DECRET 100/1989, de 17 d'abril, d'aprovació dels programes d'actuació especials per a la construcció, l'ampliació, el remodelatge i el condicionament d'instal·lacions i equipaments esportius, i d'establiment de la concessió d'ajuts per a les actuacions que preveuen.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

Atès que l'article 9.29 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya confereix a la Generalitat competència exclusiva sobre l'esport i el lleure;

Atès que la Llei de Catalunya 8/1988, de 7 d'abril, de l'esport, estableix el Pla director d'instal·lacions i equipaments esportius de Catalunya com a instrument per dotar el seu territori dels equipaments i les instal·lacions esportius necessaris, Pla que s'ha de desenvolupar mitjançant programes d'actuació generals, sectorials o territorials;

Atès que la Llei de l'esport faculta la Secretaria General de l'Esport per desenvolupar programes especials d'actuació, de caràcter territorial o de caràcter sectorial, mentre no hi hagi el Pla director, a fi de desenvolupar la seva política d'equipaments i instal·lacions esportius;

Vista la necessitat de continuar la política d'ajuts a la construcció, l'ampliació, el remodelatge i el condicionament d'instal·lacions i equipaments esportius;

En conseqüència, d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

El Departament de la Presidència, mitjançant la Secretaria General de l'Esport, concedirà, dins els límits que determinin els crèdits aprovats en els seus pressupostos, ajuts a la inversió per a la construcció, l'ampliació, el remodelatge i el condicionament d'instal·lacions i equipaments esportius, sempre que aquestes actuacions s'adeqüin a les previsions dels programes d'actuació especial i es compleixin, així mateix, les prescripcions i condicions que estableixen aquest Decret i les disposicions que el despleguin.

Article 2

Es determinen els programes d'actuació especial següents: 1.1 Programes territorials:

  1. Instal·lacions que completin o incideixin en la tecnificació i l'alt rendiment d'activitats esportives, o que siguin necessàries per posar en funcionament els centres que tinguin per objectiu aquest tipus d'activitats.

  2. Equipaments o instal·lacions esportius de caràcter singular, els quals, donades les seves característiques o l'especialitat que s'hi practica, gaudeixen d'un interès esportiu general a Catalunya i la seva ubicació estigui vinculada a determinades condicions físiques i geogràfiques del territori. 1.2 Programes sectorials:

  3. Actuacions que dotin, aimpliïn, remodelin o adeqüin les instal·lacions esportives que siguin declarades, per part dels ajuntaments o consells comarcals, d'interès preferent per a la pràctica generalitzada de l'esport.

  4. Actuacions que dotin, ampliïn, remodelin o adeqüin les instal·lacions o els equipaments d'interès per a la pràctica dels esports per als clubs i les entitats esportives, i tinguin un caràcter preferent per a les respectives federacions esportives catalanes.

  5. Actuacions que dotin, ampliïn, remodelin o adeqüin les instal·lacions o els equipaments propis dels centres d'ensenyament, a fi de millorar-ne les seves possibilitats d'aprofitament o per facilitar-ne el seu ús en horaris extrascolars.

Article 3

Podran sol·licitar ajuts per a alguna de les actuacions que preveuen els programes d'actuació definits a l'article 2 d'aquest Decret les entitats i els organismes següents: Les entitats locals i comarcals i els organismes que en depenen. Les entitats esportives privades sense finalitat de lucre, inscrites o adscrites al Registre d'entitats esportives de la Generalitat de Catalunya, on es practiqui preferentment algun esport federat. Els centres d'ensenyament.

Article 4

La documentació administrativa que han de presentar els sol·licitants d'un ajut econòmic és la següent:

  1. Sol·licitud formulada en el model normalitzat corresponent.

  2. Certificació de l'acord adoptat per l'òrgan competent de la corporació o entitat que acrediti l'aprovació de l'actuació per a la qual es demana l'ajut. Aquesta aprovació haurà de referir-se tant a l'avantprojecte o projecte tècnic com a la dotació pressupostària, reserva o autorització de crèdit o programa d'inversions per a la realització de l'actuació per a la qual se sol·licita la subvenció, actuació que es materialitzarà amb un pla financer.

  3. Compromís o...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR