RESOLUCIÓ JUS/18/2020, de 13 de gener, per la qual s'atorguen les medalles d'honor per serveis excepcionals a la justícia i les mencions honorífiques en matèria de justícia a Catalunya, per a l'any 2019.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

El Decret 72/2015, de 12 de maig, del Dia de la Justícia i de les distincions en matèria de justícia a Catalunya preveu, entre d'altres distincions, les medalles d'honor de la Generalitat per serveis excepcionals a la justícia i les mencions honorífiques en matèria de justícia.

Aquestes distincions s'atorguen amb la finalitat de fomentar i reconèixer les iniciatives, les actuacions, els estudis i les propostes que contribueixen a una justícia eficaç, àgil i eficient, capaç d'adaptar-se a les innovacions i a les necessitats de l'entorn social que les envolten.

Les medalles d'honor de la Generalitat per serveis excepcionals a la justícia es poden atorgar, de forma individual o col·lectiva, a les persones físiques relacionades professionalment amb la justícia que, en l'exercici de les seves funcions, destaquin marcadament pel seu esforç i dedicació en la realització d'actuacions d'especial rellevància.

Les mencions honorífiques es poden atorgar, de forma individual o col·lectiva, a les persones que hagin contribuït de manera significativa a la millora de la justícia a Catalunya.

Per tot això, i de conformitat amb els articles 2.1, 2.2, 2.5, 4 i 5 del Decret 72/2015, de 12 de maig,

Resolc:

−1 Atorgar les medalles d'honor de la Generalitat per serveis excepcionals a la justícia:

  1. Al senyor Ignasi Garcia Clavel.

    Llicenciat en Filosofia i Lletres i amb estudis de Dret, va ser director general de Serveis Penitenciaris i Rehabilitació de la Generalitat entre els anys 1990 i 1999. Ha ocupat altres càrrecs a l'Administració de la Generalitat, com ara gerent de l'Institut Català de Serveis a la Joventut (1985-1990), delegat del Govern a les comarques de Barcelona i secretari d'Afers Religiosos (2000-2004). Persona de fermes conviccions religioses i socials, la seva etapa al Departament de Justícia és testimoni exemplar de compromís i lluita per un model d'execució penal orientat plenament a la reinserció, el respecte i la dignitat de les persones preses.

  2. A la senyora Sílvia Ventura Mas.

    Magistrada i advocada en exercici des del 1980, està especialitzada en dret penal. Com a advocada, va treballar a la Comissió de Drets Humans i Lliure Exercici de l'Advocacia de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona. Des del 1999 fins a la jubilació, ha desenvolupat funcions com a magistrada del Jutjat de Primera Instància núm. 40 de Barcelona, especialitzat en internaments psiquiàtrics i incapacitats, des d'on ha impulsat la salvaguarda dels drets de les persones internes i de les persones amb discapacitat. Actualment és vicepresidenta de la Comissió d'Ètica Assistencial de la Fundació Congrés Català de Salut Mental. És autora dels llibres Els bojos a Catalunya (1850-2000) i, juntament amb Fernando Santos Urbaneja, La respuesta judicial ante la enfermedad mental .

  3. Al senyor Tomàs Pou Viver.

    Advocat administrativista, la seva tasca va estar vinculada a processos de l'Administració local i, sobretot, a la intervenció en suport de les associacions de veïns i veïnes. Ha destacat per la labor per conquerir espais per a la ciutat, per la seva forma particular i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR