Decret 147/2007, de 21 de desembre, pel qual es crea la Comissió de Seguiment del Pacte per la competitivitat, l'ocupació i la cohesió social a les Illes Balears.

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria de Presidència
Rango de LeyDecret

Decret 147/2007, de 21 de desembre, pel qual es crea la Comissió de Seguiment del Pacte per la competitivitat, l'ocupació i la cohesió social a les Illes Balears.

El diàleg social és la forma instaurada en la nostra societat per la Constitució i de forma precisa l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, en l'article 15.1, estableix que: `Tots els ciutadans de les Illes Balears tenen dret a participar de forma individual o col·lectiva en la vida política, econòmica, cultural i social de la comunitat autònoma. Els poders públics promouran la participació dels agents econòmics i socials del conjunt de la societat civil en els assumptes públics.' Per a la consecució d'aquest acord social, hi han de participar de forma àmplia els agents econòmics i socials més representatius, que al costat dels poders públics han d'assolir amplis acords sobre els temes d'elevada importància econòmica i social que ens afecten a tots i a totes.

De conformitat amb tot això, el 24 de novembre de 2007 el Govern de les Illes Balears i les organitzacions empresarials i sindicals més representatives de la nostra comunitat autònoma signaren el document Bases per al diàleg sobre el Pacte per la competitivitat, l'ocupació i la cohesió social a les Illes Balears.

Uns dels acords d'aquest Pacte per la competitivitat, l'ocupació i la cohesió social de les Illes Balears és la creació d'una comissió de seguiment del Pacte que vetllarà pel bon funcionament i el compliment del que estableix aquest document.

Per tot això, a proposta del conseller de Presidència, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de dia 21 de desembre de 2007,

DECRET Article 1

Creació i adscripció Es crea la Comissió de Seguiment del Pacte per la competitivitat, l'ocupació i la cohesió social a les Illes Balears com a òrgan col·legiat de l'Administració de la Comunitat Autònoma, consultiu i de proposta, en l'àmbit de la interlocució en matèria de concertació social, adscrit orgànicament a la Conselleria de Presidència, però sense participar en la estructura jeràrquica d'aquesta.

Article 2

Finalitats 1. Les finalitats de la Comissió creada mitjançant aquest Decret són les de vetllar pel bon funcionament i el compliment de les Bases per al diàleg sobre el Pacte per la competitivitat, l'ocupació i la cohesió social a les Illes Balears, document subscrit pel Govern de les Illes Balears i les organitzacions empresarials i sindicals...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR