REIAL DECRET 2168/1981, de 20 d'agost, sobre traspàs de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria d'indústries agràries i comercialització, normalització i tipificació d'origen de productes agraris.

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, en el seu article 12 estableix que, d'acord amb les bases i l'ordenació de l'activitat econòmica general i la política monetària de l'Estat, correspon a la Generalitat, en els termes de que disposen els articles 38, 131 i els números 11 i 13 de l'apartat 1 de l'article 149 de la Constitució, la competència exclusiva de:

2) Indústria, sense perjudici del que determinin les normes de l'Estat per raons de seguretat, sanitàries o d'interès militar, i les normes relacionades amb les indústries que estiguin sotmeses a la legislació de mines, hidrocarburs i energia nuclear. Queda reservada a la competència exclusiva de l'Estat l'autorització per a transferència de tecnologia estrangera.

4) Agricultura i Ramaderia.

5) Comerç Interior, defensa del consumidor i de l'usuari, sense perjudici de la política general de preus i de la legislació sobre la defensa de la competència. D'altra banda, l'article 9.20 estableix la competència exclusiva en l'establiment i l'ordenació de centres de contractació de mercaderies i valors, de conformitat amb la legislació mercantil.

En conseqüència escau de traspassar a l'esmentada Comunitat Autònoma els serveis de l'Estat en matèries d'indústries agràries i comercialització, normalització i tipificació d'origen de productes agraris.

La Comissió Mixta prevista a la disposició transitòria sisena de l'Estatut ha procedit a concretar els corresponents serveis i inventariar els béns i drets de l'Estat que han d'ésser objecte de traspàs a la Generalitat, i ha adoptat respecte a això els acords oportuns en les seves sessions del Ple celebrades els dies 16 de juny i 31 de juliol de 1981.

En virtut d'això, en compliment del que disposa la disposició transitòria 6.2 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a proposta dels Ministres d'Agricultura y Pesca i d'Administración Territorial i prèvia deliberació del Consell de Ministres en la seva reunió del dia 20 d'agost de 1981.

Disposo:

Article primer

- S'aproven els acords de la Comissió Mixta

prevista a la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, pel qual es concreten els serveis i institucions i els mitjans materials i personals que han d'ésser objecte de traspàs a la Generalitat en matèries d'indústries agràries, comercialització, normalització i tipificació d'origen de productes agraris, adoptats pels Plens de l'esmentada Comissió en les seves sessions de 16 de juny i 31 de juliol de 1981 i que es transcriuen com a annexos d'aquest Reial Decret.

Article segon

- En conseqüència, queden traspassats a la

Generalitat de Catalunya els serveis i institucions que es relacionen amb els susdits acords de la Comissió Mixta, en els termes i amb les condicions que s'hi especifiquen, i els béns, personal i crèdits pressupostaris que resulten dels textos dels acords i dels inventaris annexos.

Article tercer

- Aquests traspassos seran efectius a partir

de la data assenyalada en els Acords de la Comissió Mixta.

Article quart

- Aquest Reial Decret serà publicat

simultàniament al Boletín Oficial del Estado i al Diari Oficial de la Generalitat, i adquirirà vigència a partir de la seva publicació.

Dat a Palma de Mallorca, el 20 d'agost de 1981.

JUAN CARLOS R.

El Ministro de la Presidencia Pío Cabanillas Gallas.

ACORD DE LA COMISSIÓ MIXTA DE TRANSFERÈNCIES

Gonzalo Puebla de Diego i Jaume Vilalta i Vilella, Secretaris de la Comissió Mixta prevista a la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

Certifiquem:

Que en el Ple de la Comissió celebrat el 31 de juliol de 1981 s'acordà el traspàs a la Generalitat de Catalunya dels Serveis d'Indústries Agràries, en els termes que es reprodueixen a continuació:

  1. Competències que corresponen a la Comunitat Autònoma.

    L'Estatut d'Autonomia de Catalunya estableix en el seu article 12.1 que, d'acord amb les bases i l'ordenació de l'activitat econòmica general i la política monetària de l'Estat, correspon a la Generalitat en els termes del que disposen els articles 38, 131 i els números 11 i 13 de l'apartat 1 de l'article 149 de la Constitució la competència exclusiva de les matèries següents: 2) Indústria, sense perjudici del que determinen les normes de l'Estat per raons de seguretat, sanitàries o d'interès militar, i les normes relacionades amb les indústries que estiguin sotmeses a la legislació de mines, hidrocarburs i energia nuclear. Queda reservada a la competència exclusiva de l'Estat l'autorització per a transferència de tecnologia estrangera.

    3) El desplegament i execució a Catalunya dels plans establerts per l'Estat per a la reestructuració de sectors industrials.

    4) Agricultura i Ramaderia.

    La Constitució, en el seu art. 149.1.13, estableix la competència exclusiva de l'Estat en les bases i coordinació de la planificació general de l'activitat econòmica.

  2. Serveis i institucions que es traspassen.

    1. La Comunitat Autònoma de Catalunya assumeix en el seu àmbit territorial d'actuació les funcions i serveis en matèria d'indústries agràries que són competència actual del Ministerio de Agricultura y Pesca, en virtut de l'article 3 del Decret 1716/1976, de 23 de juliol, i legislació de la planificació general de l'activitat econòmica que correspon a l'Estat. 2. Corresponen a l'Administració de l'Estat com a instrument de planificació econòmica general de l'activitat econòmica la declaració de sectors industrials d'interès preferent i zones de preferent localització industrial i agrària, prevista a la Llei 152, de 2 de desembre de 1963, i desplegada pels Decrets 2853/64, de 8 de setembre; 2392/72, de 18 d'agost, Reial Decret 634/78, de 13 de gener, i legislació concordant, així com la concessió dels beneficis d'aquests règims especials de foment industrial. Corresponen, igualment, a l'administració de l'Estat la declaració d'indústria agrària exceptuació exceptuada i la inclusió en el règim d'exceptuació de sectors industrials agraris que siguin sotmesos a un procés de reestructuració o reconversió industrial, que es preveuen en el Reial Decret 2665/80, de 17 d'octubre, i legislació concordant. L'Administració de l'Estat sol·licitarà de la Generalitat de Catalunya un informe previ tant a les declaracions dels esmentats sectors i zones com a la modificació del règim vigent d'exceptuació i a l'establiment dels requisits mínims que s'estableixen per al susdit règim. 3. D'acord amb les normes generals vigents o les que s'estableixin amb la participació de les Comunitats Autònomes en matèria de registre d'indústries agràries, la Generalitat enviarà al Ministerio de Agricultura y Pesca còpia de totes les inscripcions i modificacions practicades en el registre de la Comunitat Autònoma. En reciprocitat, el Ministerio de Agricultura y Pesca facilitarà a la Comunitat Autònoma les dades que li siguin sol·licitades sobre aquesta matèria i que posseixi. 4. Entre el Ministerio de Agricultura y Pesca i l'Organisme competent de la Generalitat de Catalunya s'establiran els sistemes de col·laboració que permetin la coordinació deguda i la necessària informació de les funcions assumides.

  3. Béns, drets i obligacions de l'Estat que es traspassen a la Comunitat Autònoma.

    Es traspassen a la Comunitat Autònoma de Catalunya els béns, drets i obligacions que figuren a la llista número 1.

  4. Personal adscrit als serveis que es traspassen.

    El personal adscrit als serveis que es traspassen, que dependran de la Generalitat de Catalunya en les condicions assenyalades a la legislació vigent, es detallen a la llista número 2-1.

  5. Els llocs de treball que es traspassen.

    Els llocs de treball vacants que es traspassen figuren a la llista adjunta número 2-2.

  6. Crèdits pressupostaris que es traspassen.

    Els crèdits pressupostaris de l'exercici corrent que constitueixen la dotació dels serveis traspassats són especificats a l'estat adjunt número 3.

  7. Efectivitat de les transferències.

    L'efectivitat d'aquests traspassos tindrà lloc l'1 de setembre de 1981.

    I per tal que consti, expedim la present certificació a Madrid, el 30 de juliol de 1981. -Gonzalo Puebla de Diego. -Jaume Vilalta i Vilella.

    ACORD DE LA COMISSIÓ MIXTA DE TRANSFERÈNCIES

    Gonzalo Puebla de Diego i Jaume Vilalta i Vilella, Secretaris de la Comissió Mixta prevista a la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya,

    Certifiquem:

    Que en el Ple de la Comissió celebrat el 16 de juny de 1981, s'acordà el traspàs a la Generalitat de Catalunya dels Serveis de la Dirección General de la Producción Agraria, les funcions principals de la qual són la comercialització, normalització i tipificació d'origen dels productes agraris, en els termes que es reprodueixen a continuació:

  8. Competències que corresponen a la Comunitat Autònoma.

    L'Estatut d'Autonomia de Catalunya atribueix a la Comunitat Autònoma competència exclusiva, a l'article 12.4, en matèria d'agricultura i ramaderia, d'acord amb l'ordenació general de l'economia, i a l'article 12.5, competència exclusiva en el comerç interior, defensa del consumidor i de l'usuari, sense perjudici de la política general de preus i de la legislació sobre la defensa de la competència, d'acord amb les bases i l'ordenació de l'activitat econòmica general i la política monetària de l'Estat. D'altra banda, a l'article 9.20, s'estableix com a competència de la Generalitat de Catalunya l'establiment i l'ordenació de centres de contractació de mercaderies i valors, de conformitat amb la legislació mercantil. També l'article 149.1.13 de la Constitució atribueix a l'Estat la competència exclusiva en l'establiment de les bases i coordinació de la planificació general de l'activitat econòmica.

  9. Serveis i institucions que es traspassen.

    La Generalitat de Catalunya, en el seu àmbit territorial, assumeix les funcions i serveis atribuïts a l'Administració Central de l'Estat en el Reial Decret 844/1981, de 8 de maig, en matèria de comercialització, normalització i tipificació en origen de productes agraris, així com les accions relatives a l'estudi, registre, promoció, informació i vigilància dels mercats en origen de productes agraris, i les de promoció, tramitació, qualificació, registre, vigilància i inspecció de les Agrupacions de Productes Agraris regulades per la Llei 29/1972, de 22 de juliol. 2. En els supòsits establerts a l'article 5.g) de la Llei 29/1972, referents a la qualificació o atorgament de la condició d'entitats exportadores, l'Administració de l'Estat realitzarà l'esmentada qualificació, en virtut de l'article 149.1.10 de la Constitució. 3. En matèria de normalització i tipificació d'origen, la Generalitat de Catalunya actuarà d'acord amb la normativa general a nivell de l'Estat. 4. Entre el Ministerio de Agricultura y Pesca i l'Organisme corresponent de la Generalitat, s'establiran els sistemes adequats de col·laboració que facin possible la deguda coordinació i la necessària informació entre l'Administració Central de l'Estat i la Generalitat de Catalunya.

  10. Béns, drets i obligacions de l'Estat que es traspassen a la Comunitat Autònoma.

    Es traspassen a la Comunitat Autònoma de Catalunya els béns, drets i obligacions que figuren a la llista número 1.

  11. Personal adscrit als serveis que es traspassen.

    El personal adscrit als serveis que es traspassen, que dependran de la Generalitat de Catalunya en les condicions assenyalades a la legislació vigent, figuren a la llista número 2-1).

  12. Llocs de treball que es traspassen.

    Els llocs de treball vacants que es traspassen figuren a la llista adjunta número 2-2.

  13. Crèdits pressupostaris que es traspassen.

    Els crèdits pressupostaris de l'exercici corrent que constitueixen la dotació dels serveis traspassats s'especifiquen a l'estat adjunt número 3.

  14. Efectivitat de les transferències.

    L'efectivitat d'aquests traspassos tindrà lloc l'1 de setembre de 1981.

    I per tal que consti, expedim la present certificació a Madrid, el 16 de juny de 1981. -Gonzalo Puebla de Diego. -Jaume Vilalta i Vilella.

    (Vegeu llistes a les pàgs. 1103-1104)

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR