Resolució del director general de Prestacions i Farmàcia per la qual s’aproven els adjudicataris definitius i la llista definitiva de mèrits del concurs d’oficines de farmàcia convocat per Resolució del director general de Gestió Econòmica i Farmàcia de 22 d’octubre de 2014 (BOIB núm. 146, de 23 d’octubre)

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorCONSELLERIA DE SALUT I CONSUM
Rango de LeyResolució

Antecedents

1 En data 22 d'octubre de 2014, el director general de Gestió Econòmica i Farmàcia va dictar resolució por la qual es convocava un concurs de mèrits per a l'adjudicació de tres oficines de farmàcia en la zona farmacèutica de Palma i una oficina de farmàcia en la zona farmacèutica de Binissalem (BOIB núm. 146, de 23 d'octubre).

  1. Aquesta convocatòria va ser resolta per Resolució del director general de Planificació, Avaluació i Farmàcia de 27 de setembre de 2016, que va aprovar els adjudicataris definitius i la llista definitiva de mèrits del concurs (BOIB núm. 124, de 29 de setembre).

  2. El senyor Cristóbal Pons Servera va interposar recurs d'alçada contra la Resolució del director general de Planificació, Avaluació i Farmàcia de 27 de setembre de 2016, que aprovava els adjudicataris definitius i la llista definitiva de mèrits del concurs. El recurs d'alçada va ser desestimat per Resolució de la consellera de Salut de 24 de gener de 2017. Contra la resolució desestimatòria el senyor Cristóbal Pons Servera va interposar un recurs contenciós-administratiu en el qual sol·licitava la declaració de disconformitat a dret de la base 2.6 de l'annex 1, relatiu a les bases rectores del concurs de mèrits. El recurs contenciós-administratiu va iniciar la incoació del procediment ordinari 30/2017, tramitat a la Sala Contenciosa-Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

  3. La Sala Contenciosa-Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha dictat en data 12 de setembre de 2018, la sentència núm. 427 en el procediment ordinari 30/2017 que disposa el següent:

    “1) Que ESTIMAMOS PARCIALMENTE el presente recurso contencioso-administrativo.

    2) Que declaramos disconforme al ordenamiento jurídico el acto administrativo impugnado.

    3) Reconocemos el derecho del recurrente a que por la Administración demandada se proceda a la retroacción del procedimiento para que se valore el mérito del Sr. Pons Servera relativo al ejercicio efectivo sin nombramiento como farmacéutico en oficina de farmacia en período que comprende desde el 1 de diciembre de 1990 a 31 de enero de 1992. Con las consecuencias inherentes, si de dicha revaloración resultase adjudicación de oficina de farmacia”.

  4. El contingut de la sentència esmentada obliga l'Administració a retrotreure el procediment administratiu afectat al moment en què la comissió de valoració ha de valorar els mèrits al·legats pels sol·licitants amb la finalitat d'elevar al director general de Planificació, Avaluació i Farmàcia la llista provisional de valoració de mèrits amb la puntuació obtinguda pels sol·licitants admesos en el concurs tenint en compte l'anul·lació de l'apartat 2.6 de l'annex 1 de la convocatòria del concurs, per no ser ajustada a la redacció de l'article 15.5 del Decret 25/1999, de 19 de març.

  5. La Resolució del director general de Planificació, Avaluació i Farmàcia de 16 d'octubre de 2018 (BOIB núm. 133, de 25 d'octubre), ordena l'execució de la sentència núm. 427, dictada en data 12 de setembre de 2018, i la retroacció de les actuacions al moment de la valoració dels mèrits del concurs d'oficines de farmàcia convocat mitjançant Resolució del director general de Gestió Econòmica i Farmàcia de 22 d'octubre de 2014, en el que constin participants que varen aportar com a mèrit l'experiència professional com a farmacèutic adjunt en el règim especial de la Seguretat Social per a treballadors per compte propi o autònoms.

  6. D'acord amb el que preveu la base 7, la comissió de valoració ha revisat els expedients dels participants en el concurs convocat mitjançant la Resolució del director general de Gestió Econòmica i Farmàcia de data 22 d'octubre de 2014, que varen aportar com a mèrit l'experiència professional com a farmacèutic adjunt en el règim especial de la Seguretat Social per a treballadors per compte propi o autònoms.

    Els participants en el concurs afectats per la nova valoració són els següents:

  7. En data 14 de novembre de 2018, el director general de Planificació, Avaluació i Farmàcia ha dictat Resolució per la qual s'aproven els adjudicataris provisionals i la llista provisional de mèrits en el concurs d'oficines de farmàcia amb la nova valoració de mèrits (BOIB núm. 146, de 22 de novembre).

  8. En compliment del que disposa la base 7 de l'annex 1 de la Resolució del director general de Gestió Econòmica i Farmàcia de 22 d'octubre de 2014, s'ha atorgat als participants en el concurs d'oficines de farmàcia afectats per la nova valoració de mèrits, un termini de quinze dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà de la publicació de la Resolució del director general de Planificació, Avaluació i Farmàcia de 14 de novembre de 2018 en el BOIB, per presentar les reclamacions o les al·legacions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR