RESOLUCIÓN IGU/1937/2021, de 17 de junio, por la que se abre convocatoria para la provisión de servicios de la Red de Servicios Sociales de Atención Pública en el ámbito de la violencia machista, de acuerdo con el artículo 15 del Decreto 69/2020, de 14 de julio, de acreditación, concierto social y gestión delegada en la Red de Servicios Sociales de Atención Pública, y para la adaptación al régimen jurídico del concierto social y de la gestión delegada.

Fecha de disposición17 Junio 2021
Fecha de publicación23 Junio 2021
EmisorDepartament d'Igualtat i Feminismes

El Decret 69/2020, de 14 de juliol, d'acreditació, concert social i gestió delegada en la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública, regula el règim jurídic de l'acreditació d'entitats de serveis socials privades exigible per ser proveïdores de la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública i estableix el règim jurídic del concert social i la gestió delegada com a sistema de provisió dels serveis socials de la Xarxa esmentada.

La disposició addicional segona del Decret esmentat estableix que es faculta la persona titular del departament competent en matèria de serveis socials perquè dicti les disposicions necessàries per desplegar i executar aquest Decret.

En aplicació d'aquesta previsió, es publica l'Ordre TSF/218/2020, de 16 de desembre, per a la provisió dels serveis de la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública, que regula el règim jurídic de la provisió de serveis socials d'atenció pública mitjançant el concert social i la gestió delegada. Aquesta Ordre permet, d'acord amb els principis de publicitat, lliure concurrència i no-discriminació, que totes les entitats de serveis socials privades interessades puguin concórrer lliurement en les mateixes condicions per prestar, amb finançament públic, els serveis de la Cartera de serveis socials objecte de la convocatòria. En aquest sentit, en l'Ordre es concreten, mitjançant annexos, les condicions funcionals i materials que s'han de complir en la prestació de cada tipologia de serveis, en el marc de les disposicions del Decret 284/1996, de 23 de juliol, de regulació del Sistema Català de Serveis Socials, la Cartera de serveis socials i la normativa vigent.

Atès que els articles 2 i 3 de l'Ordre esmentada estableixen que estan facultades per tramitar i formalitzar concerts socials i gestions delegades les administracions públiques de Catalunya que disposin de competències legalment o reglamentàriament atribuïdes per a la prestació de serveis socials a la població, mitjançant una convocatòria pública de provisió de serveis socials, i que s'efectuarà mitjançant una resolució de la persona titular del departament competent en matèria de serveis socials, en què es concretaran els termes que preveu l'article 3.3 de l'Ordre esmentada.

Atès que la disposició transitòria de l'Ordre referida estableix que, quan així es disposi expressament en la convocatòria pública de concert social o de gestió delegada, les entitats de serveis socials que a l'entrada en vigor del Decret 69/2020, de 14 de juliol, prestaven els serveis socials de la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública en virtut de contractes, de convenis, de resolucions o d'altres instruments jurídics amb finançament públic, es podran acollir al règim jurídic del concert social o de la gestió delegada que regula el Decret 69/2020, per ser entitats proveïdores de la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública;

Vista la necessitat de cobertura de serveis per raons d'interès general, es considera adient l'obertura d'una convocatòria de provisió de serveis de la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública dins l'àmbit de la violència masclista, a fi de pal·liar la situació actual de manca de places i serveis.

En aquest sentit, l'annex 1 conté els criteris de provisió, de règim econòmic i d'especificitats dels serveis en la modalitat de gestió delegada; l'annex 2 els criteris de provisió, de règim econòmic i d'especificitats dels serveis en la modalitat de concert social, i l'annex 3 els serveis per proveir, mitjançant adaptació al règim jurídic de l'acreditació, del concert social i de la gestió delegada, d'acord amb la disposició transitòria del Decret 69/2020, de 14 de juliol, d'acreditació, concert social i gestió delegada en la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública.

Atès que Decret 21/2021, de 25 de maig, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, crea el Departament d'Igualtat i Feminismes i li assigna, entre d'altres, les polítiques de dones;

Per tot el que s'exposa, en ús de les atribucions que em confereix la legislació vigent,

Resolc:

—1 Obrir convocatòria per a la provisió de serveis socials de l'àmbit de la violència masclista que consten als annexos 1 i 2 d'aquesta Resolució, d'acord amb el que preveu l'article 3 de l'Ordre TSF/218/2020, de 16 de desembre, per a la provisió dels serveis de la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública.

L'annex 1 conté els vuit serveis per proveir en la modalitat de gestió delegada i l'annex 2 conté trenta-quatre serveis per proveir en la modalitat de concert social. Cadascun dels serveis per proveir constitueix un lot a efectes del que es recull a l'article 13.2 del Decret 69/2020, de 14 de juliol, d'acreditació, concert social i gestió delegada en la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública.

—2 Obrir un període de sol·licitud per a l'adaptació al règim jurídic del concert social i de la gestió delegada, d'acord amb la disposició transitòria de l'Ordre TSF/218/2020, de 16 de desembre, per a la provisió dels serveis de la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública, de les entitats que, a l'entrada en vigor del Decret 69/2020, de 14 de juliol, d'acreditació, concert social i gestió delegada en la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública, prestessin serveis socials de la dita Xarxa en virtut de contractes, de convenis, de resolucions o d'altres instruments jurídics amb finançament públic, per ser entitats proveïdores de la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública. L'adaptació serà pel mateix nombre de places que l'entitat proveïdora tenia assignades, així com pel mateix preu de la plaça, el règim econòmic i la resta de condicions en què es prestava el servei.

L'annex 3 conté els catorze serveis per proveir, mitjançant la seva adaptació, d'acord amb la disposició transitòria del Decret 69/2020, de 14 de juliol, d'acreditació, concert social i gestió delegada en la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública.

—3 El termini de presentació de les sol·licituds i de la documentació que les acompanya és de deu dies hàbils. El termini s'inicia a les 9.00 h del primer dia hàbil següent al de la publicació de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i finalitza a les 15.00 h del desè dia hàbil a comptar de l'inici del termini.

En cas que es produeixi una interrupció no planificada que afecti el funcionament dels sistemes electrònics durant l'últim dia establert per efectuar el tràmit corresponent, aquest es podrà dur a terme durant els tres dies hàbil consecutius.

En cas que hi hagi raons excepcionals i d'interès públic que ho justifiquin, mitjançant una resolució de la persona titular del Departament d'Igualtat i Feminismes, es pot obrir un nou termini perquè les entitats que vulguin acollir-se a l'adaptació de serveis presentin les sol·licituds.

—4 Els formularis de sol·licitud es poden obtenir al portal corporatiu de tramitació Canal Empresa (http://canalempresa.gencat.cat) i s'han de presentar per via electrònica, mitjançant el portal únic per a les empreses (http://canalempresa.gencat.cat), acompanyats de la documentació acreditativa del compliment dels requisits que requereix l'Ordre TSF/218/2020, de 16 de desembre, per a la provisió de serveis de la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública. En cas que es presentin la sol·licitud o els tràmits mitjançant altres formularis, aquests es consideraran no presentats, d'acord amb l'article 16.8 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques i, per tant, la data a partir de la qual s'entendran presentats la sol·licitud o el tràmit serà la data d'entrada del formulari específic assenyalat.

S'ha de presentar una sol·licitud per a tots els serveis per als quals es vol obtenir la provisió, i una sol·licitud, si escau, per als serveis que es vulguin adaptar al règim jurídic del concert social o de la gestió delegada. En el cas que es demani la provisió o l'adaptació de més de 20 serveis, cal presentar una altra sol·licitud. La presentació de sol·licitud per al procediment d'adaptació comporta la voluntat d'acollir-se al nou règim. Les entitats que no presentin la sol·licitud per acollir-se al règim d'adaptació han de continuar prestant el servei amb el règim jurídic dels instruments jurídics en virtut dels quals s'estava prestant.

Per poder presentar la sol·licitud electrònicament, s'admeten els sistemes d'identificació i signatura que estableix el Protocol d'identificació i signatura electrònica, d'acord amb l'Ordre GRI/233/2015, de 20 de juliol, per la qual s'aprova el Protocol d'identificació i signatura electrònica i la Llei 18/2020, del 28 de desembre, de facilitació de l'activitat econòmica. Concretament s'admeten:

-Els certificats reconeguts o qualificats emesos a favor d'una persona jurídica o un ens sense personalitat jurídica i custodiats per una persona física, titular del certificat, la qual el pot emprar per actuar en nom de l'empresa o de l'ens indicat en el certificat.

-Els mecanismes emprats per a la identificació de persones físiques que autentiquin la identitat d'un ciutadà que declara que representa una persona jurídica:

-El certificat reconegut o qualificat de signatura avançada idCAT que emet el Consorci Administració Oberta de Catalunya (https://www.idcat.cat/idcat/ciutada/menu.do).

-El certificat qualificat, DNI electrònic i altres certificats qualificats, la relació dels quals es pot consultar a la secció Certificats i signatures electròniques de la Seu electrònica (https://seu.gencat.cat).

-El Sistema IdCAT Mòbil, que es pot obtenir electrònicament a la Seu electrònica de la Generalitat de Catalunya (http://web.gencat.cat/ca/tramits/que-cal-fer-si/Vull-identificar-medigitalment/idcat-mobil/).

La relació de certificats digitals vàlids es pot consultar a la secció Suport a la tramitació de l'apartat Tràmits del web de la Generalitat de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR