REIAL DECRET 1081/1978, de 2 de maig, per a l'aplicació de l'amnistia als funcionaris de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

El Reial Decret-llei deu/mil nou-cents setanta-sis, del trenta de juliol, sobre amnistia, inclou els funcionaris públics en general. Per tal de desenrotllar aquesta disposició, es dictaren el Reial Decret dos mil tres-cents noranta-sis/mil nou-cents setanta-sis, del dia u d'octubre, del Ministre de l'Interior, que aplica els beneficis de l'amnistia als funcionaris de l'Administració Local.

El cas dels qui foren funcionaris de la Generalitat de Catalunya va motivar una altra Ordre del Ministeri de l'Interior de sis de juliol de mil nou-cents setanta-set, encaminada a obtenir les dades relatives a les funcions que exerciren, i els Cossos i Organismes en els quals prestaren els seus serveis, el coneixement dels quals resulta necessari per a l'aplicació de l'amnistia.

Complerts els tràmits que conté l'esmentada Ordre, d'acord amb el contingut de la seva norma quarta, procedeix l'adopció de les mesures necessàries que permetin la concessió dels beneficis de l'amnistia a aquests funcionaris.

Per tant, a proposta del Ministeri de la Presidència, d'Hisenda i de l'Interior, i prèvia la deliberació del Consell de Ministres en la seva reunió del dia dos de maig de mil nou-cents setanta-vuit,

Disposo:

Article primer

- L'aplicació de l'amnistia concedida pel

Reial Decret-llei deu/mil nou-cents setanta-sis, de trenta de juliol, en quant es refereix als funcionaris de la Generalitat de Catalunya es regirà per les normes del present Reial Decret.

Article segon

- El Ministre de la Presidència, a la

vista de les sol·licituds i proves presentades pels interessats i a proposta de la Comissió que es crea en l'article quart d'aquest Reial Decret, resoldrà, en cada cas, l'aplicació dels beneficis de l'amnistia amb determinació de la situació administrativa i dels drets que correspongui al funcionari, així com la seva integració amb caràcter provisional i amb la condició que procedeixi, als Cossos de funcionaris o Escales a extinguir de l'Estat o de les Diputacions Provincials de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, si les funcions dels òrgans en els quals prestaren servei els funcionaris afectats haguessin estat absorbits per l'Estat o per les Corporacions Locals esmentades. Els mateixos pronunciaments s'efectuaran quan es tracti de drets passius causats per jubilació o decés. Correspondrà al Ministeri d'Hisenda, a proposta de la mateixa Comissió, adoptar les resolucions que requereixi el reconeixement dels drets econòmics, actius o passius, dels funcionaris integrats en els Cossos de l'Estat o dels seus dret-havents.

Article tercer

- Els beneficis a aplicar són els

establerts en el Reial Decret-llei deu/mil nou-cents setanta-sis, de trenta de juliol, i en el Reial Decret dos/mil tres-cents noranta-tres/mil nou-cents setanta-sis, de l'u d'octubre i Ordre de sis de juliol de mil nou-cents setanta-set, que es desenrotlla. L'Administració de l'Estat i les Diputacions Provincials respectives, atendran el pagament dels drets econòmics que es reconeixin als funcionaris beneficiaris de l'amnistia o als seus dret-havents, segons la integració dels que es determini conforme al que es disposa en l'article anterior.

Article quart

- Un.

- Es constitueix en el Ministeri de

la Presidència una Comissió que estarà presidida pel Director general de la Funció Pública i de la qual formaran part representants del dit Ministeri d'Hisenda, de l'Interior, dels altres Departaments que resultin afectats, de la Generalitat i de les Diputacions Provincials corresponents. Serà el Secretari d'aquesta Comissió el de la Comissió Superior de Personal. Dos.

- La Comissió regulada en l'apartat anterior, formularà davant els Ministeris de la Presidència i d'Hisenda les propostes a les quals es refereix l'article segon.

Article cinquè

- Les resolucions que dictin a l'empar

d'aquest Reial Decret seran recurribles en la forma i terminis que estableix la Llei reguladora de la jurisdicció Contencioso-Administrativa.

Article sisè

- Els Ministres de la Presidència, Hisenda

i Interior i qualsevol altre al que afecti la integració als seus Cossos de funcionaris, podran dictar conjuntament o separadament les disposicions que siguin precises per al desenrotllament i execució d'aquest Reial Decret.

Donat a Madrid, el dos de maig de mil nou-cents setanta-vuit.

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR