REIAL DECRET 1579/1991, de 18 d'octubre, d'ampliació de serveis i mitjans de serveis traspassats a la Generalitat de Catalunya en matèria d'educació (ensenyament a distància).

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

Mitjançant el Reial Decret 2809/1980, de 3 d'octubre, es va aprovar l'Acord de la Comissió Mixta de Transferències a la Comunitat Autònoma de Catalunya, de data 2 d'octubre de 1980, pel qual es traspassaven a la Generalitat de Catalunya les funcions i els serveis corresponents a les competències que en matèria educativa atribueix a la Comunitat l'Estatut d'autonomia.

Entre aquests traspassos no s'inclouen les funcions i els serveis relatius a l'ensenyament a distància (INBAD) a l'àmbit de la Comunitat.

Consegüentment, la Comissió Mixta prevista en la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'autonomia de Catalunya ha adoptat, en sessió del dia 23 de setembre de 1991, l'Acord de traspàs dels serveis i les funcions sobre l'ensenyament a distància en els termes que figuren a l'annex del present Reial Decret.

En virtut d'això, a proposta del ministre per a les Administracions Públiques i amb la deliberació prèvia del Consell de Ministres, en la seva reunió del dia 18 d'octubre de 1991,

Disposo:

Article 1

S'aprova l'Acord adoptat el 23 de setembre de 1991 per la Comissió Mixta de Transferències, prevista a la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, sobre ampliació de funcions i serveis traspassats a la Comunitat Autònoma de Catalunya en matèria d'ensenyament a distància (INBAD).

Article 2

En conseqüència, queden traspassats a la Generalitat de Catalunya els serveis i les funcions amb els corresponents crèdits pressupostaris en els termes que figuren a l'annex al present Reial Decret.

Article 3

Els traspassos a què es refereix aquest Reial Decret tindran efectivitat a partir de la data assenyalada a l'acord de la Comissió Mixta, sens perjudici que el Ministeri d'Educació i Ciència produeixi, fins a la seva entrada en vigor, els actes administratius necessaris per al manteniment dels serveis al mateix règim i nivell de funcionament que tinguin en el moment de l'adopció de l'acord.

Article 4

Els crèdits pressupostaris que es determinin d'acord amb la relació núm. 2 seran donats de baixa en els conceptes d'origen transferits pel Ministeri d'Economia i Hisenda als conceptes habilitats a la secció 32 dels Pressupostos generals de l'Estat per a 1991, destinats a finançar els serveis traspassats a la Generalitat de Catalunya, una vegada que es traspassin a l'esmentat Departament, per part de l'Oficina Pressupostària del Ministeri d'Educació i Ciència, els certificats de retenció del crèdit a fi de donar compliment al que disposa la vigent Llei 31/1990, de 27 de desembre (BOE de 28 de desembre), dels Pressupostos generals de l'Estat per a 1991.

Disposició final El present Reial Decret serà publicat simultàniament al BOE i al DOGC, i tindrà vigència a partir de la seva publicació.

Madrid, 18 d'octubre de 1991

Juan Carlos R.

Juan Manuel Eguiagaray Ucelay Ministre per a les Administracions Públiques

Annex

El senyor Antonio Mijangos Fernández i el senyor Jaume Vilalta i Vilella, secretaris de la Comissió Mixta de Transferències prevista a la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, certifiquen que en la sessió plenària de la Comissió Mixta tinguda el dia 23 de setembre de 1991 es va adoptar l'acord d'ampliació dels serveis i mitjans traspassats a la Generalitat de Catalunya pel Reial Decret 2809/1980, de 3 d'octubre, en matèria d'ensenyament en els termes que s'indiquen a continuació:

  1. Referència a normes constitucionals, estatutàries i legals en les quals s'empara la transferència L'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix, al seu article 15, que corresponen a la Generalitat de Catalunya la regulació i l'administració de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats dins l'àmbit de les seves competències, sens perjudici del que disposen l'article 27 de la Constitució i lleis orgàniques que, de conformitat amb l'apartat 1 de l'article 81 d'aquesta, el desenvolupin; de les facultats que atribueix a l'Estat el número 30 de l'apartat 1 del article 149 de la Constitució, i de l'alta inspecció necessària per al seu compliment i garantia. A l'empara de les esmentades normes han estat traspassats a la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Reial Decret 2809/1980, de 3 d'octubre, les funcions i els serveis de l'Administració de l'Estat en matèria d'ensenyament no universitari, tret de l'ensenyament a distància (INBAD). En conseqüència amb el que s'ha exposat, escau formalitzar l'acord sobre ampliació dels serveis i mitjans traspassats a la Generalitat de Catalunya que a continuació es determinen.

  2. Serveis que es traspassen La Generalitat de Catalunya assumeix en el seu àmbit territorial les funcions i els serveis de l'Administració de l'Estat relatius a l'ensenyament a distància realitzades per l'INBAD per mitjà de l'extensió de Barcelona. L'Administració de l'Estat es reserva les funcions relatives a les competències que en matèria d'ensenyament li corresponen d'acord amb el que estableixen l'article 149.1.30 de la Constitució i l'apartat 2 de la disposició addicional primera de la Llei Orgànica 8/1985, de 3 de juliol.

  3. Mitjans patrimonials i personals que s'amplien

    - 1 Es traspassen a la Generalitat de Catalunya els béns d'equip, mobiliari i material inventariable corresponent a l'extensió de l'INBAD a Barcelona. En el termini d'un mes, a partir de la data d'efectivitat del traspàs, se signaran les corresponents actes de lliurament i recepció de mobiliari, equip i material inventariable com també la documentació i els expedients en tramitació relatius a les funcions traspassades.

    - 2 El personal adscrit als serveis traspassats que figura a la relació número 1.1 adjunta passa a dependre de la Generalitat de Catalunya en les condicions establertes a la legislació vigent. Així mateix es traspassen els llocs de treball vacants amb dotació pressupostària que es detallen a la relació número 1.2 adjunta. Aquestes dotacions completen la plantilla de personal docent transferida a la Generalitat de Catalunya mitjançant el Reial Decret 2809/1980, de 3 d'octubre, assignada a l'extensió de l'INBAD a Barcelona.

  4. Crèdits pressupostaris de l'exercici corresponent que es traspassen

    - 1 La valoració del cost efectiu, en pessetes de 1986, que correspon a les funcions i els mitjans traspassats a la Generalitat de Catalunya s'eleva provisionalment a 19.356.671 pessetes.

    - 2 El finançament, en pessetes de 1991, que correspon al cost efectiu anual de les funcions i els mitjans traspassats, es detalla en la relació número 2. Transitòriament, fins que el cost efectiu es computi per revisar el percentatge de participació de la Comunitat Autònoma en els ingressos de l'Estat, l'esmentat cost efectiu es finançarà mitjançant consolidació en la secció 32 dels Pressupostos generals de l'Estat dels crèdits relatius als diferents components del cost, que seran susceptibles d'actualització per mecanismes generals previstos en cada Llei de pressupostos. Les possibles diferències que es produeixin durant el període transitori respecte del finançament dels serveis transferits seran objecte de regulació, si s'escau, al tancament de l'exercici econòmic mitjançant la presentació dels comptes i estats justificatius corresponents davant una Comissió de Liquidació que es constituirà al Ministeri d'Economia i Hisenda.

    - 3 D'acord amb la programació d'inversions prevista, es transfereix amb càrrec als Pressupostos generals de l'Estat per a 1991 la quantitat de 52.300.000 pessetes amb destinació a l'execució de les obres de condicionament necessàries per al normal funcionament dels serveis que es traspassen.

  5. Data d'efectivitat de la transferència La transferència dels serveis objecte del present Acord tindrà efectivitat a partir del dia 1 d'octubre de 1991.

    Relació 1

    1.1 Personal adscrit als serveis que es traspassen.

    Cognoms i nom: Angosto Bussoms, Jorge. NRP: T01CU54L833406. Retribucions bàsiques: 1.267.364 ptes. Retribucions complementàries: 263.280 ptes. Total: 1.530.644 ptes.

    Cognoms i nom: Marcos Alado, Diego. NRP: T01CU54L833415. Retribucions bàsiques: 1.267.364 ptes. Retribucions complementàries: 310.212 ptes. Total: 1.577.576 ptes.

    Cognoms i nom: Martín Calvo, Antonio. NRP: T01CU54L833401. Retribucions bàsiques: 1.520.036 ptes. Retribucions complementàries: 263.280 ptes. Total: 1.783.316 ptes.

    1.2 Llocs vacants que es traspassen.

    Cos: Professors d'ensenyament secundari. Nombre de llocs: 2. Retribucions bàsiques: 3.441.172 ptes. Retribucions complementàries: 1.850.784 ptes. Total: 5.291.956 ptes.

    Relació 2

    Crèdits pressupostaris que es traspassen segons dades del Pressupost de l'Estat per a 1991

    Crèdits pressupostaris PTA ----------------------------------------------------------- Capítol 1: Retribucions personal traspassat ............... 4.891.536 Retribucions llocs vacants ..................... 5.291.956 Capítol 2: Despeses de funcionament ....................... 6.636.000 Despeses d'arrendament ......................... 18.700.000

    Total .......................................... 35.519.492

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR