DECRET 348/1985, de 13 de desembre, d'exercici de les tasques d'inspecció tècnica, control i assaig dins l'àmbit de la Seguretat, Qualitat i Normativa Industrial.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

El progrés tecnològic per una part exigeix, i per l'altra facilita, l'aplicació de tècniques, aparells, instal·lacions i dispositius amb un elevat grau de perillositat intrínseca. Això ha obligat que les Administracions dels diferents països garanteixin la seguretat d'aquests elements per elles mateixes o mitjançant les organitzacions adequades per aquest control.

Ara bé, dins d'aquest procés no es pot pas oblidar que la corresponent activitat inspectora, per la seva incidència en la garantia de seguretat dels productes i instal·lacions industrials, està relacionada directament amb el nivell de qualitat d'aquests i per tant una actuació decisiva en aquest context comportarà una millor qualitat de vida als usuaris i consumidors. És per aquest motiu que, sens dubte, existeix una alta correlació entre el grau de desenvolupament d'un país i la importància que es dóna a la seguretat de tercers i per tant a la idoneïtat de l'organització encarregada del seu control.

Cal, doncs, instrumentar dins de formes àmplies i flexibles, però vetllant per l'observança escrupulosa de les respectives normatives, la realització de tasques de control de la seguretat industrial. I en aquest sentit cal igualment contemplar les diferents actuacions exercides directament o per ens interposats, i establir, en cada cas, els mecanismes de supervisió adequats per combinar les potestats indelegables de l'Administració en aquest àmbit i l'eficàcia en la prestació de serveis.

És per tot això que, essent competència de la Generalitat de Catalunya, tal com preveu l'article 12.1.2 de l'Estatut d'Autonomia, l'exercici de les tasques d'inspecció tècnica i control reglamentari, i amb l'esperit d'organitzar adequadament aquest Servei, a proposta del Conseller d'Indústria i Energia i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

- L'exercici de les funcions que corresponen a

la Generalitat de Catalunya dins l'àmbit de la seguretat, qualitat i normativa industrial podrà ésser realitzat:

  1. Directament pel Departament d'Indústria i Energia.

  2. A través de societats participades o vinculades.

  3. Per les entitats públiques o privades a les quals s'encomani.

Article 2.- 1 L'encomanada...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR