RESOLUCIÓ TSF/2162/2016, de 14 de setembre, per la qual es dóna publicitat al Conveni de col·laboració entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i l'Institut Català de Finances per finançar projectes d'empreses de l'economia social i cooperatives.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Afers Socials i Famílies
Rango de LeyResolució

En data 1 de juny de 2016 Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i l'Institut Català de Finances van signar el Conveni de col·laboració per finançar projectes d'empreses de l'economia social i cooperatives.

Ateses les previsions de l'article 110.3 i de l'article 112.2 de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya,

Resolc:

Fer públic el Conveni de col·laboració entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i l'Institut Català de Finances per finançar projectes d'empreses de l'economia social i cooperatives, i que es transcriu annex a aquesta Resolució.

Barcelona, 14 de setembre de 2016

Josep Vidal i Fàbrega

Director general d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa

Annex

CONVENI

de col·laboració entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i l'institut Català de Finances per finançar projectes d'empreses de l'economia social i cooperativa.

Barcelona, 1 de juny de 2016

REUNITS

D'una banda, l'Institut Català de Finances (en endavant, ICF), representat pel senyor Josep Ramon Sanromà, en qualitat de conseller delegat, d'acord amb l'Acord GOV/25/2011, de 22 de febrer, publicat al DOGC núm. 5825, de 24.2.2011, i d'acord amb la facultat de representació de l'ICF que li correspon per llei al conseller delegat, segons estableix l'article 22 del Decret legislatiu 4/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Institut Català de Finances, de 14.1.1985, segons la redacció que en fa la Llei 5/2012, de 20 de març, de mesures per al 2012;

I d'una altra, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (en endavant, DTSF), i en nom seu l'Honorable Senyora Dolors Bassa i Coll, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, segons el Decret 3/2016, de 13 de gener, pel qual es nomenen el vicepresident del Govern, els consellers i conselleres dels departaments de la Generalitat de Catalunya i el secretari del Govern, publicat al DOGC núm. 7037, de 14.1.2016.

ACTUEN

En nom i representació de les institucions respectives, en virtut dels càrrecs que ocupen.

MANIFESTEN

  1. Que entre els objectius del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies hi figuren donar suport a les empreses anomenades de l'economia social: societats cooperatives i societats laborals, d'una banda, i, de l'altra, empreses d'inserció i centres especials de treball, que actuen en el mercat protegit de treball i que tenen com a objectiu la integració laboral d'aquests col·lectius, així com donar suport a les fundacions i a les associacions inscrites al Registre d'entitats, serveis i establiments de serveis socials (RESES).

  2. Que, per la seva banda, l'Institut Català de Finances, d'acord amb el seu Pla estratègic, té com a objectiu facilitar el finançament a les pimes i els autònoms de tots els sectors econòmics i, a tal efecte, disposa dels recursos i l'experiència necessaris per instrumentar línies de préstecs orientades a col·lectius especialitzats, bé directament o bé en col·laboració amb les entitats financeres.

  3. Que les parts signants del present Conveni tenen la intenció de col·laborar per portar a terme els objectius esmentats, mitjançant l'obertura d'una única línia de préstecs, amb l'objectiu d'oferir accés al finançament de les empreses d'economia social.

  4. Que ambdues parts subscriuen aquest Conveni de col·laboració, d'acord amb les següents

    ESTIPULACIONS

    PRIMERA. Objecte del Conveni

    Aquest Conveni té per objecte l'obertura d'una línia de préstecs directes de l'ICF a les empreses de l'economia social, d'acord amb la definició que conté l'estipulació tercera, Beneficiaris, que seran garantits pel Departament Treball, Afers Socials i Famílies mitjançant el Fons de garantia d'economia social i cooperativa.

    Aquesta línia de préstecs es podrà destinar a quatre finalitats diferents:

    1. Per al finançament d'inversions en actius fixos d'immobilitzat material i immaterial.

    2. Per a la capitalització d'empreses.

    3. Per a necessitats de circulant.

    4. Per a bestretes de cobrament de drets de crèdit derivats de contractes amb el sector públic.

      SEGONA. Import de la línia

      La línia té un import global de 18 milions d'euros per formalitzar operacions. En qualsevol cas aquest import estarà condicionat a la disponibilitat del Fons de l'economia social del Departament.

      Per a les convocatòries que s'esdevinguin d'aquest Conveni, l'import màxim d'aquestes es proposarà cada any tenint en compte el límit disponible de la línia.

      Des del moment en què es produeixi l'exhauriment del Fons de l'economia social i cooperativa o el consum del límit de la línia, no es podran formalitzar més operacions a l'empara d'aquest Conveni fins que no s'hagi fet alguna aportació addicional de recursos al Fons.

      TERCERA. Beneficiaris

      Podran accedir als préstecs en el marc d'aquesta línia les empreses de l'economia social, concretament:

    5. Les empreses que tinguin forma de societat cooperativa.

    6. Les societats laborals.

    7. Les federacions de les entitats de l'economia social.

    8. Les societats agràries de transformació.

    9. Les empreses d'inserció, els centres especials de treball i les entitats promotores d'aquests, com a empreses que actuen en el mercat protegit de treball i que tenen com a objectiu la integració laboral de persones amb discapacitat i amb risc d'exclusió social.

    10. Les persones físiques, en cas d'aportació de capital a entitats amb algunes de les formes jurídiques previstes a aquesta estipulació.

    11. Les fundacions i les associacions que facin una activitat econòmica inscrita al Registre d'entitats, serveis i establiments de serveis socials (RESES) del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

      Les empreses o entitats han de constar inscrites degudament als registres corresponents.

      QUARTA. Condicions dels préstecs

      Els préstecs que s'atorguin dins el marc d'aquest Conveni s'han...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR