CIRCULAR 1/2005, de 6 de juny, de la Direcció General de Política Financera i Assegurances, per la qual s'estableix el procediment de pagament del rendiment íntegre derivat de valors amb rendiment explícit que cotitzin en el Mercat del Deute Públic de Catalunya a la Borsa de Valors de Barcelona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyCircular

CIRCULAR

1/2005, de 6 de juny, de la Direcció General de Política Financera i Assegurances, per la qual s'estableix el procediment de pagament del rendiment íntegre derivat de valors amb rendiment explícit que cotitzin en el Mercat del Deute Públic de Catalunya a la Borsa de Valors de Barcelona.

La Llei 49/2002, de 23 de desembre, de règim fiscal de les entitats sense fins lucratius i dels incentius fiscals al mecenatge, així com el Reial decret 1270/2003, de 10 d'octubre, que desplega la llei anterior, introdueixen modificacions legals en la normativa sobre retencions pel que fa a determinades entitats sense ànim de lucre.

Atès que una part del deute públic de la Generalitat de Catalunya es col·loca entre entitats sense ànim de lucre afectades per la llei anterior, es fa necessari establir un procediment que permeti el pagament del rendiment íntegre a aquests inversors.

Atès que, degut a les diferents reformes fiscals dels últims anys, hi ha actualment tres circulars diferents de la Direcció General de Política Financera i Assegurances per regular el procediment de pagament dels rendiments derivats dels valors que cotitzin en el Mercat de Deute Públic de Catalunya, es fa necessari unificar les circulars existents en una de sola.

D'acord amb la Direcció General de Pressupostos i Tresor i la Intervenció General, s'estableix la següent circular:

.1 El Departament d'Economia i Finances, pel que fa a les emissions de la Generalitat de Catalunya, i els òrgans corresponents, pel que fa a les altres entitats amb emissions que cotitzen en el Mercat de Deute Públic de Catalunya a la Borsa de Valors de Barcelona, no practicaran les retencions sobre els rendiments procedents de valors amb rendiment explícit que cotitzin en aquest Mercat:

  1. A les persones físiques no-residents a què fa referència l'article 14.1.d) del Reial decret legislatiu 5/2004, de 5 de març, que aprova el Text refós de la Llei de l'impost sobre la renda dels no residents.

  2. Als subjectes passius de l'impost de societats, tal i com estableix l'article 59.q) del Reial decret legislatiu 1777/2004, de 30 de juliol, que aprova el reglament de l'impost sobre societats, així com als inversors no residents que operin a Espanya mitjançant establiment permanent, per valors amb data d'emissió posterior a l'1 de gener de 1999.

  3. A les entitats sense ànim de lucre a què fa referència l'article 2 i les disposicions addicionals 5, 6, 8, 9 i 10 de la Llei 49/2002, de 23 de desembre, de règim fiscal de les entitats sense fins lucratius i dels incentius fiscals al mecenatge, que s'acullin al règim fiscal especial en la forma prevista en l'article 14 d'aquesta llei, per valors amb data d'emissió anterior a l'1 de gener de 1999.

    .2 Les entitats dipositàries o els sistemes de liquidació i compensació reconeguts a l'Estat espanyol o internacionalment, o les entitats que hi estan adherides, en els comptes dels quals figurin registrats, a favor d'algun subjecte dels assenyalats en el punt anterior, valors amb un rendiment explícit que cotitzin en el Mercat del Deute Públic de Catalunya, presentaran davant el Servei de Compensació i Liquidació de la Borsa de Valors de Barcelona (SCLBARNA) la documentació següent:

  4. Una declaració global on consti l'import total dels rendiments corresponents a inversors de cada un dels grups exempts de retenció segons el punt anterior.

  5. Una relació de detall on s'especifiqui la denominació social de cadascun d'aquests inversors, el NIF o el CIF, segons correspongui, el domicili i l'import dels rendiments íntegres corresponents. En el cas dels inversors no residents que operin a Espanya sense mediació d'establiment permanent s'especificarà, enlloc del NIF, els seus països de residència.

    Aquestes declaracions es presentaran abans de les 11 hores del dia hàbil anterior a la data de venciment dels interessos (d-1) i reflectiran la situació en aquell moment. S'admetrà la presentació per fax de la documentació que assenyala el paràgraf anterior, cosa que no eximeix de la tramesa dels originals corresponents dins el mateix dia.

    El dia hàbil anterior a la data de venciment dels interessos (d-1), l'SCLBARNA comunicarà, abans de les 13 hores, al Departament d'Economia i Finances, pel que fa a les emissions de la Generalitat de Catalunya, i als òrgans corresponents, pel que fa a les altres entitats amb emissions que cotitzen en el Mercat del Deute Públic de Catalunya a la Borsa de Valors de Barcelona, mitjançant l'annex 1 d'aquesta Circular, el detall dels valors i dels saldos corresponents als inversors no residents que operin a Espanya amb o sense mediació d'un establiment permanent, als subjectes passius de l'impost de societats, incloent-hi els que figurin en els comptes propis de les entitats adherides a l'SCLBARNA, a les entitats sense finalitat de lucre que s'acullin al règim fiscal especial i a la resta d'inversors, segons el que estableix la present Circular, per tal que la Subdirecció General de Tresoreria del Departament d'Economia i Finances, pel que fa a les emissions de la Generalitat de Catalunya, i els òrgans corresponents, pel que fa a les altres entitats amb emissions que cotitzen en aquest Mercat, facin efectiu el pagament.

    Abans de les 14 hores d'aquest mateix dia, la Subdirecció General de Tresoreria del Departament d'Economia i Finances...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR