DECRET 252/2002, de 22 d'octubre, pel qual es regulen els òrgans de gestió en règim de participació de l'Agència Catalana de l'Aigua.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació
Rango de LeyDecret

DECRET 252/2002, de 22 d'octubre, pel qual es regulen els òrgans de gestió en règim de participació de l'Agència Catalana de l'Aigua.

La Llei 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d'adaptació a l'euro, va crear l'Agència Catalana de l'Aigua com a administració hidràulica de Catalunya, que va ser adscrita al Departament de Medi Ambient mitjançant el Decret 125/1999, de 4 de maig, pel qual s'aproven els seus Estatuts.

La Llei esmentada determina que els òrgans de gestió en règim de participació de l'Agència s'han d'establir per reglament. D'acord amb això, mitjançant el present Decret es regulen, en l'àmbit de les conques internes de Catalunya, els òrgans de gestió en règim de participació de l'Agència Catalana de l'Aigua, el règim jurídic dels quals respon als principis d'unitat de conca i eficàcia, d'acord amb les peculiaritats de cada conca hidrogràfica o grup de conques.

La composició dels esmentats òrgans recull la presència de tots els interessos afectats, tenint en compte que la representació dels usuaris i usuàries constitueix un terç del nombre total de membres de cadascun dels òrgans. Es tracta d'assolir una gestió i explotació eficient i sostenible dels recursos hídrics de les conques internes de Catalunya, garantint, al seu torn, la intervenció i col-laboració de totes les persones interessades.

La regulació dels òrgans de gestió en règim de participació comprèn la determinació del seu sistema de constitució, la seva composició, les seves funcions i el règim de sessions, aplicant-se en allò no regulat el que estableix per als òrgans col-legiats la legislació en matèria d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

D'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Medi Ambient i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

L'objecte del present Decret és la creació i la regulació dels òrgans de gestió en règim de participació de l'Agència Catalana de l'Aigua, d'acord amb el que estableix l'article 19 de la Llei 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d'adaptació a l'euro.

Article 2

Caràcter participatiu

Els òrgans de gestió en règim de participació de l'Agència Catalana de l'Aigua són els òrgans de caràcter col-legiat mitjançant els quals es duu a terme la participació dels diferents usuaris i usuàries de l'aigua en la gestió dels recursos hídrics de les conques internes i de les rieres de Catalunya.

Article 3

Àmbit

3.1 Es constitueix un òrgan de gestió en règim de participació per a cadascuna de les següents demarcacions territorials de l'Agència Catalana de l'Aigua:

Demarcació de Girona: que comprèn les conques del nord corresponents als rius Muga, Fluvià, Ter i Daró, així com les de les rieres que desguassen al mar entre la frontera amb França i el terme municipal de Lloret de Mar, aquest darrer inclòs.

Demarcació Tordera-Besòs: que comprèn les conques del centre corresponents als rius Tordera i Besòs, així com les de les rieres del Maresme.

Demarcació Llobregat-Foix: que comprèn les conques del centre corresponents als rius Llobregat i Foix, així com les de les rieres del Garraf.

Demarcació de Tarragona: que comprèn les conques del sud corresponents...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR