REIAL DECRET 2697/1981, de 30 d'octubre, sobre traspàs de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria d'inspecció de transport per carretera.

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

L'Estatut d'Autonomia de Catalunuya, aprovat per Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, en el seu article 9.15 estableix la competència exclusiva de la Generalitat de Catalunya en matèria de Transports Terrestres, sense perjudici del que disposa el número 21 de l'apartat 1 de l'article 149 de la Constitució. A més, a tenor del número 9 de l'article 11 de l'esmentat Estatut, correspon a la Generalitat l'execució de la legislació de l'Estat en matèria d'ordenació del transport de mercaderies i viatgers en els termes i condicions assenyales al susdit precepte.

En conseqüència, procedeix traspassar a aquella Comunitat Autònoma els serveis de l'Estat inherents a la mencionada competència.

La Comissió Mixta prevista a la disposició transitòria 6 de l'Estatut ha procedit a concretar els corresponents serveis i inventariar els béns i drets de l'Estat que han d'ésser objecte de traspàs a la Generalitat, i ha adoptat respecte a això l'oportú acord en la seva sessió del Ple celebrat el 30 de setembre de 1981.

En virtut d'això, en compliment del que disposa la Disposició Transitòria 6.2 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a proposta dels Ministres d'Administración Territorial, de Transportes, Turismo y Comunicaciones, i prèvia deliberació del Consell de Ministres en la seva reunió del dia 30 d'octubre de 1981,

Disposo:

Article primer

- S'aprova l'acord de la Comissió Mixta

prevista a la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, pel qual es concreten els serveis i institucions i els mitjans materials i personals que han d'ésser objecte de traspàs a la Generalitat en matèria d'inspecció de transport per carretera, adoptat pel Ple de l'esmentada Comissió en la seva sessió del 30 de setembre de 1981, i que es transcriu com a annex del present Reial Decret.

Article segon

- En conseqüència queden traspassats a la

Generalitat de Catalunya els serveis i institucions que es detallen en l'esmentat acord de la Comissió Mixta, en els termes i amb les condicions que s'hi especifiquen, i els béns, personal i crèdits pressupostaris que resulten del text de l'Acord i de les llistes i els estats annexos.

Article tercer

- Aquests traspassos seran efectius a partir

de la data assenyalada en l'acord de la Comissió Mixta.

Article quart

- Aquest Reial Decret serà publicat

simultàniament al Boletín Oficial del Estado i al Diari Oficial de la Generalitat, i adquirirà vigència a partir de la seva publicació.

Dat a Madrid, el 30 d'octubre de 1981.

JUAN CARLOS R.

El Ministro de la Presidencia. Matías Rodríguez Inciarte.

ACORD DE LA COMISSIÓ MIXTA DE TRANSFERÈNCIES

Gonzalo Puebla de Diego i Jaume Vilalta i Vilella, Secretaris de la Comissió Mixta prevista a la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya,

Certifiquem:

Que en el Ple de la Comissió celebrat el dia 30 de setembre de 1981 s'acordà el traspàs a la Generalitat de Catalunya dels serveis en matèria d'inspecció de transport per carretera, en els termes que es reprodueixen a continuació:

  1. Competències que corresponen a la Generalitat. L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, en el seu article 9.15, atribueix a la Generalitat la competència exclusiva en matèria de transports terrestres, sense perjudici del que disposa l'apartat 21 del punt 1 de l'article 149 de la Constitució. Igualment, segons el número 9 de l'article 11 de l'esmentat Estatut, correspon a la Generalitat l'execució de la legislació de l'Estat quant a l'ordenació del transport en els termes previstos al susdit precepte.

  2. Serveis i institucions que es traspassen. Es traspassen a la Generalitat de Catalunya els serveis d'inspecció del transport per carretera, amb les peculiaritats que es determinen a les llistes i els estats annexos al present acord. Quant als serveis de transport de competència exclusiva de l'Estat, la Generalitat exercirà les funcions d'inspecció, imposició de multes i tramitació dels expedients sancionadors en els quals es proposi a l'òrgan pertinent de l'Administració Central de l'Estat l'anul·lació de l'autorització administrativa o caducitat de la concessió amb la consegüent retirada de targeta de transport, i a tal efecte caldrà sotmetre's en tot cas a la legislació de l'Estat reguladora dels susdits serveis. No obstant això, i per tal com es tracta de competències exclusives de l'Estat, en qualsevol moment el Ministerio de Transportes, Turismo y Comunicaciones podrà exercir directament la Inspecció. La Generalitat de Catalunya portarà, a aquests efectes, un Registre de Sancions, que mantindrà la necessària coordinació i informació, de caràcter recíproc, amb el Registro General de Sanciones del Ministerio de Transportes, Turismo y Comunicaciones. En tot cas, aquest Departament i el de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya s'informaran recíprocament de les sancions que imposin.

  3. Béns, drets i obligacions de l'Estat que es traspassen a la Generalitat. Es traspassà a la Generalitat de Catalunya la titularitat de les bàscules que consten a la llista número 1. Es traspassen igualment el mobiliari, maquinària i estris que hi hagués afectes, com a accessoris, als serveis d'inspecció efectuats amb les esmentades bàscules. Els susdits bàscules i accessoris podran ésser utilitzats pels Serveis de l'Administració de l'Estat en l'exercici de les competències que aquesta conserva conforme al que preveu el paràgraf tercer del punt B del present acord.

  4. Personal adscrit als serveis i institucions que es traspassen. Es transfereix a la Generalitat de Catalunya, en les condicions assenyalades a la legislació vigent, el personal que s'especifica a la llista número 2.

  5. Llista de llocs de treball vacants que es traspassen. No n'hi ha.

  6. Crèdits pressupostaris que es traspassen a la Generalitat. Els crèdits pressupostaris de l'exercici corrent, que constitueixen la dotació dels serveis traspassats, són recollits a l'estat número 3.

  7. Efectivitat dels traspassos. Sense perjudici de la data d'entrada en vigor del Reial Decret aprovatori del present acord, els traspassos efectuats dels serveis, béns, personal i crèdits seran efectius a partir de l'1 de novembre de 1981.

I per tal que consti expedim la present certificació a Madrid, el 30 de setembre de 1981. -Gonzalo Puebla de Diego, Jaume Vilalta i Vilella.

(Vegeu llistes a les pàgs. 1535-1536)

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR