REIAL DECRET 305/1985, de 6 de febrer, sobre traspàs de serveis de l'Administració de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria d'Universitats.

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, en el seu article 15 estableix la competència plena de la Generalitat en la regulació i administració de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats, en l'àmbit de les seves competències, sens perjudici d'allò que disposen l'article 27 de la Constitució i Lleis Orgàniques que, conforme a l'apartat primer de l'article 81 d'aquella, el desenvolupin, de les facultats que atribueix a l'Estat el número 30 de l'apartat 1 de l'article 149 de la Constitució i de l'alta inspecció necessària per al seu compliment i garantia.

La Comissió Mixta prevista en la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia ha procedit a concretar els corresponents serveis i institucions i mitjans personals, materials i pressupostaris de l'Estat relatius a les competències que en matèria d'Universitats corresponen a la Generalitat de Catalunya, i ha adoptat a aquest efecte l'oportú acord en la sessió del Ple celebrat el dia 2 de febrer de 1984, la virtualitat pràctica del qual acord requereix la corresponent aprovació del Govern mitjançant l'oportú Reial Decret.

Per tant, en compliment del que disposa la disposició transitòria sisena esmentada de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a proposta dels Ministres d'Educació i Ciència i d'Administració Territorial, i amb la prèvia deliberació del Consell de Ministres en la seva reunió del dia 6 de febrer de 1985,

Disposo:

Article primer

- S'aprova l'acord de la Comissió Mixta, de

data 2 de febrer de 1984, sobre traspàs a la Generalitat de Catalunya dels Serveis i les Institucions i els mitjans personals, materials i pressupostaris de l'Estat relatius a les competències que en matèria d'Universitats han de ser objecte de traspàs a la Generalitat de Catalunya.

Article segon

- En conseqüència, queden traspassats a la

Generalitat de Catalunya els Serveis i les Institucions i els béns, els drets i les obligacions, així com el personal i els crèdits pressupostaris que figuren en les llistes números 1,4 i 5 adjuntes al mateix acord de la Comissió mixta indicada, que figura com a annex del present Reial Decret, en els termes i amb les condicions que s'hi especifiquen.

Article tercer

- Els traspassos tindran efectivitat a

partir del dia 1 de febrer de 1985, assenyalat en l'acord de la Comissió Mixta, i es validaran a aquests efectes tots els actes administratius dictats pel Ministeri d'Educació i Ciència fins a la data de publicació del present Reial Decret.

Article quart

- Aquest Reial Decret serà publicat

simultàniament en el Boletín Oficial del Estado i en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i adquirirà vigència a partir de la seva publicació.

Dat a Madrid, el 6 de febrer de 1985

Juan Carlos R.

El Ministre de la Presidència, Javier Moscoso del Prado y Muñoz

ACORD DE LA COMISSIÓ MIXTA DE TRANSFERÈNCIES

Gonzalo Puebla de Diego i Jaume Vilalta i Vilella, Secretaris de la Comissió Mixta prevista en la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya,

Certifiquen:

Que en la sessió plenària de la Comissió celebrada el dia 2 de febrer de 1984, es va adoptar acord sobre el traspàs a la Generalitat de Catalunya dels serveis de l'Administració de l'Estat en matèria d'Universitats, en els termes que a continuació s'expressen:

  1. Competència de la Generalitat

    1. L'article 15 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya estableix que és de la competència plena de la Generalitat la regulació i administració de l'ensenyament en tots els seus nivells i graus, modalitats i especialitats, en l'àmbit de les seves competències, sens perjudici d'allò que disposen l'article 27 de la Constitució i Lleis Orgàniques que, conforme a l'apartat 1 de l'article 81 d'aquella, el desenvolupin, de les facultats que atribueix a l'Estat el número 30 de l'apartat 1 de l'article 149 de la Constitució i de l'alta inspecció necessària per al seu compliment i garantia.

    2. En conseqüència, es traspassen a la Generalitat els serveis relatius a les competències que en matèria d'Universitat li corresponen, d'acord amb el que preveu l'esmentat article 15 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, l'article 149.1, apartats 1, 18 i 30 de la Constitució i la Llei Orgànica 11/1983, de 25 d'agost, de Reforma Universitària.

  2. Serveis i Institucions que es traspassen

    1. Es traspassen a la Generalitat de Catalunya tots els serveis de l'Administració de l'Estat en matèria d'Universitats -excepte els relatius a competències de l'Estat- que realitza a través del Ministeri d'Educació i Ciència i dels organismes autònoms que en depenen.

      Així mateix, es traspassen la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya a la Generalitat de Catalunya, que exercirà les competències que en aquesta matèria li corresponen expressament, d'acord amb les normes esmentades en l'apartat A.2 anterior.

    2. Es traspassen igualment:

      1. La gestió de beques i ajudes a l'estudi universitari, compreses en els plans d'inversions de l'Institut Nacional d'Assistència i Promoció de l'Estudiant, d'acord amb els criteris establerts per l'Administració de l'Estat.

      2. La tramitació de les exempcions parcials o totals del pagament de les taxes acadèmiques, acordades per l'Estat.

    3. La Generalitat i l'Administració de l'Estat hauran de facilitar-se mútuament totes les dades que siguin necessàries per a l'exercici de les seves funcions, i especialment per a l'elaboració de les estadístiques d'ensenyament. Per assegurar la més completa cooperació en aquesta matèria, es mantindran bancs de dades de personal, centres, recursos, costos i documentació d'utilització conjunta. Per tal d'assegurar la deguda coordinació, la Generalitat trametrà còpia dels expedients d'inscripció dels Centres Universitaris al Ministeri d'Educació i Ciència.

  3. Béns, drets i obligacions que es traspassen

    1. La Generalitat se subroga en els contractes d'obres i subministraments, així com en els drets i les obligacions derivats d'aquests, corresponents a adjudicacions no descentralitzades en Universitats, fins a l'entrada en vigor dels Estatuts d'aquestes i la constitució dels respectius Consells Socials.

    2. Els béns de titularitat estatal que es detallen en la llista adjunta número 1, que actualment estan adscrits a la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, i la Universitat Politècnica de Catalunya i afectes al compliment dels seus fins, es traspassen a la Generalitat de Catalunya fins que no es produeixi l'assumpció de la titularitat d'aquests per part de les Universitats.

  4. Personal adscrit als Serveis i les Institucions que es traspassen

    1. Es transferirà a la Generalitat de Catalunya, en les condicions assenyalades en la legislació vigent, el personal del Ministeri d'Educació i Ciència i dels seus organismes autònoms adscrits als referits serveis que es traspassen, o, si manca, les seves dotacions corresponents.

    2. En la llista número 2 adjunta es recull el personal no docent de les Universitats que, no essent objecte de traspàs, es detalla a efectes de determinar la subvenció de la Generalitat a les Universitats.

    3. En la llista número 3 adjunta es recull el personal docent de les Universitats que, no essent objecte de traspàs, es detalla als efectes de determinar la subvenció de la Generalitat a les Universitats i del que disposa l'apartat F.2.

  5. Places de treball vacants

    Les places de treball vacants amb dotació pressupostària es detallen en la llista número 4 adjunta.

  6. Crèdits pressupostaris que es traspassen

    1. Els crèdits que figuren en els Pressupostos Generals de l'Estat per a 1985 per a les Universitats de Catalunya i que es detallen en la llista annexa número 5 es traspassen a la Generalitat de Catalunya com a transferències corrents i de capital perquè integrin la subvenció anual prevista en la Llei de Reforma Universitària.

    2. L'Administració de l'Estat transferirà a la Generalitat de Catalunya, al seu moment, els crèdits necessaris per portar a terme la progressiva educació i ampliació de les actuals plantilles de les Universitats de Catalunya fins a cobrir la plantilla de Professors i Ajudants d'aquestes a què fa referència la disposició transitòria desena de la Llei Orgànica 11/1983, de 25 d'agost, de Reforma Universitària.

    3. L'Administració de l'Estat transferirà a la Generalitat de Catalunya els crèdits necessaris per compensar l'exempció o reducció de les taxes acordades per aquest.

  7. Efectivitat de la transferència

    Sens perjudici de la data d'entrada en vigor del Decret aprovatori del present acord, els traspassos acordats de serveis, béns, personal i crèdits pressupostaris seran efectius a partir del dia 1 de febrer de 1985.

    I perquè consti, signem la present certificació a Madrid, el 2 de febrer de 1984.

    - Gonzalo Puebla de Diego i Jaume Vilalta i Vilella.

    (Vegeu llistes a les pàgs. 735-739)

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR