REIAL DECRET 1399/1995, de 4 d'agost, sobre ampliació de serveis de l'Administració de l'Estat traspassats a la Generalitat de Catalunya pel Reial decret 2809/1980, de 3 d'octubre, en matèria d'ensenyament.

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

L'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, estableix al seu article 15 que la Generalitat de Catalunya té competència exclusiva en matèria d'ensenyament.

Pel Reial decret 2809/1980, de 3 d'octubre, es va fer el traspàs de funcions i serveis en matèria d'ensenyament, a la Generalitat de Catalunya.

La Llei orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'ordenació general del sistema educatiu, estableix, segons els termes de l'article 4.4 i disposició final primera, que els títols acadèmics i professionals corresponents són expedits per les administracions educatives que es trobin en el ple exercici de les seves competències educatives, en les condicions que preveuen la Llei esmentada i les normes bàsiques i específiques que es dictin a aquest efecte. Aquestes normes bàsiques han estat establertes mitjançant el Reial decret 733/1995, de 5 de maig.

En conseqüència, procedeix ampliar els serveis esmentats traspassats amb els relatius als d'expedició de títols acadèmics.

La Comissió mixta que preveu la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, va adoptar a aquest respecte l'Acord oportú en la sessió del Ple del dia 10 de maig de 1995.

En virtut d'això, en compliment del que disposa la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, a proposta del ministre per a les Administracions Públiques, i amb la deliberació prèvia del Consell de ministres en la reunió del dia 4 d'agost de 1995,

Disposo:

Article 1

S'aprova l'acord de la Comissió mixta de transferències que preveu la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, pel qual s'amplien els serveis de l'Administració de l'Estat traspassats a la la Generalitat de Catalunya en matèria d'ensenyament, adoptat pel Ple de la Comissió esmentada en la seva sessió del dia 10 de maig de 1995, i que es transcriu com a annex a aquest Reial decret, en els termes que s'hi especifiquen.

Article 2

La data d'efectivitat serà la que assenyala l'Acord esmentat de la Comissió mixta.

Disposició final Única Aquest Reial decret es publicarà simultàniament al BOE i al DOGC i adquirirà vigència a partir de la seva publicació.

Palma de Mallorca, 4 d'agost de 1995

Joan Carles, R.

Juan Lerma Blasco Ministre per a les Administracions Públiques

Annex

La senyora Rosa Rodríguez Pascual i el senyor Jaume Vilalta i Vilella, secretaris de la Comissió mixta que preveu la disposició transitòria sisensa de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya,

Certifiquen:

Que en la sessió Plenària de la Comissió mixta de transferències, del dia 19 de maig de 1995, es va adoptar un Acord pel qual s'amplien els mitjans traspassats a la Generalitat de Catalunya pel Reial decret 2809/1980, de 3 d'octubre, en matèria d'ensenyament, amb el traspàs actual en els termes que s'expressen a continuació:

  1. Referència a normes constitucionals, estatutàries i legals en les quals s'empara l'ampliació.

    L'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, estableix a l'article 15 la competència plena de la Generalitat en matèria d'ensenyament.

    Pel Reial decret 2809/1980, de 3 d'octubre, es van traspassar a la Generalitat de Catalunya funcions i serveis en matèria d'ensenyament.

    La Llei orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'ordenació general del sistema educatiu, estableix, d'acord amb els termes de l'article 4.4 i disposició final primera, que els títols acadèmics i professsionals corresponents són expedits per les administracions educatives que es trobin en el ple exercici de les seves competències educatives, en les condicions que preveuen la Llei esmentada i les normes bàsiques i específiques que es dictin a aquest efecte. Per aquest Acord es procedeix a l'ampliació dels serveis esmentats traspassats amb els relatius als d'expedició de títols acadèmics.

  2. Serveis que són objecte de l'ampliació de traspassos a la Generalitat de Catalunya en matèria d'ensenyament no universitari i funcions corresponents que aquesta assumeix.

    Es traspassa la funció d'expedició dels títols acadèmics i professionals corresponents als ensenyaments que estableix la Llei orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'ordenació general del sistema educatiu, com també els serveis que hi són inherents.

    L'exercici de les funcions i els serveis assenyalats anteriorment s'efectuarà d'acord amb el que preveu l'article 149 de la Constitució i l'article 15 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya garantint, en qualsevol cas, la igualtat dels espanyols en l'exercici dels drets i els deures constitucionals.

    En el termini d'un mes des de l'aprovació d'aquest Acord se signaran les actes de lliurament i recepció corresponents.

  3. Data d'efectivitat.

    Aquest acord tindrà efectivitat a partir del dia 1 de juliol de 1995.

    I perquè consti així, expedim aquesta certificació, a Madrid a 10 de maig de 1995.

    - Els secretaris de la Comissió mixta, Rosa María Rodríguez Pascual i Jaume Vilalta i Vilella

    (95.220.020)

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR