÚria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya ha adoptat Acord en la seva sessiÛ del Ple celebrat el dia 22 de juny de 1983, sobre transferËncia de serveis en matËria de guarderies laborals infantils.

En virtut d'aixÚ, en compliment del que disposa la disposiciÛ transitÚria sisena 2, de l'esmentat Estatut d'Autonomia de Catalunya, a proposta dels Ministres de Treball i Seguretat Social i d'AdministraciÛ Territorial, i prËvia deliberaciÛ del Consell de Ministres en la seva reuniÛ del dia 29 de juny de 1983,

Disposo:

Article primer

S'aprova l'Acord de la ComissiÛ Mixta de TransferËncies prevista a la disposiciÛ transitÚria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya pel qual es concreten els serveis i institucions que han de ser objecte de trasp‡s a la Generalitat de Catalunya en matËria de guarderies laborals infantils, adoptat pel Ple de la susdita ComissiÛ en la seva sessiÛ del dia 22 de juny de 1983 i que es transcriu com a annex del present Decret.

Article segon

Es traspassen a la Generalitat de Catalunya els serveis que es detallen en l'esmentat Acord de la ComissiÛ Mixta, en els termes i condicions que s'hi especifiquen.

Article tercer

Aquests traspassos seran efectius a partir de la data assenyalada en l'esmentat Acord de la ComissiÛ Mixta.

Article quart

Aquest Reial Decret ser‡ publicat simult‡niament al BoletÌn Oficial del Estado i al Diari Oficial de la Generalitat, i adquirir‡ vigËncia a partir de la seva publicaciÛ.

Madrid, 29 de juny de 1983.

JUAN CARLOS R.

El Ministro de la Presidencia, Javier Moscoso del Prado y MuÒoz

ACORD DE LA COMISSI” MIXTA DE TRANSFER»NCIES

Gonzalo Puebla de Diego i Jaume Vilalta i Vilella, Secretaris de la ComissiÛ Mixta prevista a la disposiciÛ transitÚria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

Certifiquen:

Que en el Ple de la ComissiÛ celebrat el dia 22 de juny de 1983, s'acord‡ transferir a la Generalitat de Catalunya, dintre del seu ‡mbit territorial, les competËncies del Ministeri de Treball i Seguretat social en matËria de guarderies laborals infantils, en els termes que es reprodueixen a continuaciÛ:

  1. CompetËncies que corresponen a la Generalitat de Catalunya L'article 9.25 i 27 de la Llei Org‡nica 4/1979, de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, estableix que correspon a la Generalitat de Catalunya la competËncia exclusiva en matËria d'assistËncia social i promociÛ de la dona. AixÌ mateix, d'acord amb l'article 15 del mateix Estatut d'Autonomia la Generalitat de Catalunya tÈ competËncia plena en matËria d'ensenyament.

  2. DescripciÛ dels Serveis i Institucions que es traspassen A l'empara dels articles 9.25 i 27, i 15 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, i 149.7 de la ConstituciÛ es transfereixen a la Comunitat AutÚnoma de la Generalitat de Catalunya, dintre del seu ‡mbit territorial, en els termes del present Acord, els serveis i les funcions que corresponen en l'actualitat al Ministeri de Treball i Seguretat Social, en matËria de guarderies infantils laborals que tinguin el seu domicili social en l'‡mbit territorial de Catalunya. A aquests efectes s'entÈn per guarderies laborals aquelles que sÛn definides com a tals a l'article primer de l'Ordre Ministerial de 12 de febrer de 1974. Anualment el Ministeri de Treball i Seguretat Social posar‡ a disposiciÛ de la Generalitat de Catalunya la part proporcional que li correspongui de la partida dels Pressupostos Generals de l'Estat que vagi destinada a subvencionar guarderies laborals.

  3. BÈns, drets i obligacions de l'Estat que es traspassen No n'hi ha en la present transferËncia.

  4. Personal adscrit als Serveis i Institucions que es traspassen No n'hi ha en la present transferËncia.

  5. Llocs de treball vacants que es traspassen No n'hi ha en la present transferËncia.

  6. CrËdits pressupostaris que es traspassen a la Generalitat No n'hi ha en la present transferËncia.

  7. Efectivitat dels traspassos Sens perjudici de l'entrada en vigor del Reial Decret aprovatori del present Acord, els traspassos efectuats seran efectius a partir del dia 1 de juliol de 1983. No obstant aixÚ, el Ministeri de Treball i Seguretat Social continuar‡ adjudicant les subvencions, individualitzades per Guarderies, durant el present exercici, a travÈs de la Unitat administradora del Fons Nacional de ProtecciÛ al Treball.

I per tal que consti, expedim la present certificaciÛ a Madrid, el 22 de juny de 1983. -Els Secretaris de la ComissiÛ Mixta: Gonzalo Puebla de Diego i Jaume Vilalta i Vilella.

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR