DECRET 205/1989, de 17 de juliol, de modificació del Decret 180/1988, de 27 de juliol, de normes sobre la reglamentació tècnico-sanitària de productes cosmètics.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

L'entrada de productes cosmètics als circuits de mercat es troba sotmesa a una sèrie de condicions reglades amb la finalitat de protegir la salut i els interessos dels consumidors i usuaris.

Atès que el Departament de Comerç, Consum i Turisme té les facultats de vigilància i control en matèria de comerç interior i defensa dels consumidors i usuaris, es procedeix a la modificació del Decret 180/1988, de 27 de juliol, de normes sobre la reglamentació tècnico-sanitària de productes cosmètics, que atribueix a aquest Departament l'exercici de les funcions d'inspecció i control que preveu el Reial Decret 349/1988, de 15 d'abril, sens perjudici de les competències del Departament de Sanitat i Seguretat Social pel que fa als requisits sanitaris dels productes cosmètics.

A proposta del Conseller de Comerç, Consum i Turisme i del Conseller de Sanitat i Seguretat Social, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article únic

Es modifiquen l'article 4 i les disposicions finals del Decret 180/1988, de 27 de juliol, de normes sobre la reglamentació tècnico-sanitària de productes cosmètics, i s'hi afegeixen tres nous articles. La nova redacció és la següent:

Article 4

Correspon al Departament de Comerç, Consum i Turisme i al Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya, en l'àmbit de les seves respectives competències, dur a terme les funcions d'inspecció i control, i també la potestat sancionadora, en matèria de productes cosmètics, previstes en la reglamentació tècnico-sanitària de productes cosmètics aprovada pel Reial Decret 349/1988, de 15 d'abril.

Article 5

Els òrgans competents del Departament de Comerç, Consum i Turisme per imposar les sancions que preveu el títol 8 de la reglamentació tècnico-sanitària de productes cosmètics aprovada pel Reial Decret 349/1988, de 15 d'abril, seran:

  1. Infraccions lleus: els coordinadors territorials, fins a les sancionades amb multes de 500.000 Pta.

  2. Infraccions greus: el Director General de Consum i Disciplina de Mercat, de 500.001 fins a 2.500.000 Pta.

  3. Infraccions molt greus: el Conseller de Comerç, Consum i Turisme, des de 2.500.001 fins a 10.000.000 de Pta.

Article 6

Els òrgans competents del Departament de Sanitat i Seguretat Social per imposar sancions quan es detectin infraccions d'índole sanitària seran:

  1. Infraccions lleus: el Director General d'Ordenació i Planificació Sanitària, fins a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR