DECRET 396/1983, de 8 de setembre, de creació de la Comissió per a la Normalització Lingüística.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

La Llei 7/1983, de 18 d'abril, de Normalització Lingüística a Catalunya, en el seu títol I, disposa que el català, com a llengua pròpia de Catalunya, ho és també de la Generalitat i de l'Administració territorial catalana. L'article 7 de la Llei preceptua que el Consell Executiu ha de regular mitjançant disposicions reglamentàries la normalització de l'ús de la nostra llengua en les activitats administratives de tots els òrgans de la seva competència.

El creixement de l'estructura administrativa de la Generalitat, produït en aquests darrers anys pel gran volum de funcions i serveis traspassats per l'Estat, fa aconsellable la creació d'una Comissió integrada pels representants de tots els Departaments, encarregada d'assegurar l'adopció de criteris unitaris que permetin el compliment de l'imperatiu legal de fer realitat l'ús oficial del català.

Per tant, a proposta del Conseller de Cultura i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- Es crea la Comissió per a la

Normalització Lingüística, que tindrà per funció promoure el compliment de la Llei 7/1983, de 18 d'abril, a l'Administració de la Generalitat.

Article segon

- La Comissió per a la Normalització

Lingüística estarà constituïda pels següents membres: President: El Conseller de Cultura. Vocals: El Director General de Política Lingüística del Departament de Cultura, el Director General de la Funció Pública del Departament de Governació, un representant de cadascun dels restants Departaments de la Generalitat, amb categoria mínima...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR