REIAL DECRET 2455/1982, de 30 de juliol, sobre traspàs de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de premsa i publicitat.

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, en els seus articles 9.30, 16.2 i 16.3, estableix, respectivament, la competència exclusiva de la Generalitat de Catalunya en matèria de publicitat, sens perjudici de les normes dictades per l'Estat per a sectors i mitjans específics i en el marc de les normes bàsiques de l'esmentat Estatut i competeix a la Generalitat el desplegament legislatiu i l'execució del règim de Premsa i, en general, de tots els mitjans de comunicació social, així com es reconeix la capacitat de la Comunitat Autònoma per regular, crear i mantenir en els termes que el mateix article 16 conté entre altres mitjans la seva pròpia premsa per al compliment dels seus fins. En conseqüència, és procedent traspassar a la Generalitat de Catalunya els serveis de l'Estat inherents a tals competències exercides actualment per la Secretaría de Estado para la Información del Ministerio de la Presidencia.

La Comissió Mixta prevista a la Disposició transitòria 6 de l'Estatut ha procedit a concretar els corresponents serveis que hauran d'ésser objecte de traspàs a la Generalitat, adoptant respecte a això l'acord oportú en la seva secció del Ple celebrat el 4 de maig de 1982.

En virtut d'això i en compliment del que disposa la Disposició transitòria 6.2 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a proposta dels Ministres de la Presidencia i de la Administración Territorial, i prèvia deliberació del Consell de Ministres en la seva reunió del dia 30 de juliol de 1982,

Disposo:

Article primer

- S'aprova l'acord de la Comissió Mixta

prevista a la Disposició transitòria 6 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, pel qual es concreten els serveis i institucions que han d'ésser objecte de traspàs a la Generalitat en matèria de Premsa i Publicitat, adoptat pel Ple de l'esmentada Comissió en la seva sessió del dia 4 de maig de 1982, que es transcriu annex al present Reial Decret.

Article segon

- En conseqüència, queden traspassats a la

Generalitat de Catalunya els serveis i institucions que es detallen a l'esmentat acord de la Comissió Mixta en els termes i amb les condicions que s'hi especifiquen.

Article tercer

- Aquests traspassos seran efectius a partir

Aquests traspassos seran efectius a partir de la data assenyalada en l'acord de la Comissió Mixta.

Article quart

- Aquest Reial Decret serà publicat

simultàniament al Boletín Oficial del Estado i al Diari Oficial de la Generalitat, i adquirirà vigència a partir de la seva publicació.

Dat a Palma de Mallorca el 30 de juliol de 1982.

JUAN CARLOS R.

El Ministro de la Presidencia, Matías Rodríguez Inciarte.

ACORD DE LA COMISSIÓ MIXTA DE TRANSFERÈNCIES

Gonzalo Puebla de Diego i Jaume Vilalta i Vilella, Secretaris de la Comissió Mixta prevista a la Disposició transitòria 6 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya,

Certifiquem:

Que en el Ple de la Comissió Mixta celebrat el dia 4 de maig de 1982, s'acordà el traspàs a la Generalitat de Catalunya de serveis de l'Estat en matèria de Premsa i Publicitat en els termes que es reprodueixen a continuació:

  1. Competències que corresponen a la Generalitat. El traspàs de les funcions i serveis que l'Estat presta en matèria de premsa i publicitat s'empara en els articles 9.30, 16.2 i 16.3 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

  2. Serveis i institucions que es traspassen. 1. Registre d'empreses periodístiques.

    - Es transfereixen a la Generalitat de Catalunya les funcions de registre de les empreses periodístiques. S'obrirà a Catalunya un registre en el qual s'inscriuran totes les empreses domiciliades al territori autònom. Les inscripcions practicades al Registre de l'Administració Central de les empreses no domiciliades en el territori català, però que pretenen exercir també llurs activitats a Catalunya, es traslladaran immediatament al Registre de la Generalitat, en el qual seran anotades. Es donarà trasllat immediatament al Registre de l'Administració Central, en el qual seran anotades, de les inscripcions realitzades al Registre de la Generalitat. El Boletín Oficial del Estado publicarà els anuncis corresponents als expedients que es tramitin davant ambdós registres, i el Diari Oficial de la Generalitat els dels que es tramitin davant el Registre de la Generalitat de Catalunya. Els terminis reglamentaris d'informació pública es computaran a partir de la publicació al Boletín Oficial del Estado dels anuncis corresponents, fos quin fos el Registre en el qual s'hagués sol·licitat la inscripció. Les inscripcions anteriors a la data d'obertura del Registre de la Generalitat radicaran al Registre de l'Administració Central, que a tots aquests efectes continuarà com a Registre General per a tot el territori nacional. A partir del moment de l'obertura del Registre de la Generalitat, el Registre de l'Administració Central lliurarà tots els expedients en tràmit d'inscripció que, en raó de la seva domiciliació o del seu àmbit d'activitats en el territori autònom, haguessin d'ésser inscrits al Registre de la Generalitat. Igualment el Registre Central, a requeriment del Registre de la Generalitat, li lliurarà fotocòpies certificades dels expedients ja inscrits, dels quals haurà de tenir coneixement per les raons de territorialitat ja indicades. 2. Registre de periodistes.

    - Es transfereixen a la Generalitat de Catalunya les funcions de Registre de Periodistes. La Generalitat podrà obrir un Registre anàleg a l'existent a l'Administració Central, en el qual s'inscriuran tots els periodistes domiciliats a Catalunya. 3. Subvencions en matèria de premsa.

    1. Subvencions per a paper de premsa: Previa certificació per l'AEDE, tant a la Secretaría de Estado para la Información com a la Generalitat de Catalunya, de les quantitats a satisfer a les Empreses domiciliades a Catalunya, la part del crèdit corresponent a les esmentades certificacions es posarà a disposició de la Generalitat, per tal que faci efectives les liquidacions que se'n derivin.

    2. Subvencions de difusió: Un cop determinades les subvencions que corresponguin als periòdics domiciliats al territori de Catalunya, la part del crèdit anual corresponent a les esmentades subvencions es posarà a disposició de la Generalitat, per tal que faci efectius els pagaments. 4. Ajudes per a reconversió d'empreses periodístiques.

    - La documentació de les diferents Empreses periodístiques que, amb domicili principal en el territori de la Comunitat Autònoma i en aplicació de les disposicions reguladores de l'ajuda estatal per a llur reestructuració, sol·licitin una subvenció, serà presentada davant la Generalitat, que remetrà la corresponent proposta a la Secretaría de Estado para la Información, juntament amb tots els expedients presentats a la Generalitat. A la vista del nombre de sol·licituds, llur volum d'inversió i dels crèdits disponibles en els Pressupostos Generals de l'Estat per a l'esmentat fi, la Secretaría de Estado para la Información fixarà la quantia i el termini i la forma de la subvenció corresponent, que es posarà a disposició de la Generalitat perquè faci efectives les liquidacions que se'n deriven. 5. Registre General de Publicitat.

    - Mentre la Generalitat no promulgui les seves pròpies normes, podrà establir un registre anàleg al previst per a les empreses periodístiques. 6. Instituto Nacional de Publicidad.

    - La Generalitat de Catalunya exercirà les funcions de l'Instituto Nacional de Publicidad, sens perjudici de les que realitzi l'Institut mateix al territori de Catalunya, en coordinació amb la Generalitat.

  3. Béns, drets i obligacions de l'Estat que es traspassen a la Generalitat de Catalunya. No n'hi ha en aquesta transferència.

  4. Personal adscrit als serveis que es traspassen. No es transfereix personal en la present transferència.

  5. Places vacants. No hi ha places vacants en aquesta transferència.

  6. Efectivitat de la transferència. Aquesta transferència serà efectiva a partir del dia 1 de juliol de 1982.

    I per tal que consti, expedim la present certificació a Madrid, el 4 de maig de 1982. -Els Secretaris de la Comissió Mixta, Gonzalo Puebla de Diego i Jaume Vilalta i Vilella.

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR