DECRET 106/1982, de 16 d'abril, sobre senyalització de carreteres, estacions ferroviàries, d'autobusos i serveis públics en l'àmbit territorial de la Comunitat Autònoma.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

L'article 3.3 de l'Estatut d'Autonomia disposa que la Generalitat de Catalunya garantirà l'ús normal i oficial del català i del castellà, prendrà les mesures necessàries per a assegurar el seu coneixement i crearà les condicions que permetin assolir la plena igualtat en tot el que es refereix als drets i deures dels ciutadans de Catalunya.

És, doncs, necessari prendre -mentre el Parlament de Catalunya no legisli amb més amplitud sobre aquesta matèria- les mesures necessàries per a assolir la plena igualtat entre ambdues llengües i, per consegüent, també perquè l'ús de la llengua pròpia de Catalunya sigui efectiu a tots els nivells i, entre ells, en la senyalització de les vies o grans centres de comunicació i altres instal·lacions o serveis d'interès públic general, sense perjudici de les senyalitzacions en llengua castellana, igualment oficial a Catalunya.

Per tant, d'acord amb el Consell Executiu, i a proposta dels Departaments de Governació, Política Territorial i Obres Públiques, i Comerç i Turisme,

Decreto:

Article primer

- La senyalització o indicacions escrites de

les autopistes, carreteres, estacions ferroviàries i d'autobusos, ports de refugi, ports i aeroports esportius, i en general que siguin de la competència pròpia de la Generalitat i altres instal·lacions o serveis d'interès públic de la competència seva, d'entitats locals en ella radicades i els gestionats, si s'escau, per concessió, s'efectuaran en llengua catalana i en llengua castellana, ambdues llengües oficials d'aquesta Comunitat Autònoma.

Article segon

- Correspondrà l'execució de la normativa

anterior a les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR