REIAL DECRET 1949/1980, de 31 de juliol, sobre traspàs de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de sanitat i serveis i assistència socials.

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, en el seu article 9è., 25, estableix la competència exclusiva de la Generalitat en matèria d'assistència social; altrament, l'article 17, 1, de l'esmentat Estatut atribueix a la Generalitat els serveis inherents a les esmentades competències de la legislació bàsica de l'Estat en matèria de sanitat interior. En conseqüencia procedeix traspassar a aquella Comunitat Autònoma els serveis de l'Estat inherents a les esmentades competències.

La Comissió Mixta prevista a la Disposició transitòria 6a. de l'Estatut ha procedit a concretar els corresponents serveis i inventariar els béns i drets de l'Estat que han d'ésser objecte de traspàs a la Generalitat i ha adoptat respecte a això l'acord oportú en la seva sessió del ple celebrat el 30 de juliol de 1980.

En virtut d'això, en compliment del que disposa la Disposició transitòria sisena, 2, de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a proposta dels Ministres de Sanidad y Seguridad Social i d'Administración Territorial, i prèvia deliberació del Consell de ministres en la seva reunió del dia trenta-u de juliol de mil nou-cents vuitanta.

Disposo:

Article primer

S'aprova l'acord de la Comissió Mixta prevista a la Disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, pel qual es concreten els Serveis i Institucions i els mitjans materials i personals que han d'ésser objecte de traspàs a la Generalitat en matèria de sanitat i serveis i assistència socials, adoptat pel Ple de l'esmentada Comissió en la seva sessió del 30 de juliol de 1980, que es transcriu com a annex d'aquest Reial Decret.

Article segon

En conseqüència queden traspassats a la Generalitat de Catalunya els serveis i institucions que es detallen en l'esmentat acord de la Comissió Mixta, en els termes i amb les condicions que s'hi especifiquen i els béns, personal i crèdits pressupostaris que resulten del text de l'acord i dels inventaris annexos. (*)

Article tercer

Aquests traspassos seran efectius a partir de la data assenyalada en l'acord de la Comissió Mixta.

Article quart

Aquest Reial Decret serà publicat simultàniament al Boletín Oficial del Estado i al Diari Oficial de la Generalitat, i adquirirà vigència a partir de la seva publicació.

Donat a Palma de Mallorca, a trenta-u de juliol de 1980.

JUAN CARLOS R.

El Ministro de la Presidencia Rafael Arias-Salgado y Montalvo

ACORD DE LA COMISSIÓ MIXTA DE TRANSFERÈNCIES

Luis Ortega Puente i Jaume Vilalta Vilella, Secretaris de la Comissió Mixta prevista a la Disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

Certifiquem:

Que en el Ple de la Comissió celebrat el 30 de juliol de 1980 s'acordà el traspàs a la Generalitat de Catalunya dels serveis de sanitat i serveis i assistència socials, en els termes que es reprodueixen a continuació:

  1. Competència de la Generalitat en matèria de Sanitat. L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, estableix al seu article 9è., 25, que la Generalitat té competència exclusiva en matèria d'Assistència Social. D'altra banda, l'article 17, 1, assenyala que correspon a la Generalitat el desplegament legislatiu i l'execució de la legislació bàsica de l'Estat en matèria de sanitat interior.

  2. Designació, amb llur denominació, organització i funcions dels serveis i institucions que es traspassen. 1. Es traspassen els serveis corresponents als centres i establiments dependents de l'organisme autònom Institut Nacional d'Assistència Social i de les seves Delegacions Provincials. 2. Igualment es traspassen els centres socials assistencials actualment dependents de la Dirección General de Acción Social. 3. La Generalitat de Catalunya es farà càrrec de la concessió i gestió de les ajudes del Fons Nacional d'Assistència Social quant als beneficiaris residents a Catalunya, i als centres que se subvencionin amb càrrec a l'esmentat Fons, sens perjudici de les ajudes que pugui disposar la Generalitat. 4. Es traspassen els centres i serveis de l'Administració Institucional de la Sanitat Nacional a Catalunya. En relació amb els centres assistencials hospitalaris de l'esmentat organisme el traspàs serà efectiu després de la realització o actualització de concerts amb l'Institut Nacional de la Salut o quan es transfereixin a la Generalitat de Catalunya els serveis de l'esmentat Institut. 5. També es traspassen les unitats administratives de les Delegacions Territorials del Ministerio de Sanidad y Seguridad Social a Catalunya, corresponents a serveis socials, així com les que corresponguin a altres funcions que es transfereixen. 6. La Generalitat exercirà les funcions d'inspecció de Sanitat i Salut actualment exercides per les Delegacions Territorials del Ministerio de Sanidad y Seguridad Social a Catalunya, sense perjudici de l'alta inspecció de l'Estat, que exercirà un inspector a cadascuna de les províncies. 7. La Generalitat de Catalunya col·laborarà amb l'Administració Sanitària de l'Estat per facilitar el compliment de les competències d'aquesta, així com en totes les qüestions que ultrapassin l'àmbit territorial de Catalunya. Un conveni entre l'Administració de l'Estat i la Generalitat de Catalunya determinarà les col·laboracions personals i materials de caràcter permanent. 8. Les anteriors transferències no alteren l'adscripció dels centres i establiments al compliment de llurs fins benèfics o assistencials, sense perjudici de les reorganitzacions que pugui acordar la Generalitat.

  3. Béns, drets i obligacions de l'Estat que es traspassen a la Generalitat. 1. Els centres i establiments dependents de l'organisme autònom Institut Nacional d'Assistència Social, així com els centres actualment en construcció o ampliació o en fase d'equipament per part de la Dirección General de Acción Social (guarderies, llars i altres centres assistencials) es detallen en l'adjunta llista número 1 (*). 2. Els centres socials assistencials, actualment dependents de la Dirección General de Acción Social, que es traspassen es detallen a l'adjunta llista número 2 (*). 3. Els centres de l'Administració Institucional de la Sanitat nacional que es traspassen s'especifiquen a l'adjunta llista número 3 (*). 4. Els béns afectes a les Delegacions Territorials del Ministerio de Sanidad y Seguridad Social a Catalunya que es traspassen s'especifiquen a l'adjunta llista número 4 (*).

  4. Personal adscrit als serveis i institucions que es traspassen. El personal de l'Estat adscrit als serveis, centres i establiments que passen a dependre de la Generalitat es detallen a les adjuntes llistes números 5, 6 i 7 (*).

  5. Llocs de treball vacants. En les anteriors llistes números 5, 6 i 7 s'inclouen igualment els llocs de treball vacants.

  6. Crèdits pressupostaris de l'exercici corrent que es traspassen a la Generalitat. Les dotacions pressupostàries dels serveis que es traspassen es recullen als estats adjunts número 8.9 i 10 (*). Als efectes del traspàs de la gestió i concessió d'ajudes del Fons Nacional d'Assistència Social per part de la Generalitat se li transferiran les dotacions pressupostàries corresponents.

  7. Efectivitat de les transferències. Pel que fa a les transferències sobre la gestió i concessió d'ajudes del Fons Nacional d'Assistència Social, el traspàs serà efectiu abans del 1r. de gener de 1981 i en aquest termini s'adoptaran de comú acord les mesures que permetin l'assumpció progressiva dels serveis. En les altres matèries traspassades, l'efectivitat tindrà lloc a partir del 1r. d'octubre de 1980, salvant allò establert al paràgraf segon de l'epígraf B), 4, d'aquest acord.

I per tal que consti, expedim aquesta certificació a Madrid, el trenta-u de juliol de 1980.

Luis Ortega

- Jaume Vilalta.

(*) (Vegeu annexos a les pàgs. 1449-1486)

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR