ORDRE GRI/376/2002, de 4 de novembre, per la qual s'estableixen les bases generals per a l'atorgament d'ajuts als ens locals de Catalunya en situacions excepcionals, d'urgència o derivades de catàstrofe.

SecciónDisposicions Generals
EmisorConsorci Català de Promoció Exterior de la Cultura
Rango de LeyOrdre

ORDRE GRI/376/2002, de 4 de novembre, per la qual s'estableixen les bases generals per a l'atorgament d'ajuts als ens locals de Catalunya en situacions excepcionals, d'urgència o derivades de catàstrofe.

Els darrers anys s'han produït en el territori de Catalunya diverses adversitats climàtiques que han causat danys greus en infraestructures i serveis de titularitat local, amb el conseqüent perjudici als habitants dels territoris afectats pels sinistres.

L'actuació dels ens locals es veu afectada per situacions d'actuació urgent no previstes en els seus pressupostos i per a les quals, especialment en els municipis petits, no disposen de recursos per fer-hi front.

D'acord amb l'experiència recollida i per tal de col-laborar amb els municipis i les comarques en el restabliment de les seves obres i la prestació dels seus serveis amb la màxima celeritat, cal establir la regulació dels ajuts adreçats a aquells ens locals quan es produeixin les esmentades circumstàncies.

Per això, a proposta de la Direcció General d'Administració Local,

Ordeno:

Article 1

Objecte

L'objecte d'aquesta Ordre és establir les bases generals per a l'atorgament d'ajuts als ens locals de Catalunya per al finançament de les despeses extraordinàries derivades de situacions de catàstrofe, urgents o d'actuacions excepcionals, destinades a restablir o garantir el funcionament normal de les obres i serveis de competència municipal i comarcal.

Les sol-licituds d'ajuts es presentaran d'acord amb el que s'estableix a l'article 5, sense que sigui necessària l'aprovació de convocatòria prèvia.

Article 2

Beneficiaris

Són beneficiaris dels ajuts els ens locals de Catalunya.

Article 3

Tipologia

3.1 Podran ser subvencionades:

  1. Les actuacions en infrastructures i equipaments de serveis de competència municipal o comarcal afectats per una situació de catàstrofe o urgència.

  2. Les actuacions derivades de situacions excepcionals, que afectin a obres i serveis de titularitat municipal o comarcal. S'entén per excepcionalitat, a efectes d'aquests ajuts, aquelles situacions en les que es faci inajornable l'actuació de l'entitat local, que no puguin ser assumides íntegrament per aquesta i que impedeixin o afectin greument la prestació d'un servei de competència municipal o comarcal.

    3.2 No seran objecte de subvenció en el marc d'aquesta Ordre:

  3. Les despeses extraordinàries realitzades per atendre l'actuació immediata dels ens locals en situació de sinistre. A aquest efecte s'entenen les despeses que es derivin del funcionament extraordinari dels equips de protecció civil i de seguretat pública pròpies de la primera fase d'emergència i les dirigides a atendre les necessitats de tal caràcter.

  4. Els costos de personal de les administracions locals que vagin a càrrec dels corresponents pressupostos de despeses.

  5. Aquelles actuacions subvencionables que en el seu conjunt representin unes despeses inferiors al llindar resultant de l'aplicació de la fórmula següent:

    Llindar (en euros) = 500 + p

    on p és el nombre d'habitants del municipi.

    En cap cas el resultat de la fórmula anterior comportarà un llindar superior a 60.000 euros.

    L'aplicació d'aquest llindar només podrà excepcionar-se quan per part de l'entitat local s'acrediti una situació financera que la impossibiliti de fer-se'n càrrec de les esmentades despeses i es tracti de serveis de prestació obligatòria que hagin resultat afectats.

Article 4

Quantia de les subvencions

4.1 Aquelles actuacions realitzades en els dies immediatament posteriors a la producció dels danys, per tal de restablir la normalitat més immediata, podran ser subvencionades fins al 90% del seu cost.

4.2...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR