DECRET 252/1989, de 25 de setembre, sobre creació de la Denominació Comarcal de Productes Alimentaris.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 75/1991.

La Denominació Comarcal de Productes Alimentaris que es crea en aquest Decret pretén distingir una sèrie de productes de cadascuna de les comarques que pel seu procés de fabricació i pels seus components presenten unes característiques específiques de la comarca.

La Denominació Comarcal de Productes Alimentaris acredita no només que es tracta d'un producte tradicional sinó que ha estat elaborat d'acord amb la normativa vigent i que està sotmès a un control per part de l'organisme de certificació.

Aquesta identificació facilitarà la defensa del consumidor vers altres productes que pretenen afavorir-se d'aquest mercat tradicional sense reunir les característiques que fan d'un producte beneficiari de la denominació.

A proposta del conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Es crea la Denominació Comarcal de Productes Alimentaris amb la finalitat de permetre als consumidors identificar entre una multitud de productes aquells que alhora presenten una garantia de qualitat, de tradició i de característiques típiques d'una determinada comarca.

Article 2

2.1 Els consells comarcals que desitgin fer ús de la Denominació a què fa referència l'article 1 constituiran en el seu si una Comissió comarcal de certificació, en la qual hauran d'estar representats els professionals del sector alimentari i dels consumidors. 2.2 La Comissió comarcal de certificació tindrà com a funcions:

  1. L'elaboració d'una proposta de reglament tècnic que definirà els productes que puguin gaudir de la Denominació Comarcal de Productes Alimentaris.

  2. L'atorgament de la denominació a aquells productes que compleixin el que estableix el reglament. 2.3 Els reglaments tècnics hauran de presentar-se al Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca per a la seva aprovació.

Article 3

El reglament tècnic haurà de preveure, com a mínim, els aspectes següents:

  1. La definició dels productes que gaudiran de la Denominació Comarcal de Productes Alimentaris corresponent, amb indicació de la zona de producció o de transformació.

  2. Les característiques dels productes, fent especial esment a la seva tipicitat o tradició.

  3. El pla de controls, que siguin complets i imparcials i que incideixin sense ruptures des de la producció fins a la comercialització...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR