DECRET 270/1985, de 19 de setembre, regulador, a l'àmbit territorial de Catalunya, de les activitats relatives a la televisió.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

La Llei 4/1980, de 10 de gener, d'Estatut de la Ràdio i la Televisió, amb les seves disposicions complementàries, constitueix la normativa bàsica de l'Estat pel que fa a radiodifusió i televisió, mitjans de comunicació qualificats com a serveis públics essencials de titularitat estatal.

Aquesta Llei defineix la televisió com la producció i transmissió d'imatges i sons de forma simultània, mitjançant ones o cables, destinats al públic en general o a un sector d'aquest, amb qualsevol finalitat.

Cal regular, per a l'àmbit territorial de Catalunya, l'actuació administrativa aplicable a aquelles activitats que puguin afectar la qualificació de servei públic essencial que la normativa bàsica, abans esmentada, estableix per al mitjà telvisiu, la gestió del qual no és susceptible, actualment, de ser cedida a persones físiques o jurídiques, públiques o privades, lleva de les concessions fetes per Llei a les Comunitats Autònomes.

Atès que l'article 16.1 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya disposa que, en el marc de les normes bàsiques de l'Estat, pertoca a la Generalitat el desenvolupament legislatiu i l'execució del règim de radiodifusió i televisió, en els termes establerts en la Llei d'Estatut de la Ràdio i la Televisió;

Vist el Decret 374/1984, de 17 de desembre, de modificació del Servei de Règim Jurídic de Ràdio i Televisió;

I d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- S'inclou en l'àmbit d'aquest Decret la

realització i/o transmissió simultània d'imatges i sons, mitjançant ones o cables, destinats al públic en general o a un sector d'aquest, qualsevol que sigui la seva finalitat, i que no gaudeixi de concessió legalment atorgada d'acord amb la Llei 4/1980, de 10 de gener, de l'Estatut de Ràdio i Televisió.

Article segon

- La responsabilitat administrativa per

les activitats esmentades en l'article anterior correspon a la persona física o jurídica titular de l'activitat i/o de la propietat dels equips o instal·lacions que en conegui la seva...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR