RESOLUCIÓ TRE/1892/2008, de 22 d'abril, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball per als centres sociosanitaris i/o de salut mental de Catalunya amb activitat concertada amb el Servei Català de la Salut per als anys 2007-2008 (codi de conveni núm. 7902625).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball
Rango de LeyResolució

RESOLUCI”

TRE/1892/2008, de 22 d'abril, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball per als centres sociosanitaris i/o de salut mental de Catalunya amb activitat concertada amb el Servei Catal‡ de la Salut per als anys 2007-2008 (codi de conveni n˙m. 7902625).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball per als centres sociosanitaris i/o de salut mental de Catalunya amb activitat concertada amb el Servei Catal‡ de la Salut per als anys 2007-2008, subscrit, per la part empresarial, pels representants d'UniÛ Catalana d'Hospitals (UCH), del Consorci AssociaciÛ Patronal Sanit‡ria i Social (CAPSS), i de l'AssociaciÛ Catalana d'Establiments Sanitaris (ACES) i, per la part social, pels representants de CCOO i d'UGT el dia 17 d'octubre de 2007, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 170.1.e) i j) de la Llei org‡nica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

.1 Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball per als centres sociosanitaris i/o de salut mental de Catalunya amb activitat concertada amb el Servei Catal‡ de la Salut per als anys 2007-2008 (codi de conveni n˙m. 7902625) al Registre de convenis de la DirecciÛ General de Relacions Laborals.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tr‡mits pertinents.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ negociadora del Conveni.

Barcelona, 22 d'abril de 2008

Salvador ¡lvarez Vega

Director general de Relacions Laborals

TranscripciÛ literal per les parts signats

CONVENI

col∑lectiu dels centres sociosanitaris i/o de salut mental de Catalunya amb activitat concertada amb el Servei Catal‡ de la Salut.

CapÌtol 1

Disposicions generals

SecciÛ 1

¿mbits

Article 1

¿mbit funcional

El present Conveni col∑lectiu afecta, exclusivament, als centres sociosanitaris i/o de salut mental que no tinguin Conveni propi i que compleixin les condicions descrites a continuaciÛ:

  1. Haver estat inclosos dintre de l'‡mbit funcional del vigent Conveni col∑lectiu d'establiments sanitaris de hospitalitzaciÛ, assistËncia, consulta i laboratoris d'an‡lisis clÌnic de Catalunya que va finalitzar la seva vigËncia a 31.12.2006.

  2. Acreditar uns ingressos habituals i continuats superiors al 50% de la seva facturaciÛ provinents de l'activitat concertada i/o contractada amb el Servei Catal‡ de la Salut.

Article 2

¿mbit personal

2.1 Queden compresos dins l'‡mbit del Conveni tots els treballadors que prestin llurs serveis als centres o institucions als quals sigui d'aplicaciÛ.

2.2 Queden exceptuades totalment de l'aplicaciÛ del Conveni col∑lectiu les persones que s'indiquen a continuaciÛ:

  1. El personal d'alta DirecciÛ, que es regir‡ d'acord amb allÚ que estableixen els seus propis contractes i tambÈ el Reial decret 1382/1985, d'1 d'agost.

  2. Els professionals que, en l'exercici de llur activitat professional lliure, cobrin per prestaciÛ de serveis, encara que realitzin llur activitat a locals dels centres o institucions afectats pel Conveni, donats d'alta de l'impost d'activitats econÚmiques com a professionals liberals. En aquests casos hom s'ajustar‡ a allÚ que estableixen llurs acords o contractes individuals, ja siguin verbals o escrits.

  3. El personal pertanyent a altres empreses que prestin serveis subcontractats.

2.3 Als llicenciats i diplomats que s'incorporin als centres i institucions afectades per aquest Conveni, en rËgim de formaciÛ especialitzada pel sistema de residencia i d'acord amb allÚ que estableixen els programes nacionals per a cada especialitat, sens perjudici que els sigui d'aplicaciÛ la legislaciÛ general els ser‡, si realitzen activitat laboral, d'aplicaciÛ ˙nicament els articles 77 i 78 aixÌ com els salaris reflectits els annexos retributius del present Conveni en la part que els al∑ludeixi i no els ser‡ d'aplicaciÛ la resta d'articles del Conveni.

Article 3

¿mbit territorial

L'‡mbit del Conveni col∑lectiu Ès la comunitat autÚnoma de Catalunya, i per tant, afecta tots els centres de treball compresos dins el seu ‡mbit funcional, baldament la seu central de l'empresa o el seu domicili social radiqui fora de la Comunitat autÚnoma.

SecciÛ 2

VigËncia, duraciÛ, den˙ncia, prÚrroga, ComissiÛ negociadora

Article 4

VigËncia

El present Conveni entrar‡ en vigor l'endem‡ mateix de la data en quË sigui signat. No obstant aixÚ, les seves condicions econÚmiques tindran efectes des de l'1 de gener de 2007, excepte en aquells casos en quË expressament s'indica una altra data d'efecte, d'acord amb la periodificaciÛ que s'estableix a les taules annexes.

Article 5

DuraciÛ

Els efectes d'aquest Conveni s'extingiran el 31 de desembre de l'any 2008 sense possibilitat de manteniment del seu ‡mbit funcional essent la voluntat de les parts que els centres inclosos en l'‡mbit funcional d'aquest Conveni passin a regir-se, a partir de l'1 de gener de 2009, en les condicions que les parts estableixin, pel futur Conveni que substitueixi al vigent Conveni de la XHUP i centres d'atenciÛ prim‡ria concertada.

No obstant aixÚ, els articles del Conveni que tenen establerta una entrada en vigor mÈs enll‡ dels terminis indicats desplegaran els seus efectes, si es donen les condicions fixades per les parts, en les dates que s'indiquen en cada cas.

Article 6

Den˙ncia

La den˙ncia per a la revisiÛ del Conveni resulta innecess‡ria essent substituÔda per la declaraciÛ de les parts signants en aquest Conveni conforme a que aquest finalitza els seus efectes el 31 de desembre de 2008 amb les excepcions indicades en l'article anterior.

Article 7

PrÚrroga

El Conveni quedar‡ autom‡ticament sense efecte en finalitzar la seva vigËncia no essent possible la seva prÚrroga. No obstant, mentre no es signi el nou Conveni que substitueixi al vigent Conveni de la XHUP i centres d'atenciÛ prim‡ria concertada on s'incloguin aquests centres, continuarien essent d'aplicaciÛ de forma transitÚria les cl‡usules normatives d'aquest Conveni.

SecciÛ 3

PrelaciÛ de normes, absorciÛ i compensaciÛ, vinculaciÛ a la totalitat, garantia ad personam

Article 8

PrelaciÛ de normes

Les normes que contÈ el present Conveni regularan amb car‡cter preferent les relacions entre les institucions compreses en el seu ‡mbit i els seus treballadors.

En allÚ que no Ès previst, hom s'ajustar‡ a allÚ que disposa l'Estatut dels treballadors i altres disposicions d'aplicaciÛ.

Article 9

AbsorciÛ i compensaciÛ

El conjunt de pactes que contÈ el present Conveni col∑lectiu substitueix, Ìntegrament, les condicions, tant econÚmiques com de treball, existents en la seva entrada en vigor en qualsevol dels centres o institucions afectats que en siguin; per la qual cosa, aquestes i qualsevulla altres queden compreses i compensades amb la nova regulaciÛ convinguda, i aixÚ independentment del seu origen, car‡cter, naturalesa, denominaciÛ i quantia.

Quant a les disposicions futures que es puguin promulgar durant la vigËncia del Conveni, nomÈs tindran efic‡cia pr‡ctica quan, considerades en el seu conjunt i cÚmput anual, superin les condicions del present Conveni, considerades aixÌ en el seu conjunt i en cÚmput anual.

Article 10

VinculaciÛ a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot org‡nic i indivisible i, a efectes de la seva aplicaciÛ pr‡ctica, seran considerades globalment.

En el cas que es declarÈs judicialment nul∑la alguna de les cl‡usules del article 18 i/o del capÌtol 4 i/o disposicions addicionals de desplegament, el Conveni quedaria, excepte pacte exprÈs de les parts, totalment anul∑lat iniciant les parts immediatament la negociaciÛ d'un nou Conveni.

Article 11

Garantia ad personam

Amb car‡cter estrictament personal es respectaran les situacions personals que, en conjunt i en cÚmput anual, superin les condicions establertes en el present Conveni, tambÈ considerades en el seu conjunt i cÚmput anual perÚ sempre mantenint l'estructura retributiva establerta en aquest text convencional.

SecciÛ 4

ComissiÛ parit‡ria

Article 12

ComissiÛ parit‡ria

12.1 Com a Úrgan per a la interpretaciÛ i vigil‡ncia del Conveni col∑lectiu, es crea una ComissiÛ parit‡ria que, a mÈs, podr‡ exercir funcions de conciliaciÛ, mediaciÛ i arbitratge en aquells casos en quË, les parts, de com˙ acord, ho sotmetin a la seva consideraciÛ.

A la ComissiÛ parit‡ria s'hi podran sotmetre les consultes sobre interpretaciÛ del Conveni i tambÈ aquelles que es puguin plantejar sobre conflictes concrets en matËria de grups professionals.

12.2 La ComissiÛ ser‡ parit‡ria i estar‡ integrada per 12 membres. 3 en representaciÛ de cadascun dels sindicats i 2 per cada organitzaciÛ empresarial signant d'aquest...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR