REIAL DECRET 2625/1982, de 24 de setembre, sobre traspàs de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de radiodifusió i televisió.

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, en el seu article 16.1 i 16.3 estableix, respectivament, que en el marc de les normes bàsiques de l'Estat correspon a la Generalitat el desplegament legislatiu i l'execució del règim de Radiodifusió i televisió en els termes i casos establerts en la Llei que reguli l'Estatut Jurídic de la Ràdio i la Televisió; i que, en els termes establerts als apartats anteriors d'aquest article, la Generalitat podrà regular, crear i mantenir la seva pròpia televisió, ràdio i premsa i, en general, tots els mitjans de comunicació social per al compliment dels seus fins. En conseqüència és procedent traspassar a la Generalitat de Catalunya els serveis de l'Estat inherents a les susdites competències.

La Comissió Mixta prevista a la Disposició transitòria 6 de l'Estatut ha procedit a concretar els corresponents serveis que hauran d'ésser objecte de traspàs a la Generalitat i ha adoptat respecte a això l'acord oportú en la seva sessió del Ple, celebrat el 4 de maig de 1982.

En virtut d'això, i en compliment del que disposa la Disposició transitòria 6.2 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a proposta dels Ministres de la Presidencia i d'Administración Territorial, i prèvia deliberació del Consell de Ministres en la seva reunió del dia 24 de setembre de 1982,

Disposo:

Article primer

- S'aprova l'acord de la Comissió Mixta

prevista a la Disposició transitòria 6 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, pel qual es concreten els serveis i institucions que han d'ésser objecte de traspàs a la Generalitat de Catalunya, en matèria de Radiodifusió i Televisió, adoptat pel Ple de l'esmentada Comissió en la seva sessió del dia 4 de maig de 1982, que es transcriu annex al present Reial Decret.

Article segon

- En conseqüència, queden traspassats a la

Generalitat de Catalunya els serveis i institucions que es detallen en el susdit acord de la Comissió Mixta, en els termes i amb les condicions que s'hi especifiquen.

Article tercer

- Aquests traspassos seran efectius a partir

de la data assenyalada en l'acord de la Comissió Mixta.

Article quart

- Aquest Reial Decret serà publicat

simultàniament al Boletín Oficial del Estado i al Diari Oficial de la Generalitat, i adquirirà vigència a partir de la seva publicació.

Madrid, 24 de setembre de 1982

JUAN CARLOS R.

El Ministro de la Presidencia, Matias Rodríguez Inciarte

ACORD DE LA COMISSIÓ MIXTA DE TRANSFERÈNCIES

Gonzalo Puebla de Diego i Jaume Vilalta i Vilella, Secretaris de la Comissió Mixta prevista a la Disposició transitòria 6 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya,

Certifiquem:

Que en el Ple de la Comissió Mixta, celebrat el 4 de maig de 1982, s'acordà el traspàs a la Generalitat dels Serveis en matèria de radiodifusió i televisió, en els termes que es reprodueixen a continuació:

  1. Competències que corresponen a la Generalitat El traspàs de les funcions i els serveis que l'Estat presta en matèria de Registres d'Empreses Radiodifusores, Registre de Professionals de Ràdio i Televisió, Antenes Col·lectives i Televisió en circuit tancat s'emparen en l'article 16.1 i 3 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

  2. Serveis o Institucions que es traspassen 1. Registre d'Empreses Radiodifusores.

    - Es transfereixen a la Generalitat de Catalunya les funcions de Registre de les Empreses Radiodifusores. La Generalitat podrà obrir un Registre en el qual s'inscriuran les Empreses domiciliades al territori autònom. Les inscripcions practicades al Registre de l'Administració Central de les Empreses no domiciliades al territori català, però que pretenguin exercir també llurs activitats a Catalunya, es traslladaran al Registre de la Generalitat, en el qual seran anotades. Es donarà trasllat immediat al Registre de l'Administració Central, en el qual seran anotades, de totes les inscripcions realitzades al Registre de la Generalitat. El Boletín Oficial del Estado publicarà els anuncis corresponents als expedients que es tramitin davant ambdós Registres, i el Diari Oficial de la Generalitat els que es tramitin davant el Registre de la Generalitat de Catalunya. Els terminis reglamentaris d'informació pública es computaran a partir de la publicació al Boletín Oficial del Estado dels anuncis corresponents, sigui quin sigui el Registre en el qual s'hagués sol·licitat la inscripció. Les inscripcions anteriors a la data d'obertura del Registre de la Generalitat radicaran al Registre de l'Administració Central, que a tots aquests efectes continuarà com a Registre General per a tot el territori nacional. A partir del moment de l'obertura del Registre de la Generalitat, el Registre de l'Administració Central lliurarà tots els expedients en tràmit d'inscripció que, a causa de llur domiciliació o de llur àmbit d'activitats en el territori autònom , haguessin d'ésser inscrits al Registre de la Generalitat. Igualment el Registre central, a requeriment del Registre de la Generalitat, li lliurarà fotocòpies certificades dels expedients ja inscrits, dels quals hagi de tenir coneixement per les raons de territorialitat ja indicades. 2. Registre de Professionals de Ràdio i Televisió.

    - Es transfereixen a la Generalitat de Catalunya les funcions de Registre de Professionals de Ràdio i Televisió. La Generalitat podrà obrir un registre anàleg a l'existent a l'Administració Central, en el qual s'inscriuran tots els professionals de Ràdio i Televisió domiciliats a Catalunya. 3. Es traspassen a la Generalitat de Catalunya les funcions de l'Administració Central en matèria d'Antenes col·lectives i Televisió en circuit tancat.

  3. Béns, drets i obligacions de l'Estat que es traspassen a la Generalitat de Catalunya Cap.

  4. Personal adscrit als serveis que es traspassen Cap.

  5. Places vacants Cap.

  6. Crèdits pressupostaris de l'exercici corrent que es traspassen a la Generalitat de Catalunya Cap.

  7. Efectivitat de les transfèrencies Sens perjudici de l'entrada en vigor del present acord, l'efectivitat d'aquesta transferència de serveis serà el dia 1 de juliol de 1982.

    I per tal que consti, expedim la present certificació a Madrid, el 4 de maig de 1982.

    - Els Secretaris de la Comissió.

    - Gonzalo Puebla de Diego i Jaume Vilalta i Vilella.

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR