ORDRE de 14 de gener de 1991, per la qual es regulen els programes de formació ocupacional i els plans d'ocupació que desplega el Departament de Treball.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyOrdre

Atesa la necessitat de mantenir i potenciar les accions de formació ocupacional per a treballadors, adreçades a la seva qualificació, perfeccionament i reciclatge professional;

Atès que es considera necessari intensificar l'orientació professional individualitzada que permeti als treballadors un millor coneixement de les seves potencialitats personals i professionals per afavorir el seu procés d'integració i promoció laboral;

Atesa la conveniència de potenciar la capacitat dinamitzadora dels consells comarcals i la realització de programes d'ocupació que possibilitin la inserció al món laboral dels col·lectius amb més dificultats, i també de possibilitar, mitjançant els intercanvis internacionals, estades de perfeccionament professional a l'estranger a treballadors residents a Catalunya;

Atesa la Llei 20/1990, de 28 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a 1991;

I atès que s'ha donat audiència als agents socials representats al si de la Comissió de Formació Ocupacional del Consell de Treball de Catalunya,

Ordeno:

TÍTOL 1 Disposicions generals

Article 1

La present Ordre té per objecte impulsar el desplegament i regular l'aplicació dels programes que promou la Direcció General d'Ocupació del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya durant l'any 1991.

Article 2

Les sol·licituds per a l'aprovació dels programes i accions per a l'atorgament de les subvencions s'hauran de formalitzar mitjançant una instància adreçada al director general d'Ocupació, que caldrà presentar a les delegacions territorials del Departament de Treball dins del termini fixat en cada cas. Excepcionalment, el director general d'Ocupació podrà dispensar a l'interessat del compliment del termini fixat quan es doni alguna de les circumstàncies següents:

  1. Que no s'hagi exhaurit la partida pressupostària.

  2. Que no s'hagin presentat prou sol·licituds. L'imprès normalitzat per a la presentació de les sol·licituds que el requereixin podrà recollir-se a la Direcció General d'Ocupació (carrer Ample, núm. 11-13, 08002 Barcelona) i a les delegacions territorials del Departament de Treball (Travessera de les Corts 39-43, 08028 Barcelona; Gran Via de Jaume I, núm. 45, 5è, 17001 Girona; c. del General Britos, núm. 3, baixos, 25007 Lleida; c. del Doctor Zamenhof, núm. 5, baixos, 43001 Tarragona; c. d'Alfons XII, núm. 13, 08240 Manresa). Els documents que en cada cas el Departament de Treball cregui més convenients per garantir les finalitats de la present normativa han d'adjuntar-se amb les sol·licituds.

Article 3

Les delegacions territorials del Departament de Treball avaluaran les sol·licituds presentades i, en funció de la seva procedència, les remetran juntament amb una proposta valorativa a la Direcció General d'Ocupació, la qual seleccionarà i elevarà proposta al conseller de Treball perquè dicti la resolució corresponent.

Article 4

Per poder accedir als ajuts que regula aquesta Ordre els sol·licitants hauran de complir els requisits següents: 4.1 Trobar-se al corrent del pagament de les cotitzacions de la Seguretat Social i de les seves obligacions tributàries, d'acord amb el que estableixen les ordres de 28 d'abril de 1986 i 25 de novembre de 1987 del Ministeri d'Economia i Hisenda. 4.2 No tenir contret cap deute per cap concepte amb la Generalitat de Catalunya.

Article 5

Els romanents resultants de les dotacions atorgades es podran redistribuir d'acord amb la normativa vigent en matèria pressupostària en favor d'altres sol·licitants o destinar-se a subvencionar altres activitats complementàries.

Article 6

Per a la realització dels cursos de formació ocupacional es podran establir concerts amb els centres col·laboradors, després d'haver fet la inscripció, els quals han d'acreditar les característiques següents: 6.1 Qualificació del personal docent que impartirà els cursos amb la valoració de la seva experiència, titulació i grau d'actualització dels seus coneixements. 6.2 Descripció dels mitjans de què disposa el centre en instal·lacions i locals, i també aparells didàctics i materials que garanteixin una correcta formació, i la seva accessibilitat a les persones amb disminució física. 6.3 Adequació a la normativa establerta tant a la presentació del projecte com al llarg del seu desplegament. 6.4 Valoració del reciclatge del personal docent dels centres mitjançant la realització de cursos de formació de formadors i estimació de la col·laboració en matèria d'orientació professional dels alumnes per part d'aquells. S'entén per centre col·laborador qualsevol centre de formació, ja sigui públic o privat de formació professional, empreses, institucions, organitzacions o associacions empresarials i sindicats que estiguin inscrits en el cens del Departament de Treball.

Article 7

Als efectes de coordinació i optimització de les activitats que han de realitzar els centres, es crearà a la Direcció General d'Ocupació un cens d'aquells com a col·laboradors, on podran inscriure's totes aquelles institucions, organitzacions, centres i empreses interessades i que compleixin els requisits d'aquesta normativa, sense perjudici dels convenis de col·laboració que subscrigui el Departament de Treball amb altres entitats que no tinguin la qualificació de centre col·laborador del Departament de Treball.

Article 8

En el cas de centres que ja haguessin col·laborat amb la Direcció General d'Ocupació es tindran presents els informes realitzats pels promotors del desplegament general de les accions realitzades per cadascun dels centres.

Article 9

La Direcció General d'Ocupació, amb l'avís previ amb una antelació mínima d'un mes, podrà excloure del cens de centres aquells en què es doni quasevol de les circumstàncies següents: 9.1 El no-manteniment per part del centre de les exigències tècnico-pedagògiques. 9.2 La utilizació de la denominació de centre col·laborador per a altres finalitats o activitats diferents que no siguin les concertades amb el Departament de Treball. 9.3 La cessió de cursos subvencionats a altres titulars o entitats, i la subcontractació amb un tercer de la gestió dels cursos programats. 9.4 L'incompliment de presentació dels justificants i documentació que es requereixen respecte als cursos. 9.5 La realització d'accions de publicitat o divulgació per part dels centres pels mitjans de comunicació social, sense demanar prèviament l'aprovació del text o disseny emprat per al coneixement dels cursos finançats totalment o parcialment pel Departament de Treball, igual que tota la documentació escrita o gràfica referida a les dites accions. 9.6 La no-programació de cursos en el centre per part de la Generalitat per un període de tres anys consecutius.

Article 10

Les entitats que desitgin donar publicitat de les accions finançades totalment o parcialment pel Departament de Treball hauran de demanar prèviament l'aprovació del text i del disseny de la publicitat esmentada, amb independència que, paral·lelament, el Departament esmentat pugui establir, dirigir i gestionar una campanya o programa publicitaris per al millor coneixement de les accions. Igualment, a tota la documentació escrita o gràfica referida a les dites accions es farà constar clarament el patrocini i finançament del Departament de Treball i, si escau, del Fons Social Europeu.

Article 11

La modificació de les condicions específiques establertes per al desplegament de les accions aprovades haurà de ser prèviament autoritzada per la Direcció General d'Ocupació.

Article 12

En finalitzar els cursos, els alumnes que hi hagin assistit de forma regular i hagin aconseguit els objectius formatius obtindran una certificació acreditativa de la formació rebuda.

Article 13

Les subvencions atorgades a l'empara de la present Ordre seran incompatibles amb qualsevol altre ajut obtingut per l'entitat sol·licitant per a la realització de la mateixa acció.

Article 14

El Departament de Treball, mitjançant els òrgans competents, podrà realitzar les accions d'inspecció i control necessàries per garantir el compliment de les finalitats perseguides en aquesta disposició.

Article 15

En el supòsit que es comprovés que els ajuts atorgats han estat destinats a una finalitat diferent d'aquella per a la qual es van concedir, o que el beneficiari de la subvenció incompleix qualsevol de les condicions establertes tant en la present Ordre com en la resta de la normativa aplicable, amb la proposta prèvia del director general d'Ocupació, el conseller de Treball podrà anul·lar o suspendre totalment o parcialment els ajuts que en el seu dia va concedir, i, si s'escau, declarar l'obligació de reintegrament a la Generalitat de Catalunya de les quantitats percebudes, sense perjudici de la resta d'accions que siguin adients. Les quantitats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR